15 Eylül 2008 Pazartesi

Büyük Şef


3 maç sonunda alınan 7 puan kesinlikle iyidir. Bu takımın erken derbi oynamasından çekiniyordum, ilk 11de 6 tane yeni oyuncu oynuyor tamamen yenilenmiş bir kadro var sahada, sistem değişti...

Ankara ve Ankaragücü maçının 75 dakikalık bölümünde ortaya konulan kaliteli defans kurgusu bu sefer 90 dakika sahnedeydi. Ankara maçından sonra da yazmıştım, defansı sağlama almak çok kritik Trabzon için, çünkü önde Yattara olduğu zaman her maçta gol atma şansı yüksek bir forvet hattı var.

İlk Ankara maçında beğenmediğim Colman son 2 maçta da üzerine koyuyor, kesinlikle biraz daha güçlenirse çok iyi olacak. Selçuk oyunun 2 yönünü de çok iyi oynuyor. Dün Beşiktaş'ın Uğur-Cisse-Delgado ile kontrol ettiği göbekte oyunun Trabzon lehine olmasını sağlayan kilit adamdı.

3 maçta görünen en büyük sorun ileri 2lide. Uyum sorunları var hala, böyle olursa birbirini yiyecekler. Isaac 11e yerleşecek, Gökhan'a Kayseri'deki kadar sorumsuz dolaşamayacığını söylemesi lazım birilerinin.

Kilit adama en sonda değinelim. 10 yıldan fazla süredir(İlk Ziya Doğan döneminde 14 maç üst üste kazanıldığında kariyerlerinin tepesini oynayan Erdinç-Tolga dönemi hariç) her maçta defans hatalarıyla taraftara saç baş yolduran takımı 3 haftada 1 elin parmaklarından az pozisyon verir hale getiren Büyük Şef'e saygılar. Yeniden doğuyor Song ve şu an takımın en önemli adamı,lideri konumunda.

Gidilen yol doğru, çılgın Yanal daha kontrollü artık, yıllar sonra savunma yapabiliyoruz. Yattara olsa Tello-Aydın'lı Beşiktaş solu çok zorlanırdı dün akşam.

Hiç yorum yok: