30 Eylül 2008 Salı

Hedef Kadıköy'de Final (!)


Fenerbahçe için umut kırıcı bir akşamdı. Önde basarak başladı Fenerbahçe, Güiza'nın istekli futbolu ve Maldonado-Selçuk-Emre'nin de prese katkısıyla Fener iyi bastı bu sezon ilk kez ancak Dinamo arkaya iyi yaslandı oyunun genelinde ve arkaya top kaçırmadılar.

Emre'nin oynadığı sol kanattan çizgi atağı gelmemesi normaldi zaten, sağ tarafı da El Kaddouri çok iyi tıkadı. Kazım istekliydi aslında ancak geçemedi bir türlü Kaddouri'yi. Gökhan'ın bindirmelerini de engellediler, Alex'e top aldırmadılar, sonuçta Fenerbahçe'nin üretmesini çok güzel engelledi Kiev ve istediklerini de aldılar.

Ne yapılabilirdi bu takımı açmak için diye düşündüğümde, ikinci yarının başında Selçuk-Uğur değişikliği yaparak Emre'yi göbeğe alıp 2 kanattan saldırmak denenebilirdi. Alex'in sakatlığı ve markaj çok etkiledi onu daha erken Burak alınabilirdi, çünkü üretemeyince son çare futbolda hava topları, şişirmeler ki Burak geldikten sonra karambole Kazım'la bir pozisyon buldu Fenerbahçe'ki Emre'nin karambolu dışında tek şansıydı Fenerbahçe'nin.

Aurelio olmayınca 2 tane top kullanamayan ortasaha ile 4-4-1-1 işlemeyecek Fenerbahçe'de. Emre transferinden beri 4-3-1-2 oynaması gerektiğini düşünüyorum ve yazıyorum Fenerbahçe'nin. Bu ortasaha yapısı ile Güiza'nın kaderi de Kezman'a benzeyecek gibi çünkü.

Fenerbahçe de yakında ezeli rakibi Galatasaray gibi hedefini revize edecek taraftarını oyalamak için.

Muhammet Demir

10 OCAK 1992

Geçen sene U17 turnuvasında da milli takım kadrosundaydı. 91 doğumluların oynadığı turnuvada forvette Batuhan vardı, sadece 1 maçta şans bulabildi, ilk Hollanda maçında yanılmıyorsa 10 dakika kala girdi oyuna ve golünü de attı.

Chelsea scoutu Sebastian Arnesen 6 ay önce Nazilli'de Ege Kupası'nda Rusya karşısında tek devrede hat-trick yaptığı maçtaki performansını öve öve bitiremedi. Turnuvada takip ettikleri isimler arasındaydı Muhammet ama fazla oynama fırsatı bulamadı, ben de sadece antremanda ve ilk maçtaki 10 dakikalık oyununu gördüm. Bu yaz West Ham akademisine gitti ancak 18 yaşından küçük Türk oyuncuları transfer etmek " Work Permit" açısından sorun oluyor demişti Chelsea scoutları sanırım o yüzden transferi gerçekleşmedi, Abdülkadir Kayalı da aynı sebeple gidememişti.

Şimdi U17 takımı 92 kuşağına geçti 2009 Elemeleri için. Rusya'daki 1.turda 3 maçta 9 gol attı milli takım ve lider bitirdi grubu, Elit Tur'a yükseldi. Muhammet 3 maçın her birinde 2şer gol atarak toplamda 6 gol attı turnuvada. Bursaspor A takım kadrosunda bu sezon, gençleri çok seven Samet Aybaba bu sezon şans verebilir ona.

Altyapı seviyelerinde fizik olarak çok üstün olup fazla gol atan forvetlerden değil, teknik ve kanat oynamaya da musait bir forvet oyuncusu. Dikkatle izlemek lazım.

Ayrıca bu takımda Gökhan Töre ve yine İngiliz kulüplerinin ilgilendiği Orhan Gülle de gelecek vaat eden oyuncular.

Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Orhan GÜLLE, Ömer KARANCI (Beşiktaş A.Ş.), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Okan ALKAN (Fenerbahçe), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Oğulcan GÖKCE (Altay), Musa ÇAĞIRAN (Altay), Okan SALMAZ (Adanaspor A.Ş.), Onur KARAKABAK (Sakaryaspor A.Ş.), Güven GÜRSOY (Malatyaspor), Samet DİNÇER (Bucaspor), Gökhan TÖRE (Bayer 04 Leverkusen), Nurettin KAYAOĞLU (FC Schalke 04), Haydar ÇEKİRDEK, Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Engin BEKDEMİR (PSV Eindhoven).

Fenerbahçe vs Dinamo Kiev


Bu sezon oynadığı 5 deplasman maçının 4ünü kaybede, 1inde fark yemekten rakip forvetler sayesinde kurtulan Fenerbahçe 3te 3 yaptığı evinde Kiev'i ağırlıyor. Arsenal maçındaki Kiev baya etkiliydi özellikte ilerideki 3lü Aliyev, Shatskikh ve Bangoura çok çabu çıkabiliyorlar.

Emre solda oynuyor bugün, arkasında Carlos ile beraber. Orada Aliyev var Kiev takımında ki çok hızlı ve tehlikeli bir adam, ben olsam kesinlikle Uğur ile başlardım. Carlos çıktığında arkasını korumaya alışık değil Emre ki Sivas da Fener'in solu üzerinden oynamaya çalıştı ilk yarı.

Fener'de eksta motivasyon var bu maça, Alex'in takım arkadaşlarıyla toplantı yapması ve Kadıköy'deki ateşli atmosfer, en önemlisi de son 3 yılda sağlanan iç sahadaki karne ve onun sağladığı güven Fenerbahçe'nin artıları.

Form durumları açısında kesinlike Kiev'e yakın dursa da 2-1 gibi Fenerbahçe galibiyeti bekliyorum, kontrollü oynaması lazım Fener'in. Kontrollü oynadıkları zaman Edu-Lugano sağlam bir ikili, hele öne geçebilirse Fener bu maçı kesinlikle kazanır diyorum. Genel kanının aksine ben Fenerbahçe'den galibiyet bekliyorum bu akşam.

Fenerbahçe SK: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım Kazım, Selcuk Şahin, Claudio Maldonado, Emre Belözoğlu, Alex, Daniel Güiza

FC Dynamo Kyiv: Stanislav Bogush, Betão, Andriy Nesmachniy, Pape Diakhate, Ognjen Vukojević, Roman Eremenko, Taras Mikhalik, Miloš Ninković, Olexandr Aliyev, Maksim Shatskikh, Ismaël Bangoura

Metin Hasanoğlu İngiltere Championship Ligi 30 Eylül

123 BRISTOL CITY-PLYMOUTH 02 1.69

Plymouth çok iyi bir form yakaladı ve arka arkaya 3 galibiyetle tırmanışa geçti. Bristol haftasonu Wolves deplasmanında kaybetti. 2 takım da bu ligi orta sıralarda bitirecekler diye düşünüyorum, ortada bir maç Bristol'ün favori mantıklı değil, istim üstündeki Plymouth puanla dönebilir.

124 BURNLEY-WATFORD 2.5 ALTI 1.60

Burnley iyi form yakaladı ve yukarıya tırmanıyor. Carling Cup'ta Premier Lig ekiplerini eleyen 2 takımın karşılaşması olacak. Yoruldu 2 takımda yoğun fikstürde, kısır bir maç bekliyorum.

125 CARDIFF-COVENTRY 2.5 ALTI 1.50

Haftanın zor maçlarından birisi. Coventry ligin kaliteli takımlarından ancak Galler ekibi Cardiff de her zaman evinde etkili bir takım. Coventry'de Mifsud gibi bir kontra silahı var. Ayrıca bu sezon formda olan forvet Eastwood da etkili bir isim. Ancak 2 takımın da istikrarlı savunmaları var. Alt seçeneği mantıklı.

126 DERBY-BIRMINGHAM 02 1.18

Derby kaldığı yerden devam ediyor Championship'te. Premier Lig tarihinin en rezil takımı alt ligde de o şoktan kurtulamamış durumda. Birmingham kadrosu yine çok önemli isimlerle süslü ve yükselmenin en önemli adayı konumundalar benim gözümde. Birmingham deplasmanda kaybetmez.

131 DONCASTER-SHEFFIELD UTD 2 2.10

Doncaster bu ligin zayıf takımlarından. Sheffield haftaiçi Arsenal yedeklerinden 6 yedikten sonra Watford karşısında acısını çıkardı. Doncaster seri mağlubiyetlerle devam ediyor lige, bu seri devam eder. Sheffield galibiyete yakın.

132 IPSWICH-BARNSLEY 1 1.45

2 takımın da form durumu iyi değil. Haftasonu Ipswich'i Crystal Palace karşısında izledim, iyi oynadıklarını söyleyebilirim, galibiyeti alabilirlerdi. Şimdi rakipleri Barnsley, onların da sorunları var. Ipswich'de forvetler Lisbie ve Stead haftasonu isteklilerdi. Eski Bursasporlu Sumilikoski'li kadrosuyla Ipswich patlamayı yapar.

133 PRESTON-SWANSEA 1 1.65

Eski Liverpool'lu Mellor'lu kadrosuyla güçlü bir takım Preston. Genç golcü yakın zamanda tekrar Premier Lig'e transfer olacaktır. Preston son 2 maçını kaybetti ama evinde çıkış yapmaya hazırlar. Oturmuş istikrarlı bir kadrosu var bu sezon Preston'un, kötü günler geçiren Swansea'yi geçerler.

134 SHEFFIELD WED-NOTTINGHAM F. 1 1.75

Son 5 maçın 4ünü kaybeden Forest'da işler hiç iyi gitmiyor. Bunda forvet Earnshaw'ın sakatlığının da etkisi çok büyük. Sheffield Wednesday haftasonu sezonun ilk deplasman galibiyeti Charlton gibi önemli bir rakip karşısında, evinde sorunlu Forest'ı da geçerek tam gaz yola devam ederler.

135 SOUTHAMPTON-NORWICH 2.5 ÜSTÜ 1.85

Southampton henüz kendi evine maç kazanamadı bu sezon, aldığı 2 galibiyet de deplasmanda geldi. Azizler takmaadlı takımın kadrosunda Chelsea'den kiralık gelen Jack Cork diye çok önemli bir isim var, dikkat edilmesi çok önemli bir yetenek. Norwich bu sezon bir türlü istikrarı yakalayamadı. Kadroda özellikle Sibierski gibi çok önemli bir forvet oyuncusu var, ben gollü, zevkli bir maç bekliyorum artık. Sibierski'den de gol bekliyorum.

136 WOLVERHAMPTON-READING 2.5 ÜSTÜ 1.65

Ligin zirvesinde çok önemli bir maç. Wolves harika bir form grafiği yakaladı bu sezon. 7 maçtır üstüste kazanıyorlar ve takımda müthiş bir hava yakalandı. Reading Premier Lig'e yükseldiği sezonda olduğu gibi ofansif ve bol gol atan bir takım olarak gidiyor. Wolves bu havayı yakalamışken Molineux stadında bu maçı kazanmaya yakın ama en güzel bahis üst olacaktır bu maçta

155 CRYSTAL PALACE-CHARLTON 2.5 ALTI 1.60

Haftanın zor maçlarından birisi daha. Londra derbisinde 2 takım da kazanmak zorunda. 2 takım da beklentilerin altında. Eski Gençlerli Carle'nin takımı Palace daha ağır bassada iki takımın da hücumdaki sıkıntıları bu maçın gollü geçmesini engelleyecektir. Az gollü maç olur, alt olur.

156 QPR-BLACKPOOL 1 1.40

Rangers sezona iyi başladı bu yıl. Eski Roma'lı Tommasi ve Real'den kiralık gelen Parejo , forvette Vine ve Blackstock ile güçlü bir kadroya sahipler. Evlerinde bu sene çok maç kazanırlar. Blackpool'u da geçerler.

METİN HASANOĞLU ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPON

113 Zenit-Real Madrid 2.5 üstü 1.65
265 Inter-Werder Bremen 1 1.30
312 Sporting Lisbon-Basel 1 1.35

ORAN: 2.89

METİN HASANOĞLU CHAMPIONSHIP KUPON

132 Ipswich-Barnsley 1 1.45
133 Preston-Swansea 1 1.65
136 Wolves-Reading 2.5 üstü 1.65

ORAN: 3.94

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

152 Fenerbahce-Dinamo Kiev 2.5 üstü 1.60
263 Bordeaux-Roma 2 2.30
435 Galatasaray-Bellinzona 2.5 üstü 1.35
443 Dinamo Bükreş-Nijmegen 1 1.50

ORAN: 7.45

CL 30 Eylül


Şampiyonlar Ligi'nde 2.maçlar bu akşam başlıyor. Zenit-Real maçı 19.30'da. Güzel maç olacak bence hatta Salı programının en güzel maçı bence. Son UEFA şampiyonu CL'nin Chelsea, Manu ile beraber en büyük 3 favorisinden biri ile karşılaşacak. Zenit sahasında geleni gideni dağıttı geçen sene, bakalım CL'de bunu sürdürebileceklermi. Ramos Arshavin'in havasını alır, Real de kazanır beklentisi var Marca'da.

Gecenin diğer güzel maçı Bayern-Lyon bence. Klinsmann Bundesliga'da ayarı alıyor, 2 haftada 2 mağlubiyet geldi eğer Lyon'a da yenilirse Hollywood'a geri yollarlar özet jetle. Arsenal, Hull faciasından sonra Porto'yu konuk edecek. Porto çok sağlam takım Fener'e 2-0dan sonra çok rölanti oynadılar, bu maçta motivasyonları daha fazla olacaktır. Fenerbahçe-Kiev maçına yarın karalarız birşeyler.

30 EYLÜL SALI

E Aalborg - Man. United

E Villarreal - Celtic

F Fiorentina - Steaua

F Bayern - Lyon

G Arsenal - Porto

G Fenerbahçe - Dynamo Kyiv

H Zenit - Real Madrid

H BATE - Juventus

Eren Güngör


2 NİSAN 1988

Sezon başında Altay'dan geldi, geçen sene takip etmedim 2.ligi ancak attığı kafa golleri ile dikkat çektiğini duymuştum. İlk kez Toulon'da izledim ümit milli takım formasıyla, havada iyi ama zayıfdı fizik olarak. Yazın Kayseri'ye geldi, 3 ayda fizik olarak güçlendirmiş kendini. Ümit Karan'a da Nonda'ya karşı da iyi işler yaptı 2 Galatasaray maçında. 5 maçta 2 gol atan Kayseri takımının 1 golünü de kornerden Eren attı.

1.87 boyu var, ayaklarını da iyi kullandığını söyleyebiliriz. 9 kere ümit milli formayı giydi, 2011e kadar ümit milli takımda oynayabileceğini düşünürsek rekor kırmaya gidebilir ancak tahminim o zamana kadar çoktan A milliye yükselmiş olur. Emre Güngör, Emre Aşık, Servet, Gökhan'dı 4 stoperimiz Euro 2008'deki. İlk 2sini şu an için çiz, Gökhan da zor oynar Beşiktaş'ta. Egemen kesin girer milli takıma heralde, 2.isim için Orhan Sam ya da Eren derim ben kapasiteleri itibariyle ancak U21'in Belaruz ile playoff maçları var Ekim'de o yüzden tandemi bozmaz muhtemelen ( Ceyhun Gülselam-Eren oynadı son 2 maçta, Orhan sağ bek çıktı).

Ancak yaza kadar A milliye girebileceğini düşünüyorum, haftasonu Kadıköy'de bir daha göreceğiz.

29 Eylül 2008 Pazartesi

Orhan Sam ve Küfür


Hacettepe (OFTAŞ) TSL'ye yükseldiğinden beri maç kaçırmamıştı Orhan. Hatta geçen sezon 33 maçta da 90 dakika oynamıştı, neden bilmiyorum ligin son maçında 8 dakika kala oyundan aldı Osman Özdemir, böylece tüm sezonu oynayan oyuncu olmayı son anda kaçırdı. Bu sezon İlhan'ın ayrılmayısıyla takım kaptanlığına geçti, defansın sağında ve ortasında oynayabiliyor, zaten Scout raporunu yazmıştım daha önceden.

Ümit milli takımda defansın göbeğinde oynuyor. Zamanında Avrupa 2.si olan U19 takımında da stoperdi ( o takım da ayrı bir inceleme konusu, Selçuk İnan-kaleci Serkan dışında kayboldular tamamen), bu hafta Hacettepe'de ilk kez stoper oynadı ( Geçen sene İlhan-Giray'dan biri sakat ya da cezalıyken de oynuyordu). Iglesias'in uçan tekme ile atıldığı pozisyonda ,ki en az 3 maç ceza alması lazım, direk sırtına uçan tekme attı Orhan'ın, ettiği küfür ile direk kırmızıdan atıldı. 39 maçlık maç kaçırmama serisi de sona erdi, TSL'de daha fazlası yok şu anda diye düşünüyorum, istatistiki bilgi yok elimde tamamen hafızama dayanarak söylüyorum.

Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk)
2008/2009 5 5 443 0 0 1
2007/2008 34 34 3.052 0 3 0

Emrah Bedir


1 HAZİRAN 1988

Geçen haftaiçi ilginç bir olayla geldi gündeme, ilginç değil acı bir olaydı. Adana Demirspor'dan sezon başında Adanaspor'a transfer olmuştu, Demirsporlu taraftarların saldırısına uğradı Emrah. Bunun acısını haftasonu Erciyes'ten fena aldı. Bir gol attı bir de penaltı yaptırdı.

Geçen sene Türkiye kupasında 2 maçta izledim, orada dikkatimi çekmişti ilk başta. 2.forvet olarak oynuyor ancak iki kanatta da oynama özelliğine sahip, stil olarak Arda'yı andırdığını söyleyebilirim. Kısa boylu, topa basarak terse çalım atmayı seviyor, birebirde çok etkili. Milli takımlara hiç çağrılmadı şimdiye kadar. Dikkatle izlenmesi gereken bir oyuncu.

Futbol TV

30.09.2008 SALI KANAL

19:30 ZENİT-REAL MADRİD STAR
21:45 FENERBAHÇE-DİNAMO KİEV STAR

01.10.2008 ÇARŞAMBA KANAL

21:45 İNTER-WERDER BREMEN STAR
21:45 ATLETİCO MADRİD-MARSİLYA CNN TÜRK

02.10.2008 PERŞEMBE KANAL

19:15 SCHALKE-APOEL ZDF
20:00 GALATASARAY-BELLİZONA D SPOR
20:00 METALİST-BEŞİKTAŞ SHOW TV
21:45 UDİNESE-DORTMUND ZDF
22:00 PSG-KAYSERİSPOR D SPOR

CL maçları D-Smart kanallarında ayrıca.

Best of Galata

5 haftanın en iyi Galatasarayı sahadaydı bence. Mehmet Güven'in çok kötü bir ilk yarı oynamasına rağmen 4-2-3-1 çok iyi işlerdi. Konya için sezon başında "Konya ne kadar boşta adam varsa aldı. Çetiner'in ümit millilerden öğrencilerini topladılar. Yabancı almadılar ve bence saçma sapan adamlar aldılar. Sezonun bombası olabilirler ama tersten, toplama bir kadro ve hırsını kaybetmiş pek çok oyuncu. Çetiner olmasa kesin düşer derdim ama yine de ciddi favoriler bence küme düşmek için." demiştim o yolda gidiyorlar. Hocayı da yolladılar, aynı tip oyunculardan kurulu bir kadroları var, yolları iyi yol değil.

Ancak Denizli ve Kocaeli maçlarının aksine 4 atarken iyiydi bu sefer Cimbom. Defansta da iyi işler yaptılar, kötü Mehmet Güven defansif anlamda yine alan kapattığından ortasahada topu daha kolay kazandı Galatasaray. İlk yarım saatteki yas havası bittikten sonra takım da kendine geldi. Özellikle Lincoln ve Kewell'i beğendim, Baros da beni haksız çıkartmaya devam ediyor. Çok gol attı valla, Kewell ile çok iyi anlaşıyorlar özellikle.

Galatasaray dünkü ön taraf dizilişini bozmadan Güven'in yerine Topal'ı, Şaş'ın yerine iyileşince Uğur'u koyduğu zaman çok iyi takım olur gibi geliyor bana, Skibbe 4-1-3-2 saçmalığına dönmezse gene Galatasaray iyi gider ama tek defansif adamla zor maçlarda çok başı ağrır Galatasaray'ın diye tekrarlıyorum.

Özel Adama Özel Muamele


Ronaldinho son haftalara rağmen 11de başlar
ve geçen seneden hayalim olan Roni-Kaka-Pato 3lüsü oynar diye düşünüyor ve umut ediyordum Milan adına. Milan'da coşkulu bir de taraftar vardı, JM'nin öndeki "trident"i etkisiz kaldı. 2 kanat adamını da iyi kitledi Milan Jankulovski ve Zambrotta ile. Göbekte Maldini çok iyidi ama Milan adına maçı getiren kesinlikle Ronaldinho'ydu. Kaka ile beraber çok iyi işler yaptılar ve İnter defansını çok zorladılar, golü de kendi yarattı, Kaka'nın ortasına resimdeki gibi uçarak kafayı vurdu.

Milan'ın bu sezonki başarısı Ronaldinho'nun kasasının boyutuyla çok alakalı. Hala kilo fazlası var Roni'nin, 3-5 kilo daha verirse Kaka-Roni-Pato 3lüsü Milan'ı zirveye uçarabilir, sonuçta dün şampiyonluğun en büyük favorisini yendiler.

Serie A'da zirve de harika bir hal aldı. Juventus'un dönmesi, Roni'li Milan, iyi hava yakalayan Lazio ve Napoli ile müthiş bir çekişme olacak.

Milan: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski; Gattuso (Bonera 88), Seedorf, Ambrosini; Kakà, Ronaldinho (Shevchenko 83); Pato (Flamini 74)

Inter: Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi (Cruz 59), Chivu; Zanetti, Cambiasso, Vieira (Stankovic 80); Quaresma, Ibrahimovic, Mancini (Adriano 59)

28 Eylül 2008 Pazar

Valentino Rossi

Schumacher ile büyüdük, onun yerine kimseyi koyamıyoruz Formula 1'de. Schumacher bıraktıktan sonra yarışlardan bile soğudum. Motorun Schumacher'i Rossi yine şampiyon.

Zirve Açık Mavi


1 Pandev 2 Zarate, Lazio deplasmanda Torino'yu 3-1 ile geçir zirvede. Akşamki Milano derbisinde İnter kazanamazsa haftayı orada kapayacaklar.

Torino: Sereni; Colombo (Zanetti 72), Di Loreto, Pratali, Rubin; Dzemaili, Corini (Amoruso 59), Saumel; Abate (Ventola 69), Abbruscato; Bianchi

Lazio: Carrizo; Lichtsteiner, Siviglia, Cribari (Rozenhal 23), Radu; Brocchi, Ledesma, Mauri (Manfredini 77); Foggia, Pandev (Meghni 69), Zarate

2.sırada ise Denis ile kazanan Napoli var. Lavezzi-Hamsik-Denis 3lüsü çok heyecan verici Napoli'de. Lavezzi yokken kazandılar hem de bu sefer. Denis de kulübeden gelip 87de bitirmiş işi.

Bologna: Antonioli; Moras, Terzi, Bombardini; Lanna (Valiani 58), Mudingayi, Volpi, Amoroso (Marazzina 80), Zenoni; Adailton (Mingazzini 74), Di Vaio


Napoli: Gianello, Santacroce, Rinaudo, Aronica; Montervino, Pazienza, Blasi, Hamsik (Gargano 62), Mannini; Pià (Denis 69), Zalayeta (Russotto 80)

Roma-Atalanta maçını izledim ben de Ntvspor'da. Totti, Baptista'sız Roma'da kilidi kiritk gollerin adamı Panucci açtı. Menez tribünleri etkilemeyi başardı, spektaküler hareketler yaptı. Vucinic'i Semih'e çok benzetiyorum, o da yedekten gelip golleri sıralıyordu şimdi sakatlardan 11e yerleşti. Roma rahat kazandı, Atalanta'nın balonu söndü.

Roma: Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; Aquilani, Brighi; Taddei, Perrotta, Menez (Virga 70); Vucinic (Okaka 79)

Atalanta: Coppola; Garics (Marconi 82), Talamonti, Manfredini, Bellini; Defendi (Valdes 46), Cigarini, Guarente, Padoin (De Ascentis 39); Doni; Floccari

Mevlüt Tam Gaz


Mevlut Erdinç dökülen Sochaux'u tek başına ayakta tutmaya devam ediyor. Sezon başı önemli isimler kaybettiler ve bana göre Mevlüt'e rağmen küme düşerler sezon sonunda ancak bu Mevlüt'ün golleri atmasına engel değil.

Bu sezon 7 maçta 4 gole ulaştı. Maalesef Benzema fena başladı sezona 6 golü var, krallıkta en büyük rakibi Benzema olur Mevlüt bu formunu sürdürebilirse.

Scout raporu burada, bu yaz sözleşmesi bitiyor Mevlüt'ün ve bu performans ile İngiltere'ye gitmesi çok olası görünüyor.

2005-06 10 maç 2 gol
2006-07 4 maç
2007-08 29 maç 11 gol
2008-09 7 maç 4 gol

Victor Moses


12 Aralık 1990

Ipswich-C.Palace maçının tekrarını izlerken dikkatimi çekti. Nijerya doğumlu İngiliz vatandaşı. Crystal Palace'da oynuyor. Her iki kanatta ya da forvet olarak oynayabiliyor. Hızlı ve biraz SWP'yi andıran bir stili var. Palace'da çok fazla kalmayacaktır. Londra'nın kuzeyine daha zengin EPL ekiplerine doğru.

Tottenham ya da Arsenal peşine takılır yakın zamanda.

Milan vs Inter


Sezonun ilk büyük maçı İtalya'da. Liverpool ile başlayan, Barcelona ile devam eden derbiler haftasının son noktası. 105-91 Milan önde ezeli rekabette.

Milan'da Ronaldinho müthiş oynadığı Bologna maçından sonra yatışlarda, yedek başlayacak görünüyor son kadrolarda ama ben son dakikada Kaka-Ronaldinho önünde Sheva 3lüsü ile başlar diye bekliyorum. Formda Pato 11de görünüyor, Pirlo sakat, faşist Abbiati kalede, defans Allah'a emanet.

Inter'de JM'nin Trident'i Mancini-Zlatan-Queresma olur düşüncesindeyim. Adriano form tutmaya başladı ama takımı kanatlara taşıyacak Queresma'yı düşünür gibi geliyor bana. Inter form tutmaya başladı, harika bir maç olabilir, çünkü yıllar sonra Milan hücumu da çok alternatifli.

Maç 21:30'da NTV, tahmin skor ne olursa olsun JM kazanır:) Medya 1 hafta onu yazar bu maçtan sonra, golden sonra Galliani'ye hareket çekerse şaşmam.

Milan (probable): Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Favalli; Ambrosini, Gattuso, Seedorf; Kaka; Pato, Shevchenko

Inter (probable): Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu; Vieira, Cambiasso, Zanetti; Mancini, Ibrahimovic, Adriano


Gündüz kuşağında da Totti, De Rossi ve Baptista'sız Roma sezona çok iyi giren Atalanta'yı ağırlayacak. Spalletti için kader haftası. O da 16:00'da Ntv Spor'da.

Roma (probable): Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; Aquilani, Taddei, Brighi, Perrotta, Menez; Vucinic

Atalanta (probable):Coppola; Garics, Talamonti, Manfredini, Rivalta; Ferreira Pinto, Cigarini, Guarente, Padoin; Doni, Floccari

Alpaslan Dikmen

Ailesinin ve tüm Galatasaray camiasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.

Kasmadan...



Manu Danimarka deplasmanı öncesinde rahat bir maça çıktı evinde. Maç boyu ortasahayı geçmeye pek niyet etmemiş Bolton. Konu penaltı ve Ronaldo olunca McCann baya öfkeli ama temiz penaltıydı bence, Ronaldo'nun penaltısı ile rahatlayıp sonradan giren Rooney ile işi bitirmiş Manu. Manu'nun seriye bağlama zamanıdır, buraya yazıyorum:) Bolton'da Elmander'in dönmesi önümüzdeki haftalar için olumlu haber.

Man Utd: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo (Nani 80), Fletcher, Anderson (Scholes 71), Park, Tevez (Rooney 71), Berbatov.
Subs Not Used: Amos, Giggs, O'Shea, Evans.

Goals: Ronaldo 60 pen, Rooney 77.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Andrew O'Brien, Samuel, Davies, Nolan, McCann, Muamba, Gardner (Smolarek 73), Elmander (Vaz Te 66).
Subs Not Used: Al Habsi, Taylor, Joey O'Brien, Riga, Shittu.

Booked: Elmander, McCann, Davies.

Att: 75,484.




Chelsea de Romanya öncesi Stoke deplasmanındaydı. Bosingwa ve sürpriz gol kralı adayı Anelka ile işi bitirmişler. Arsenal takılınca zirve Chelsea'nin. Drogba daha golleri atmaya başlamadı, Romanya da patlar diyorum Drogba.

Stoke: Sorensen, Griffin, Cort, Abdoulaye Faye, Higginbotham, Lawrence (Tonge 65), Diao, Olofinjana, Cresswell, Kitson (Fuller 52), Sidibe (Amdy Faye 81).
Subs Not Used: Simonsen, Whelan, Soares, Sonko.

Booked: Griffin, Cresswell.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Alex, Terry, Ashley Cole, Obi, Kalou (Anelka 46), Ballack (Ferreira 89), Lampard, Malouda, Drogba (Belletti 73).
Subs Not Used: Hilario, Ivanovic, Sinclair, Bridge.

Booked: Malouda.

Goals: Bosingwa 36, Anelka 76.

Att: 27,500.

Peri Masalı


Arsenal'in bu sezon duran toplardan atılanlar hariç yediği ilk gol. Bundan önce korner ve penaltıları tercih ediyorlardı. Geovanni fena gönderdi 90a. Geleneği bozmadılar, 2.golü kornerden yediler.

Klasik bir Arsenal maçı daha. Yine direkten dönen toplar, direği yalayan şutlar, hızlı tempo ve taraftarlarını mest edecek pas trafiği. Arsenal'i izlemesi her zaman zevkli ama kazanıp kazanamayacakları tamamen o günkü kaleyi bulma yüzdelerine bağlı.

Haftaiçi Sheffield'a 6 sallayan takımdan kimse 11de değildi. 1988den beri ilk kez haftaiçinden 11 oyuncu değişik çıkmış sahaya Arsenal. Ayrıca Mart'dan beri gol atamayan Fabregas'a saçlarını uzatmasını kim söylediyse halt etmiş:)

Sezona Sindrella gibi başladı Hull City. Haftaiçi bir Hull yazısı yazacağım, zevk veriyor Phil Brown'u ve takımını izlemek, umarım gece yarısı asla gelmez.

Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Eboue (Bendtner 69), Fabregas, Denilson, Walcott (Vela 77), Adebayor, Van Persie.
Subs Not Used: Fabianski, Ramsey, Song Billong, Silvestre, Djourou.

Booked: Sagna, Gallas.

Goals: McShane 51 og.

Hull: Myhill, McShane, Zayatte, Turner, Dawson, Marney, Boateng (Garcia 76), Geovanni (Hughes 72), Ashbee, Cousin (Mendy 80), King.
Subs Not Used: Duke, Halmosi, Folan, Ricketts.

Booked: Ashbee.

Goals: Geovanni 62, Cousin 66.

Att: 60,037

Fernando Torres!!!


Mavi-Kırmızı oynadığı zaman gönlüm hep Mavilere kaymıştır ama gazetede de yazdığım gibi defansı evlere şenlik Everton'un Liverpool karşısında pek şansı olduğunu düşünmüyordum. Sıkıcı bir ilkyarıydı, ortasahada durdurdu 2 takım da birbirini.

2.yarıda Torres önce Lescott ile mücadelesinde Everton taraftarları tarafından alay edilip karşılık verince kart gördü sonra peşpeşe 2 golle asıl karşılığı verdi. 2 harika tek vuruş golü attı İspanyol ve bu sezon için defteri açtı.

Cahill'in kırmızısı biraz ağırdı, ondan daha sert müdahelelere sarı verildiğini çok gördük. Liverpool zirve yarışında önemli bir engeli döndü ama onların sorunu küçük takımlara verdikleri puanlar zaten. Ancak Everton'da inanılmaz bir defansif sorun var bu sezon, çok fazla gol yiyorlar ve bunu çözemezlerse seneye UEFA da hayal olur

Everton: Howard, Hibbert (Saha 63), Yobo, Jagielka, Lescott, Arteta, Neville, Fellaini, Osman, Cahill, Yakubu.
Subs Not Used: Nash, Baines, Castillo, Vaughan, Nuno Valente, Rodwell.

Sent Off: Cahill (80).

Booked: Fellaini, Yakubu, Neville.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena, Kuyt, Alonso (Leiva Lucas 86), Gerrard, Riera (Aurelio 67), Torres, Keane (Pennant 86).
Subs Not Used: Cavalieri, Hyypia, Agger, Babel.

Booked: Alonso, Torres, Arbeloa.

Goals: Torres 59, 62.

Att: 39,574

Son Dakika

La Liga'da son dakikaların gecesi oldu. 2 şampiyonluk adayı kritik deplasmanlarda son dakikalarda güldü. TSL izliyip bir yandan yarınkı maçlarını raporlarını yetiştirmeye çalışıyordum o yüzden 2 maçı da izleyemedim. Real'de kurtarıcı üstteki golüyle RVN.

Barca'da 100 küsürüncü dakikada Messi penaltısı ( ki penaltının uydurmanın kralı olduğu söyleniyor) ile galibiyet gelmiş. Guardiola'nın sahaya çıkan kadrosu yine Katalan olsun bizim olsun mantığının eseri. Xavi-Toure(Keita)-Iniesta 3lüsünü kurmamakta ısrar ettiği sürece Barca bocalamaya devam eder. Ntvspor'da gece Barcelona derbisinin tekrarı var 2.30da onu bekliyorum.

Gökhan Zan Etkisi


Başlık biraz ağır oldu belki ama 3 lig + 1 UEFA maçında gol yemeyen 2linin sakatlanmasından sonra gol yenmesi ve İstanbul'un geniş alanlar bulmasını açıklamak için bunu söylemek lazım. Ülkede milli takımda olması en çok tartışılan oyuncu zaten Gökhan Zan. Egemen bu kadar formdayken ve üstüne koyarken Ekim kadrosunda farklılık bekliyoruz Fatih Terim'den.

IBB aslında kötü başladı. Beşiktaş geçen hafta Antep'e yaptığı gibi golden sonra oyunu rölantiye almaya çalıştı, ilginçtir geçen haftanın aksine daha iyidiler o konuda. Geçen hafta Antep maçında ilk yarı Antep Beşiktaş'ı sahasından çıkarmamıştı golden sonra bu sefer kontrollüydü Beşiktaş ama Delgado muhtemelen havadan ya da aklının Perşembe'de olmasından çok istekli değildi, onun performansı da doğal olarak Beşiktaş'ı etkiledi.

IBB, Beşiktaş tam uyumaya başlamışken bu sene kendi ayaklarından (aslında kafalarından) ilk golünü attı, ondan sonra Nobre'nin tartışmalı verilmeyen golü geldi ki bana önce gol gibi gelse de tekrarda gol olmadığını düşünüyorum. Bu arada IBB'li Ekrem'in maçtan sonra bana göre goldü demesi de ilginç bir not oldu.

Beşiktaş Holosko'yu aldıktan sonra tek kaleye döndü maç, İbo Akın atlarla fazla haşır neşir olmaya başlamış gene, sezon başından beri çok etkisiz. 70den sonra Erman girdikten sonra oyuna İbo güçlü olsa IBB 2yi atabilirdi.

Sivok Perşembe olmayacaksa, Zapotocny'nin partneri Toraman olmalı. Zan ile Zapo birbirini tamamlayacak türde değiller, 1-0 iyi olarak görünse de erken gol yenirse ters skor. Yine de Kartal orada golünü atar ve turu geçer diye düşünüyorum.

134


Lider olmadan geçen hafta sayısı. İnanmak başarmanın yarısıdır, inanç bugün en önemli karakteriydi Trabzonsporun sahadaki.

27 Eylül 2008 Cumartesi

Başarı İnanmakla Gelir


Bu maçın özeti buydu aslında. En iyi oyuncusu gitmiş takımın ilk golü yiyene kadar oynadığı futbol 5 haftalık dönemin tartışmasız en iyisiydi. Sağlı-sollu geldi takım, her topa 2 kişi atlıyordu. Antalya orta sahayı ilk geçtiğinde Djehoua ile güzel bir gol attı, bu Yattara olayından aklı karışık tribünleri de ters etkileyince genç takım 10 dakika kadar sallandı ama sonra tam oyuna geri gelmişken gelen beraberlik golü heyecanı yerine getirdi.

2.kez yenik duruma düşüp maçı çevirmek kolay iş değil, bunun kilidini çözen duyguyu ilk düdükten son düdüğe kadar inanmışlığın ve açlığın vücut bulmuş haliyle Egemen'de, kaptan Hüseyin'de ve Colman'da görmek mümkündü.

Song özellikle ilk yarıda kötüydü, 2.yarıda toparladı ama bu bölümde Antalya hiç atak yapmadı. Colman geldiğinden beri en iyi maçını oynadı, çok istekliydi her topu aldığı defansın önünde Selçuk'a göre daha çok sorumluluk aldı. Selçuk maç boyu etkisizdi ama 87de Gökhan'a yaptığı asist harikaydı. Gol atmalarına rağmen 2 forvet de etkisiz kaldı aslında, Antalya iyi kitledi. Isaac ilk yarı sağda baya canlıydı ancak 2.yarıda nedenini anlamadığım şekilde sola çekilince etkisiz kaldı, sağdan Serkan'ın önünü açmak istedi sanırım Yanal ama bunun işe yaramadığı görülünce vazgeçebilirdi.



Antalya izlediğimiz 3 maçtaki en defansif oyununu oynadı. Galatasaray ve Beşiktaş karşısında daha çok etkili pozisyonlar bulmuştu, burada forvet arkası oynayan sene başında Bayern Münih kampında denenen ve goller atan Ngwenya'nın yokluğu önemli rol oynadı.

Defansdaki hatalara biraz daha dikkat edilmeli ilerleyen haftalarda, Konya'da kritik bir viraj var şimdi haftaya. Oradan hasarsız şekilde Sami Yen'e gidilebilirse ofansif Galatasaray'a ilk dersi verecek takım Trabzon olabilir.

Mauro Zarate


Serie A'da ilk 4 haftanın en çok dikkat çeken ismi Arjantinli. Aguero'nun İspanya'da yarattığı etkiye benzer bir etki yaratmaya aday İtalya'da. Pandev ile beraber ölümcül bir hücum ikilisi oldular.

Hızlı, defansın arasına çok iyi sarkıyor, Arjantinli kısa forvetlerin genel özelliği harika driplingleri ve ve şutları ölümcül. Bonservisi Katar'lı Al-Sadd takımında. Geçen sene Birmingham'da kiralık oynarken tanımıştım ama İngiltere'de bu kadar etkili değildi. Lazio'yu Pandev ile beraber ilk 4e sokabilirler bu sezon.

Teşekkürler

Al-Sadd


Yattara transferiyle gündeme gelen Al-Sadd takımını biraz araştırayım dedim. 1969da futbol oynamak isteyen 4 üniversite öğrencisi tarafından kurulmuş.

Teknik direktörleri ünlü Brezilyalı Emerson Leao. Kadroda tanınmış isimler var. Eski Galatasaray'lı solak Felipe ve 24 Eylül'de transfer edilen Feindouno (ona 7 milyon euro vermişler, Yattara'yı ne kadar iyi fiyata sattığımızın bir başka göstergesi, Liverpool çok ciddi ilgileniyordu geçen sene Feindoune ile) gibi isimler var kadroda. Ayrıca Lazio'lu Mauro Zarate'nin bonservisi de Al-Sadd kulübünde. Lazio'da kiralık oynuyor.

Zamanında Romario'ya 3 maç için 1.5 milyon dolar ödemişler. Önceki dönemlerde Chippo, Leboeuf, Ali Daei, Romario, Utaka, Ikpeba ve Lyon'lu Kader Keita gibi isimler de Al-Sadd forması giymiş.

Trabzonspor Gerçeği


Yattara transferi bitmiş durumda. 10.8 milyon euroya satıldı Yattara, son dönemde çok ciddi oyuncu sattı Trabzon. Ben her zaman oyuncuların değerini bulduğu zaman satılmasından yanayım ki yukarıdaki resimdeki 3 oyuncu da bana göre piyasadaki ederlerinin daha üstüne satıldılar. Zaten 2si Rusya'ya 1i Katar'a yani oyuncuları cezbedecek tek özellikleri para olan liglere gittiler.

Gökdeniz>> 8.7 Milyon euro
Fatih Tekke>> 8 milyon euro
Yattara>>10.8 milyon euro
Tolga Seyhan>>2.8 milyon euro
Stepanov>>3.5 milyon euro
Ersen Martin>>1.1 milyon euro

Toplam: 34.9 milyon euro


Bu listeye farklı sebeplerle giden ve toplamda 3 milyon euro üzerinde getiri sağlayan Marcelinho, Ayman, Moawad ( bu adamdan 500 bin euro kar ettik ya helal olsun walla:)), Fabio Eller'i katmıyorum.

Ortaya çıkan rakam Türkiye şartlarında inanılmaz. Arda'nın değeri 50 milyon pound eder, Bobo 3 Güiza eder, Mehmet Topal'ı 20 milyon euro verseler satmayız vs vs.lerin ülkesinde yani.

Burada önemli olan gelen paraları doğru kullanmak. Gökdeniz'e kadar satılan isimlerin paraları önceki yönetim tarafından çarçur edildi. Ancak şimdiki yönetim Gökdeniz'den gelen parayla takımı tamamen yeniledi ve milli takıma 4 oyuncu veren bir takım haline getirdi tekrardan. Gökdeniz'in parasıyla Selçuk, Gökhan, Giray, Ceyhun'un bonservisleri ödendi, bütçede sağlanan rahatlama ile Song, Egemen gibi isimler ücretsiz olarak kadroya katıldı.

Yattara'dan gelen para çok ciddi bir miktar. Thiago Neves 1 ay önce 8 milyon euro'ya geldi Hamburg'a. Önümüzdeki 3 ay boyunca Güney Amerika'da oyuncu izlenilip 10 milyon euro'ya 2 tane Avrupa'ya atlama yapmak için bekleyen Brezilya'lı ya da Arjantin'li 2 transfer yapılabilir.

Listemde 1.sırada Olimpiyat milli takımında çok etkili işler yapan orta saha Hernanes var. Sao Paolo'lu oyuncu 23 yaşında ve oyunun 2 yönünde de etkili. Ama Yattara'dan boşalan yaratıcı hücum oyuncusu eksikliği konusunda forvet arkası oynayabilecek Alex, Delgado tarzı bir isme ihtiyaç var. O konuda araştırmam lazım benim de, takipe almam lazım 2 ligi. Varsa takip edilmesini düşündüğünüz isimler yorum olarak bekliyorum.

Everton v Liverpool


Avrupa'da derbiler haftası. İngiltere, İspanya ve İtalya'da derbiler var haftasonu, bizde de 2 Ankara kapışması var ama derbi denilecek yanları yok.

Everton son dönemlerin aksine çok gol yiyerek başladı sezona, defansta ciddi sorunları var özellikle kornerlerden çok gol yiyorlar bu sene Liverpool kornerden gol bulabilir Everton'a karşı. Geçen seneki hatalı hakem kararı ile kaybedilen maç sonrası hırsları daha da katlamış durumda Everton cephesinin.

Liverpool'da Stoke maçında sonra dönüş yapmak zorunda. Manu maçından sonra 2.ciddi sınav onlar için. Kendilerinden nefret eden bu kalabalık önünde oynamayı seven isimleri var. Torres form tutamadı bu sezon, eğer kazanacaklarsa Torres'e çok ihtiyaçları olacak. Herşeye rağmen Gerrard yine kilit adam. 14:45de maç. Maç yorumları burada.

Everton (probable, 4-2-3-1): Howard; Neville, Yobo, Jagielka, Baines; Castillo, Fellaini; Osman, Cahill, Arteta; Yakubu.

Liverpool (probable, 4-4-2): Reina; Dossena, Carragher, Skrtel, Arbeloa; Kuyt, Alonso, Gerrard, Riera; Torres, Keane.

La Liga

1 Valencia 10
2 Villarreal 10
3 R. Madrid 9
4 Atlético 9
5 Sevilla 8
6 Barcelona 7


4 hafta sonunda oluşan puan durumu bu La Liga'da. Sezon başında adı şampiyonluk için geçen 6 takımda tepede yerlerini aldılar. Genel olarak en büyük hayal kırıklığı Barca, en iyi çıkışı yapan Valencia.

Real Madrid hala çok güçlü görünse de bu sene Atletico Madrid ve Valencia Real'e sürpriz yapabilirler bence. Hele ki Silva dönene kadar ki dönemi iyi geçirecek olan Valencia ciddi rakip olur Real için. Emery eski havasını kazandırmış görünüyor takıma. Malaga karşısında beğendim ben Valencia'yı.

Atletico Madrid de defansında yaptığı değişikliklerin meyvesini toplamaya başladı. Aguero boş geçmiyor, Sinama Pongolle bile katkı yapıyorken iyi gidiyorlar. CL'de de 4.torbadan gelip salladılar grubu.

Barcelona için geçiş yılı olacak gibi bu sene, sistem temelde aynı kalsa da forvette alternatif sıkıntısı ve defansda taşların önemli oradan değişmesi onlar için sorun olacak gibi. Zorlu maçları var bu 6 takımın da bu haftasonu. Ntvspor 4 canlı maç almış bu hafta programına La Liga'dan.

Betis R. Madrid Sáb - 20:00.
Sporting Villarreal Sáb - 20:00.
Espanyol Barcelona Sáb - 22:00.
Málaga Valladolid Dom - 17:00.
Almería Recreativo Dom - 17:00.
Athletic Getafe Dom - 17:00.
Racing Mallorca Dom - 17:00.
Numancia Osasuna Dom - 17:00.
Valencia Deportivo Dom - 19:00.
Atlético Sevilla Dom - 21:00.

Sırada Ne Var VDV?


Marca VDV'nin Gijon'a attığı topuğu başlığa taşırken 5 sene önce Ajax'ta attığı topuğu (ki Higuita'nın müthiş kurtarışına benzer bir vuruştu) da ona benzetmiş. Sırada Zola'nın efsanevi topuğunu atmak var o zaman Rafael.

26 Eylül 2008 Cuma

Avrupa Ligi


UEFA köklü değişiklikleri açıkladı bugün. Hem dün basına yansıyan Avrupa Şampiyonası'nın 24 takımla oynanmasını hem de UEFA Kupası'nın format değiştirilerek Avrupa Ligi adı altında oynanmasını karara bağladılar.

5 takımlı ve fikstür nedeniyle şans faktörünün çok önemli rol oynadığı grup sistemi yerine CL'deki gibi ev-deplasman maçları şeklinde oynanacak grup sisteminin gelmesi çok doğru bir karar bence, diğer değişiklikler konusunda yorumlar daha sonra

Futbol TV

26.09.2008 CUMA KANAL

20:00 SİVASSPOR-FENERBAHÇE LİG TV
21:30 KÖLN-SCHALKE KANAL 24
23:15 PORTO-PAÇOS SPORMAX
01:00 TİGRE-GİMNASİA NTV SPOR

27.09.2008 CUMARTESİ KANAL

14:45 EVERTON-LİVERPOOL SPORMAX
16:30 B.DORTMUND-STUTGART KANAL 24
17:00 MANCHESTER UNITED-BOLTON SPORMAX
19:00 SAMPDORİA-JUVENTUS NTV SPOR
19:15 İSTANBUL B-BEŞİKTAŞ LİG TV
19:20 IPSİCH-CRYSTAL PALACE FUTBOL SMART
19:30 ARSENAL-HULL CİTY SPORMAX
20:00 LE MANS-MARSİLYA KANAL A
20:00 MALATYASPOR-BOLUSPOR D SPOR
21:00 REAL BETİS-REAL MADRİD NTV SPOR
21:45 TRABZONSPOR-ANTALYASPOR LİG TV
22:00 PSG--GRENOBLE KANAL A
22:45 BENFİCA-SPORTİNG LİZBON SPORMAX
23:00 ESPANYOL-BARCELONA NTV SPOR
00:20 FLAMENGO-RECİFE SPORMAX

28.09.2008 PAZAR KANAL

15:30 PORTSMOUTH-TOTTENHAM SPORMAX
15:30 AJAX-VİTESSE FUTBOL SMART
16:00 ROMA-ATALANTA NTV SPOR
18:00 WİGAN-MANCHESTER CİTY SPORMAX
18:00 FRANKFURT-BİELEFELD KANAL 24
20:00 VALENCİA-DEPORTİVO NTV SPOR
20:00 KASIMPAŞA-KARŞIYAKA D SPOR
21:00 GALATASARAY-KONYASPOR LİG TV
21:30 MİLAN-İNTER NTV
22:00 BORDEAUX-ST ETİENNE KANAL A
22:00 ATLETİCO MADRİD-SEVİLLA NTV SPOR
22:15 TROFENSE-GUİMARES SPORMAX

29.09.2008 PAZARTESİ KANAL

19:00 GAZİANTEP BLD-GİRESUNSPOR D SPOR
21:45 BELENENSES-LEİXOES SPORMAX

24 Takım


UEFA çok saçma bir karara imza atarak Avrupa Şampiyonası'nu 24 takıma çıkarmak üzere. Yarın resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Evet 16 olunca dışarıda kaliteli takımlar kalabiliyor ama futbolda rekabeti doğuran etmen de zaten bu. Şimdi 10 ya da daha fazla ülkenin finallere katılmak gibi bir derdi olmayacak. İspanya, İtalya, Fransa, Almanya hatta İngiltere:) bile yedek takımlarıyla rahatlıkla finallere gidebilecekler. Bu da elemelerin tamamen önemini yitirmesi demek.

Ekonomik açıdan UEFA açısından mantıklı olabilir ama ben Avrupa'da milli futbol ruhunu öldürecek çok kilit bir hata olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda zaten Wenger'in başını çektiği bir grup teknik direktör hazırlık maçlarının saçmalığından, oyuncuların maaşlarını ödeyen klüplerin bu maçlardan zarar gördüğünden dem vururken onların eline çok büyük bir koz verilmiş olacak. Gelecek 10 yıl içinde özellikle büyük ülkelerde milli maçların reytinglerinde, stadyuma gelen seyirci sayılarında ciddi azalma olacağını düşünüyorum. Çünkü Avrupa Şampiyonası Elemeleri hiçbir anlam ifade etmeyecek bu ülkeler için.

Arada sırada seri sürprizlerle gelen takımları finallerde seyretmek güzel ama kaliteyi düşürecek şekilde bunu devamlı hale getirmek hiç de akılcı değil. Klasik olacak ama nicelik değil nitelik önemlidir.

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 27-28 Eylül

142 EVERTON-LIVERPOOL 2 1.80

Yine bir Merseyside derbisi. Birbirinden nefret eden Maviler ile Kırmızılar karşı karşıya gelecek. Everton'da bu sene çok büyük defansif problemler var bu sene, özellikle duran toplarda çok fazla gol yiyorlar. Liverpool'da Benitez'in büyük maçlardaki başarısı ortada, Goodison Park'ta kırmızılar kazanır.

153 ASTON VILLA-SUNDERLAND 1 1.40

Aston Villa bu sezona çok iyi başladı. Özellikle ileri ikilide Carew-Agbonlahor ikilisi çok formdalar ve düzenli gol atıyorlar. Martin O'Neill harika bir takım yarattı ve Aston Villa bu maçı kazanacaktır.

154 FULHAM-WEST HAM 1 2.00

Fulham bu sezon geçen seneye göre çok daha iyi durumda, geçen seneki defans problemini ortadan kaldırmış durumdalar. Tecrübeli menajer Hodgson'un akıllı hamleleri ile bu sene o kadar sıkıntı çekmeyeceklerdir. West Ham'da Zola Upton Park'ta sorunlu Newcastle karşısında çok iyi bir başlangıç yaptı ama bu kadar ofansif oyun tarzı ile deplasmanda başları çok ağrıyacaktır bence. Fulham bu sene içeride çok iyi işler yapıyor, kazanmaya yakınlar.

155 MANCHESTER UTD.-BOLTON 1 1.05

Manu için Şampiyonlar Ligi öncesinde kazanılıp geçilmesi gereken bir karşılaşma. Bolton özellikle Elmander dönene kadar çok zorlanacak ligde, küme düşme hattının içinde kalacaklardır bence bu dönemde. Ronaldo da döndükten sonra Manu yavaş yavaş forma girecektir. CL öncesinde tempoyu düşük tutabilir Manu ama kazanmasını bileceklerdir.

156 MIDDLESBROUGH-WEST BROMWICH 2.5 ÜSTÜ 1.70

Boro takımı bu sezon ofansif bir yapıyla oynuyor ve gollü maçlara sahne oluyor maçları. Geçen haftasonu yerel derbide Downing bu sezonki 2.penaltısını kaçırınca galibiyetten oldular. West Bromwich bu maçta gol ya da goller bulacaktır, Boro da hücum gücüyle her maçta gol atmaya çok yakın bir takım. Liverpool, Manu gibi takımlara bile zorlanmadan attılar. Bu maç gollü geçer.

161 NEWCASTLE UTD-BLACKBURN 02 1.34

Newcastle'ın üzerindeki kara bulutlar yıllardır dağılmıyor. Lanetlenmiş gibiler, çok para harcıyorlar, kadroda önemli isimler var, harika bir taraftarları var ama başarı gelmiyor. Haftaiçi Carling Cup'dan da elendiler. Blackburn kupada yedek ağırlıklı bir kadroyla Everton'u elemeyi başardı, krizdeki Newcastle'a kaybetmezler.

162 STOKE-CHELSEA 2 1.20

Chelsea'de 2 sakat daha verildi Manu maçında. Deco maçtan önce ısınırken Carvalho ise maçta sakatlandı ancak Deco'nun sakatlığı 2-3 hafta içinde geçececek, Carvalho yerine de Alex gibi çok iyi bir oyuncu var kadroda. Stoke'un en büyük problemi defansı, Chelsea sağlam savunması ile gol yemeden kazanmaya yakın.

311 ARSENAL-HULL 2.5 ÜSTÜ 1.40

Arsenal haftaiçi Sheffield maçında tarihinin en geç 11i ile sahaya çıktı. Sahadaki 11in yaş ortalaması 20, 18 kişilik kadronun 19du. Bu çocuklarla diyecem artık 6-0 kazanmasını bildiler. İnanılmaz derecede zeki ve futbolu bilen biri Arsene Wenger. Hull peri masalı yaşıyor bu sezon, ancak Arsenal karşısında işleri çok ama çok zor. Farklı bir skor olur diye bekliyorum.

445 PORTSMOUTH-TOTTENHAM 1 2.10

Pompey gibi sağlam defansa sahip bir takım 4 gün içinde 10 gol yedi. Defansif oyunu tercih eden Redknapp için kabus gibi bir hafta oldu. Tottenham krizden bir başka sorunlu takımı Newcastle'ı yenerek kurtuldu. Bu maçta Pavlychenko'nun da gol atması kendisi ve takım adına önemli bir gelişme oldu. Pompey evinde her zaman çok etkili bir takım ve 2 kötü sonucun ardından geri döneceklerdir.

515 WIGAN-MANCHESTER CITY ?

Manchester City'de Robinho-Jo-SWP üçlüsü etkisini göstermeye başladı. 4-3-3 gibi oynatıyor takımı Hughes ve bu 3lü çok etkili oluyorlar. Wigan da sezona 2 mağlubiyetle başladıktan sonra kendine geldi. Haftaiçinde City elenirken onlar Ipswich deplasmanından tur atlayarak döndüler. Çok zor maç bence tahmin yapmak istemiyorum açıkcası, her skora açık.

METİN HASANOĞLU BANKO KUPON

153 Aston Villa-Sunderland 1 1.40
462 Roma-Atalanata 1 1.30
541 Santander-Mallorca 1 1.65
631 Bordeaux-St.Etienne 1 1.55

ORAN: 4.65

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

142 Everton-Liverpool 2 1.80
215 Reading-Swansea 1 1.50
615 Galatasaray-Konyaspor 2.5 üstü 1.40
632 A.Madrid-Sevilla 1 1.80

ORAN: 6.80

METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

154 Fulham-West Ham 1 2.00
331 Karabük-Ordu 2 2.55
354 Trabzonspor-Antalya 2.5 altı 2.00
445 Portsmouth-Tottenham 1 2.10
463 Torino-Lazio 2 2.30
622 Milan-İnter 2 2.30

25 Eylül 2008 Perşembe

iPhone 3G

Milano Gecesi

Serie A'da haftaarası fikstürü Milano ekiplerine yaradı. İnter ve Milan zor da olsa kazanırken, Roma ve Juventus puan kayıplarıyla kapattı fikstürü.



Juventus'da Amauri golleri sıralamaya devam etti ama bu sefer defansı işini yapamadı. Bizarri'nin de harika performansıyla Catania deplasmandan puanla dönmeyi başardı. Buffonsuz Juve bu sefer 1-0a bağlayamadı maçı.


İnter çok iyi oynamadan kazanmaya devam ediyor, 3 rakibi de sezona sallanarak başlarken İnter Sampdoria deplasmanından sonra 3 galibiyetle tepeye kuruldu.


Milan Lazio'ya patladıktan sonra deplasmanda Reggina'yı da geçti. Pato-Borriello golleri atarken Sheva'ya kulübede mesajı verdiler. Ronaldinho ve Sheva henüz etkisini gösteremedi Milan'da eğer onlar da takıma katkı yaparsa Milan

Roma ve Fiorentina ters töne gidiyorlar. Haftasonu Atalanta içerde, haftaarası Bordeaux ile karşılaşacaklar. Spalletti'nin fişi çekilebilir.

Reggina: Campagnolo; Lanzaro, Cirillo, Santos (Alvarez 89); Vigiani (Ceravolo 78), Barreto, Carmona, Hallfredsson, Costa (Barilla' 80); Brienza, Corradi

Milan: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Kaladze, Favalli; Flamini (Ambrosini 60), Gattuso, Seedorf; Kaka; Pato (Emerson 83), Borriello (Shevchenko 60)

Inter: Julio Cesar; Zanetti, Cordoba, Burdisso, Chivu (Cruz 72); Vieira (Maicon 46), Cambiasso, Stankovic (Quaresma 46); Mancini, Ibrahimovic, Adriano

Lecce: Benussi; Angelo (Diamoutene 51), Stendardo, Fabiano, Esposito; Munari, Zanchetta, Ardito, Ariatti; Cacia (Caserta 74); Tiribocchi (Castillo 54)

Juventus: Manninger; Grygera, De Ceglie, Legrottaglie, Chiellini; Marchisio (Tiago 83), Giovinco (Nedved 84), Poulsen, Marchionni (Salihamidzic 69); Del Piero, Amauri

Catania: Bizzarri; Sardo, Silvestre, Terlizzi, Silvestri; Tedesco, Biagianti, Ledesma, Llama (Plasmati 46), Izco; Morimoto (Martinez 60) (Baiocco 84)

Tugay Kerimoğlu


24 Ağustos 1970

8 sene önce yaşlı diyerek Türkiye'den gönderildi desek yeridir. Bu akşam 1-0 biten Blackburn-Everton maçından sonra Everton menajeri David Moyes:

"It was a disappointing performance. We put a strong team out to go through but unfortunately we did not do enough.

"But I have to give Blackburn credit. They played well and Tugay was the best player on the pitch."

Bekleneni veremedik, turu geçmek için güçlü bir 11le çıktık ama yeterli olmadı burada Blackburn'e hakkını vermeliyim. İyi oynadılar ve Tugay sahadaki en iyi oyuncuydu.

VDV ve Robben


Hollandalılar şov yaptı bu akşam Real Madrid adına. Harika bir ofansif oyun sergiledi Real ve karşısında da defans yapma özürlü bir takım bulunca ilk 62 dakikada 7 gol birden attılar, ondan sonra tempo düştü maçta yoka 10a giderdi aynı tempoyla Real.

De La Red Getafe'deki sezonundan sonra harika geri döndü, çok iyi oynuyor, kulübün altyapıdan yetişen yeni sembol isimlerinden olacak böyle devam ederse. Raul 2 tane salladı kendine geldi.

Ama maçın bahsedilmesi gereken 2 ismi Hollandalılardı. Robinho'nun gitmesine en çok Robben açısından sevinmiştim. Uçan Hollandalı için tamamen kendini gösterme şansıydı ve sezona çok formda başladı, soldan kaptırıp gittiği zaman tüm takımı peşine takıp götürüyor ya bitiyorum o zaman.

Diego
ile beraber üzerine takım kurulacak 2 isimden biri demiştim Van der Vaart için. Real Madrid harika bir iş yaptı onu alarak. Forvet arkasında harika işler yapıyor, atıyor attırıyor. Real'i zorlarsa Atletico Madrid ya da Valencia sürpriz yaparak zorlar bence, Barca topallayarak götüremez tüm sezonu.

Yolun Açık Olsun


Yattara Arapların yeni takıntısı oldu, Ağustos ayının ortalarından beri teklifler ortalarda dolandı. Yönetim önce 15 milyon euro fiyat çekti ama o fiyata da satmak gibi bir düşünceleri yoktu aslında çünkü önemli yatırım yapılmıştı sezon öncesi ve eldeki silahı satmak taraftarın canlanan ilgisini söndürecekti.

Ancak Beşiktaş maçından birkaç gün önce tekrar teklifini yineledi Al-Sadd kulubü ve uzayan süreçte Yattara'nın bu sabahki resimin olduğu basın toplantısındaki açıklamaları ile film koptu ve Trabzon yönetimi 10.8 milyon euro nakit teklifini kabul etti Al-Sadd kulübünün. Peki ne dedi Yattara. "Hem Trabzon para kazanacak hem de ben. Ben Trabzonspordan ayrılmayı düşünmüyordum. Trabzonspor benden çok para kazanacağı için de mutluyum. O yüzden Trabzonspordan ayrılmak istiyorum. İnşallah insanlar beni anlar. Ben Trabzonsporu gerçekten çok seviyorum ama futbol hayatı da böyle. Bir teklif geldi. Bu astronomik teklifi değerlendirmek istiyorum. İnşallah Trabzonspor teklifi kabul eder. Ben de giderim.

Yönetim transferime izin vermezse ne yapacağımı bilmiyorum. Ben Trabzonsporu çok seviyorum devre arasına kadar bekler misiniz sorusu üzerine, "Hayır beklemem şimdi gitmek istiyorum."

Bunları söyledikten sonra Yattara'nın kalması gibi bir alternatif olamazdı zaten ve şu anda gitmesi daha hayırlı oldu.

150 bin dolar maaşla Antwerp'den 2003de transfer edildiğinde ilk sezon genellikle yedekten oyuna girdi, 2.sezon takıma ısındı ve 8 gol attı ama asıl çıkışına Fenerbahçe'nin ardından peşpeşe 2.kez 2.olunan sezonda yaptı, istatistiğini bulamadım ama Fatih Tekke'nin 31 gol attığı sezonda 15 asistle kapatmıştı sezonu diye hatırlıyorum.

Trabzon halkı onu çok sevdi, içinden biri gibi benimsedi ama bugünkü açıklamalarının Trabzon taraftarı üzerinde yarattığı etkiyi en iyi karısı tarafından aldatılan koca anlar heralde. Aynı o hissi yaşıyor Trabzon taraftarı şu anda, Yattara'nın sevgisinin yalan olduğunu düşünüyorlar. 1 milyon 300 bin euro Trabzon'da kazanmak ile 2 milyon euro Katar'da kazanmak, bana çok mantıklı gelmiyor açıkcası ki oyuncuların profosyonel olduklarını, işçiden farkları olmadığını dolayısıyla parayı tercih etmelerinin mantıklı olduğunu düşünen birisiyim ama çok fazla olmayan bir fark için ki bu Trabzon'daki hayat masrafları ile Katar'daki masrafları arasındaki fark da çok fazla olacak. Neyse Yattara'ya yolun açık olsun diyerek Yattara sonrası bir Trabzonspor değerlendirmesi yapalım bir sonraki mesajda. Altta 6.sezonunu oynayan Yattara'nın TSL istatistikleri.

Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk)
2008/2009 2 2 117 1 1 0
2007/2008 32 30 2.579 3 6 1
2006/2007 18 12 1.109 2 1 0
2005/2006 32 26 2.331 7 4 1
2004/2005 28 22 1.940 8 3 0
2003/2004 30 15 1.598 5 4 1

24 Eylül 2008 Çarşamba

Çok Sevmiştik Be

Çoluk Çocuk


Arsenal'in bu akşam Carling Cup'da Sheffield United karşısına çıkardığı 11in yaş ortalaması sadece 19. Yanlış yazmadım, ondokuz. Yani ortalama 1989 doğumlu oyuncularla sahaya çıktı Arsene Wenger, maçın skoru da çoluk çocuk:6 Sheffield: 0

Carlos Vela ısınıyor Emirates'e. Eduardo'nun yokluğunda ortasaha-forvet bağlantısını sağlayacak 2.forvet olabileceğini yazmıştım, müthiş bir geleceği var Vela'nın.

Arsenal: Fabianski, Hoyte, Djourou, Song Billong (Lansbury 70), Gibbs, Randall, Ramsey, Merida (Coquelin 71), Wilshere, Bendtner (Simpson 71), Vela.
Subs Not Used: Mannone, Emmanuel-Thomas, Ogogo, Frimpong.

Goals: Bendtner 31, 42, Vela 44, 50, Wilshere 57, Vela 87.

Sheff Utd: Kenny, Halford, Morgan, Kilgallon, Naysmith, Cotterill (Naughton 46), Speed (Hendrie 73), Quinn, Montgomery, Beattie (Robertson 76), Webber.
Subs Not Used: Bennett, Sharp, Geary, Ehiogu.

Zakumi




2010 Dünya Kupası'nın maskotu Zakumi. Leopar kendisi, kıtaya uygun bir seçim olmuş. Planlarımda bir sorun olmazsa benim de ilk dünya kupam olacak, hacı olacağız:)