30 Eylül 2008 Salı

Muhammet Demir

10 OCAK 1992

Geçen sene U17 turnuvasında da milli takım kadrosundaydı. 91 doğumluların oynadığı turnuvada forvette Batuhan vardı, sadece 1 maçta şans bulabildi, ilk Hollanda maçında yanılmıyorsa 10 dakika kala girdi oyuna ve golünü de attı.

Chelsea scoutu Sebastian Arnesen 6 ay önce Nazilli'de Ege Kupası'nda Rusya karşısında tek devrede hat-trick yaptığı maçtaki performansını öve öve bitiremedi. Turnuvada takip ettikleri isimler arasındaydı Muhammet ama fazla oynama fırsatı bulamadı, ben de sadece antremanda ve ilk maçtaki 10 dakikalık oyununu gördüm. Bu yaz West Ham akademisine gitti ancak 18 yaşından küçük Türk oyuncuları transfer etmek " Work Permit" açısından sorun oluyor demişti Chelsea scoutları sanırım o yüzden transferi gerçekleşmedi, Abdülkadir Kayalı da aynı sebeple gidememişti.

Şimdi U17 takımı 92 kuşağına geçti 2009 Elemeleri için. Rusya'daki 1.turda 3 maçta 9 gol attı milli takım ve lider bitirdi grubu, Elit Tur'a yükseldi. Muhammet 3 maçın her birinde 2şer gol atarak toplamda 6 gol attı turnuvada. Bursaspor A takım kadrosunda bu sezon, gençleri çok seven Samet Aybaba bu sezon şans verebilir ona.

Altyapı seviyelerinde fizik olarak çok üstün olup fazla gol atan forvetlerden değil, teknik ve kanat oynamaya da musait bir forvet oyuncusu. Dikkatle izlemek lazım.

Ayrıca bu takımda Gökhan Töre ve yine İngiliz kulüplerinin ilgilendiği Orhan Gülle de gelecek vaat eden oyuncular.

Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Orhan GÜLLE, Ömer KARANCI (Beşiktaş A.Ş.), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Okan ALKAN (Fenerbahçe), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Oğulcan GÖKCE (Altay), Musa ÇAĞIRAN (Altay), Okan SALMAZ (Adanaspor A.Ş.), Onur KARAKABAK (Sakaryaspor A.Ş.), Güven GÜRSOY (Malatyaspor), Samet DİNÇER (Bucaspor), Gökhan TÖRE (Bayer 04 Leverkusen), Nurettin KAYAOĞLU (FC Schalke 04), Haydar ÇEKİRDEK, Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Engin BEKDEMİR (PSV Eindhoven).

Hiç yorum yok: