14 Eylül 2008 Pazar

Dutch Power!!!


Liverpool yıllar sonra Anfield'da Manu'yu yenerken ve Rafa Benitez'de Ferguson karşısında ilk EPL galibiyetini alırken maçın kilidini çözen Hollandalılardı.

Manu'nun Rooney'i sağ açığa koyup Tevez-Berbatov 2lisi ilk dakikalarda golü getirdi ama Liverpool oyunu tamamen domine etti bunda sonra. Gerrard-Torres 2lisinde yoksun olmalarına rağmen özellikle Riera'nın kanadından iyi geldi Liverpool. Keane-Kuyt ikilisi etkisiz kalınca pozisyon bulamıyorlardı ama Van Der Sar'ın asisti Brown'un golü ile beraberliği yakaladılar(!). Van Der Sar futbolu bırakıp bırakmayağına Aralık'ta karar verecek, bu gol kararını etkileyebilir:)

2.yarıda Riera'nın yerine gelen Babel'in Kuyt'un asisti ile attığı gol maça tamamen Hollanda damgasını vurdurdu. Ronaldo haftaiçi dönebilir, Eylül ayı içinde bir de Stamford Bridgde deplasmanı olan Manu için çanlar çalıyor. Liverpool'sa kırılma maçlarından birini kazandı ve bu sene şampiyon olabileceği iddiasını güçlendirdi.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio, Benayoun (Gerrard 68), Alonso, Mascherano (Hyypia 87), Riera (Babel 71), Kuyt, Keane.
Subs Not Used: Cavalieri, Dossena, Torres, Ngog.

Goals: Brown 27 og, Babel 77.

Man Utd: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Rooney, Scholes (Hargreaves 66), Carrick (Giggs 46), Anderson (Nani 78), Tevez, Berbatov.
Subs Not Used: Kuszczak, Evans, O'Shea, Fletcher.

Sent Off: Vidic (90).

Booked: Tevez, Vidic, Nani.

Goals: Tevez 3.

Att: 44,192

Ref: Howard Webb (S Yorkshire).

Hiç yorum yok: