28 Mayıs 2008 Çarşamba

Çek Cumhuriyeti: 2 Litvanya: 0


Fransa yerine çekleri izlemeyi tercih ettim. Tamamen as kadro ile çıkmışlardı sahaya.

Kalede Cech için bişe söylemeye gerek yok zaten.

Sağ bekte Grygera hücuma baya katıldı, çok iyi kullandılar sağ tarafı. Göbekte Rozenhal-Ujfalusi zaten tecrübeli bir 2li,ortasahayı geçmeyen Litvanya karşısında zorlanmadılar. Solda Jankulovski vardı ama alışılageldil performansından uzaktı.

Onların önünde 2 defansif ortasaha ile oynadılar. Polak ve Jarolim iyi basan ama yaratıcılıkları sınırlı isimler. Solda Plasil oynadı ama çok kanatta oynamayı sevmediği için içeri çok girdi ve bu nedenle soldan etkili olmadılar.

Sağda ilk kez izlediğim Anderlecht'li Vlcek vardı ve maçın en iyisiydi bana göre. Müthiş kullandı o kanadı, tüm atakları sağdan geldi Çeklerin, çok çabuk ve güçlü ayrıca 1e 1de etkili bir oyuncu,ona çok dikkat etmemiz lazım.

İlerde Koller-Baros vardı klasik. Baros çok etkisizdi bana göre, Koller ise kötü Litvanya defansı arasında çok şans buldu, Servet parçalar onu:)

Genelde çok üstündü Çekler ama karşılarında rezil bir rakip vardı. Ortasahayı geçemediler, klasik Çek oyununda olduğu gibi çok hızlı çıkabiliyorlar ki kontra yemeye çok müsait bir takımız buna dikkat etmemiz lazım. Baros ve Vlcek'in aralara kaçmasına izin vermemeliyiz.

Rosicky'siz Çeklerden gruptan çıkmalarını beklemiyorum ama bizi çelmelerlerse çok kötü olur.

Ceska:Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Vlček, Polák, Plašil, Jarolím, Baroš - Koller. Litvy: Karčemarskas - Šemberas, Dedura, Alunderis, Skerla, Kučys, Danilevičius, Klimavičius, Česnauskis, Stankevičius, Poškus.

Hiç yorum yok: