25 Mayıs 2008 Pazar

İsviçre: 2 Slovakya: 0



Bizim 1-0 yendiğimiz Slovakya karşısındaydı İsviçre. 2005de karşılaştığımız takımın, defansı Degen dışında aynıydı, forvette de yine Frei-Streller vardı. Ancak Cabanas-Wicky-Vogel-Barnetta'lı orta saha Barnetta'nın da sakat olması ile tamamen farklıydı.

Klasik 4-4-2 oynadılar. Vonlanthen'i uzun zamandır izlememiştim. Forvette yetersiz buluyordum ama sol açıkta çok çalıştı ve etkileyici bir performans ortaya koydu. Orta sahanın ortasında defansif özellikleri ağır basan Fernandes-Gokhan ikilisi oynuyor, burada oyunun hakimiyetini alabiliriz. Lazio'lu Behrami Serie A tecrübesi ile takıma çok büyük katkı sağlıyor.

Ancak 2005'de çok sağlam bir savunmaya sahip İsviçre Senderos'un gelişmek yerine geriye gitmesi, Muller'in de koca sezonu oynamadan sakat geçirmesi sonrası göbeğinde açık verme potansiyeline sahip. Senderos zaten ağır, Muller de eski kesiciliğinden uzakta, temel silahımız olacak olan araya yerden paslar İsviçre karşısında çok etkili olabilir Milli takımımız adına.

Switzerland: Benaglio; Lichtsteiner (Grichting 77), Müller (Djourou 77), Senderos, Magnin; Behrami (Cabanas 84), Inler, Fernandes, Vonlanthen (Gygax 68); Frei (Yakin 80), Streller (Derdiyok 64).

Slovakia: Mucha; Pekarík, Petráš, Brezinsky, Čech (Salata 84); Kolbas (Hološko 46), Zabavník, Hamšík (Dolezaj 90), Obžera (Vaščák 75); Vittek; Jakubko (Mintál 71).

Hiç yorum yok: