28 Eylül 2008 Pazar

Gökhan Zan Etkisi


Başlık biraz ağır oldu belki ama 3 lig + 1 UEFA maçında gol yemeyen 2linin sakatlanmasından sonra gol yenmesi ve İstanbul'un geniş alanlar bulmasını açıklamak için bunu söylemek lazım. Ülkede milli takımda olması en çok tartışılan oyuncu zaten Gökhan Zan. Egemen bu kadar formdayken ve üstüne koyarken Ekim kadrosunda farklılık bekliyoruz Fatih Terim'den.

IBB aslında kötü başladı. Beşiktaş geçen hafta Antep'e yaptığı gibi golden sonra oyunu rölantiye almaya çalıştı, ilginçtir geçen haftanın aksine daha iyidiler o konuda. Geçen hafta Antep maçında ilk yarı Antep Beşiktaş'ı sahasından çıkarmamıştı golden sonra bu sefer kontrollüydü Beşiktaş ama Delgado muhtemelen havadan ya da aklının Perşembe'de olmasından çok istekli değildi, onun performansı da doğal olarak Beşiktaş'ı etkiledi.

IBB, Beşiktaş tam uyumaya başlamışken bu sene kendi ayaklarından (aslında kafalarından) ilk golünü attı, ondan sonra Nobre'nin tartışmalı verilmeyen golü geldi ki bana önce gol gibi gelse de tekrarda gol olmadığını düşünüyorum. Bu arada IBB'li Ekrem'in maçtan sonra bana göre goldü demesi de ilginç bir not oldu.

Beşiktaş Holosko'yu aldıktan sonra tek kaleye döndü maç, İbo Akın atlarla fazla haşır neşir olmaya başlamış gene, sezon başından beri çok etkisiz. 70den sonra Erman girdikten sonra oyuna İbo güçlü olsa IBB 2yi atabilirdi.

Sivok Perşembe olmayacaksa, Zapotocny'nin partneri Toraman olmalı. Zan ile Zapo birbirini tamamlayacak türde değiller, 1-0 iyi olarak görünse de erken gol yenirse ters skor. Yine de Kartal orada golünü atar ve turu geçer diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: