1 Mayıs 2008 Perşembe

U-17 4 Yetenek

Pazar günü Antalya'da start alıyor 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası. Ev sahibi olarak iddialıyız bu turnuvada. Ben de Pazar gününden itibaren otelde takımlarla beraber olacam.

Kadromuz da önemli yetenekler var. 2 Galatasaraylı stoper Semih Kaya ve forvet Cem Sultan çok önemli isimler ancak 2si de ameliyatlı oldukları için kadroda yoklar. Dikkat çekeceğim 4 isim var turnuva öncesi.

1.Batuhan Karadeniz

Beşiktaş'da 11 Süperlig maçına çıktı A takımdaki ilk sezonunda. Türkiye ligi tarihinin en genç oynayan ve en genç gol atan oyuncusu durumunda. Önünde daha 20 yıla yakın bir kariyer var. Hava hakimiyeti,gücü ve bitiriciliği ile yaşıtları arasında durdurulması çok zor.

2. Abdülkadir Kayalı

Ankaragücü oyuncusu takımın oyun kurucusu konumunda. Premier Lig klüplerinin dikkatini çekmişti geçen sene katıldığı bir turnuvada. Yanılmıyorsam bir süre Manchester City akademisinde takıma katıldı. Liderlik özellikleri çok övülüyor, henüz izlemedim ben.

3. Emre Çolak

Galatasaray'dan yeni bir Emre daha ve tıpatıp aynı tarzda:) Geçen sene Karadeniz oyunlarındaki Milli takımda izlemiştim,sol ayağı öldürücü. En önemli eksiği zayıf fiziği. Boy ve kilo olarak henüz gelişmesi lazım,bu seviyede etkili olur ancak profosyonel kariyer yapabilmesi için güçlenmesi lazım.

4. Eren Albayrak

Bir başka solak ve Süperlig görmüş oyuncu. Bursaspor'da Samet Aybaba'nın sezon içinde şans verdiği bir başka oyuncu. 2 maça çıkabildi A takımla ama bu oyuncular henüz 1991 doğumlu ve A takım için cidden gençler.Çok hızlı ve tehlikeli bir sol açık. Batuhan'ı besleme görevi öncelikli olarka onda olacak.

Hiç yorum yok: