1 Eylül 2008 Pazartesi

Thiago Neves Hamburg'da


Hamburg VDV'yi sattıktan sonra çok önemli işer yaptı. Önce Petric'i aldılar şimdi Thiago Neves geldi. Neves için bu sene gelmesi şaşırtmaz ama en geç gelecek sene Avrupa'da demiştim, pek bekletmedi. Keşke Almanya yerine İspanya'ya gitseydi, scout raporunda yazdığım gibi Rivaldo'ya benzetiyorum, onun gibi parlatabilirdi kariyerini İspanya'da.

Almanya'da çok kalmaz gibi geliyor bana, 2 sene içinde daha büyük bir klübe atlama yapar. Scout raporunda yazdıklarımı koyayım.

"Klasik bir 10 numara'dan daha fazlası Neves, oyun görüşü çok üst seviyede, Deco'da sıkça gördüğümüz aralara çok ince paslar atma özelliğine sahip, ki son dönemde Diego dışında bu tarz bir oyuncu çıkmadı Brezilya'dan.

Bu kadar ünlenmesine imkan sağlayan en önemli özelliği ise müthiş sol ayağıyla her mesafeden atabildiği mükemmel şutlar, şutlarını da Rivaldo'ya benzetiyorum açıkcası. Ne Ronaldinho, ne Kaka ne de Robinho Brezilya'dayken Neves gibi şutlarıyla dikkat çekmiyorlardı. Roni ve Kaka Avrupa'da çok geliştirdiler bu özelliklerini ama Robinho halen düşük kısa bir atış alanı ile oynamaya devam ediyor. Rivaldo gibi iki büklüm olarak çıkartıyor şutlarını ki bu teknik çok zor olmakla beraber topa hem sert hem falsolu vurmak için ideal tekniktir."

Hiç yorum yok: