8 Eylül 2008 Pazartesi

Üniversiteli Servet


Servet'le ilgili birşeyler yazmak için hazırlıyordum kendimi zaten bu da bahane oldu. Euro 2008 zamanında Uğur Boral, Semih ile beraber OSS'ye girmişlerdi, aralarında tek kazanan Servet olmuş heralde bugün kaydını oldu.

Servet ilk olarak dikkatimi Denizlispor'da çekti. Egemen Korkmaz, Volkan Demirel ile beraber aynı dönemde Kartalspor'da sivrildiler. 3ü de farklı yollara gitti ama 3ü de önemli yerlere geldiler şu anda. Denizlispor'un UEFA'da harikalar yarattığı sezonda özellikle Lyon eşleşmesinde harikalar yarattı. Denizli'nin 11 kişi ile defans yaptığı 2 maçta da Lyon'un sağlı sollu ortalarını savuşturan adamdı Servet. O zaman daha 22 yaşındaydı, o kadar sivrildikten sonra büyük takıma gelmesi normaldi. Fenerbahçe'de özellikle CL maçlarında yaptığı hatalarla saç baş yoldurdu, daha önce bu kadar atak oynayan bir takımda oynamadığı için geniş alanda adam kovalayamadığından komik hatalar yaptı ve özellikle unutulmaz Fenerbahçe-Sheva maçındaki Sheva'nın 4 golü onun üzerine kaldı.

Sivas'a gitmesi ve Sivas'ta kendisine çok güvenen Bülent Uygun'un (Servet-Mehmet Topuz-Gökdeniz-Hakan Şükür elime olsa kesin şampiyon oluruz demişti) göreve gelmesiyle çok iyi bir sezon geçirdi ve tekrar İstanbul'a bu sefer Galatasaray'a geldi. 1 yılda çok değişmişti bu sefer önde oynamayı da öğrenmişti, leylek adımlarla hızlı forvetleri kovalamayı da.

Şimdi Servet bu ülkenin en önemli stoperi haline geldi. En çok hoşuma giden özelliği sıkışan pas trafiklerinde defans oyuncusu olmasına rağmen her zaman kendini boşa çıkartmaya çalışması. Ne kadar eleştirilse bile sorumluluk almaktan çekinmiyor ve hücumlara katılıyor.

Euro 2008'in en etkileyici oyuncularından biriydi tek ayakla oynamasına rağmen. Arsene Wenger'in dikkatini çeken isimlerden biriydi. O güzelim turnuvadan sonra kimseyi yurtdışına satamadık, Arda da dahil.

Hiç yorum yok: