17 Mayıs 2008 Cumartesi

U17 Avrupa Şampiyonası Altın 11

Kaleci: Metin Uçar (Türkiye)

4 maçta sadece 1 gol yedi ve her maçta en az 1 kesin golü önledi. Tüm Türkiye maçlarında staddaydım, özellikle defasnını yönlendirmesi ve kendine güveni yaşna göre çok iyi seviyede. Refleksleri mükemmel, tek eksiği biraz kısa, boyunu uzatırsa çok önemli bir kaleci kazanır hem Türk hem Avrupa futbolu.

İsviçreli Rene Borkovic ve Hollandalı Jeroen Zoet de etkileyici isimlerdi.

Sağ Bek: Martin Montoya (İspanya)

Açıkcası seçim yapmakta zorlandım, çünkü bu mevkide gerçekten sırıtan isimler izledik. Fransa'da Nego, Türkiye'de Erhan, Hollanda'da Eekman defanslarının zayıf halkalarıydı. İrlandalı Ormsby izlediğim ilk maçta iyidi ama yine de eldekilerin en iyisi hücum özellikleri az ama sağlam savunması Montoya.

Stoper: Jorge Pulido ( İspanya)

Zorlanmadan seçilecek bir isim, belki de turnuvanın en çok dikkat çeken savunmacısı. Güçlü fiziğiyle defansdaki etkinliğine 2 de kritik gol ekledi turnuvada. Kesinlikle geleceği çok parlak.

Stoper: Sebastian Faure ( Fransa)

Açıkcası 2. tercihte baya zorlandım.Milli takımımızdaki Sertaç da çok iyi bir turnuva geçirdi. Sertaç da sağlam bir savunmacı ama topla biraz fazla oynaması en büyük dezavantajı. Bazen çok riskli hareketler yapabiliyor. Faure ise çok sağlam ve 1.görev olarak durdurmayı esas alan bir defans.

Sol bek: Timo Kolodjieczak ( Fransa)

Tartışmasız turnuvanın en iyi sol beki. Müthiş bir hücum gücü ve çok sağlam bir savunmacı. Fransa takımının öldürücü sol kanadının savunma yönü. Milli takıma karşı yarı finalde beraberliği getiren golü atan isim. Milli takımdan Özgür de iyi bir turnuva ortaya koydu, Özgür çok iyi bir hücüm beki ama biraz zayıf olması defans yönünden eksik yapıyor onu.

Sağ Açık: Keke (İspanya)

Yerinde duramayan bir kanat oyuncusu. Aslında İspanya'da 3lü forvetin geniş oyuncusu olarak oynuyordu. Maç boyu durmadan koşuyor, Tuncay'ı andıran bir stili var,topla dikine dripling yapıyor,rakiplerin üstüne üstüne gidiyor. Atletico Madrid'li yeni süperstar olabilir klüpte karizmasını da ekleyince.

İskoç sağ açık Archie Campbell ve Fransız Lacazette de kadroya girebilirdi.

Defansif Orta Saha: Abdülkadir Kayalı ( Türkiye)

Burada 2 isim arasında baya kararsız kaldım. "Updated Patrick Vierira" Sebastian Fofana da turnuvada çok iyiydi ve Fransa takımının orta sahasında çok iyi işler yaptı. Ancak bizim kaptan Abdülkadir ilk maç dışında (ki o maçta hasta olduğunu söyledi) çok iyi bir turnuva çıkardı. Türkiye'de olmayan türden hem defansif hem ofansif oyunu çok iyi oynayabilen bir oyuncu. Gerrard'ı örnek aldığını söylüyor ve savaşcılığını da ondan almış, asla pes etmiyor, çaılm yese bile koşup tekrar yakalıyor adamını. Oyunu çok iyi kuruyor, uzun pasları çok başarılı. Türkiye'de değil de İngiltere'de yetişmiş gibi.

Ofansif Orta Saha: Thiago (İspanya)

İspanya'nın saha içi hocası. Takımın saha içindeki lideri. Biraz fazla "trick" peşinde koşuyor, onun dışında çok iyi oynadı turnuva boyunca. Çok iyi oyun görüşü var, mükemmel paslar verebiliyor. Adam eksiltme konusunda da müthiş. Fransa maçında attığı 2.frikik golü çok zekiceydi.

Sol Açık: Gael Kakuta ( Fransa)

Kakuta'yı bu kadroya almayanı Allah çarpar. Turnuvada bana göre en büyük bireysel yetenekti. İnanılmaz bileklere sahip, çok kolay adam geçiyor, sol kanatta, forvet arkasında, hatta sağda oynayabiliyor. 2.maçta itibaren dizindeki sakatlık nedeniyle tam verimle oynayamasa da herkesi kendine hayran bıraktı. Sağ ayağını biraz daha geliştirmesi lazım, en büyük eksiği o.

Forvet: Yannis Tafer ( Fransa)

Turnuvanın gol kralını almazsak kadroya olmaz tabii ki. Oyuncu değerlendirmemde de dediğim gibi sahada yok gibi görünüp bir anda tilki gibi ortaya çıkıp işi bititiyor. Sol ayağı ölümcül.

Forvet: Danijel Aleksic ( Sırbistan)

Turnuvanın en çok merak edilen isimlerindendi. Pek çok Avrupa klübü onu izlemeye gelmişti. Takımı Vojvodina'da A takıma kadar yükselmeyi başarmıştı. Solak, fiziğini çok iyi kullanan, hava toplarında etkili,ölümcül bir forvet. Frikikleri de çok iyi. Şanssızlığı takımının gruptan çıkamaması oldu. Çok iyi oynadıklar Hollanda maçını kaybetmeleri elenmelerine neden oldu ama Aleksic turnuvaya takımının attığı 2 gole de imza atarak damga vuranlardan oldu. Şu an için klübü 900bin euro istiyor bonservis bedeli olarak. Kesinlikle kaçırılmamamalı.

Hiç yorum yok: