19 Eylül 2008 Cuma

Fotomac Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 13-15 Eylül

SUNDERLAND-MIDDLESBROUGH 2.5 ÜSTÜ 1.80

İngiltere'nin kuzeyinde yerel bir derbi mücadelesi. Bölgenin Newcastle ile beraber 3 Premier Lig takımından 2si konumundaki bu 2 ekip arasındaki maçlar büyük mücadeleye sahne oluyor. Boro takımı 4 maçta da göze hoş gelen oyunlar koydu ortaya. Sunderland de çok trasnfer yaptığı için zamanla oturacaktır. Ben gollü bir maç bekliyorum.

BLACKBURN-FULHAM 2.5 ÜSTÜ 1.80

Fulham sezona iyi bir başlangıç yaptı, iç sahada oynadığı 2 maçı da kazanıp geçen seneki kadar kabus görmeyeceklerini gösterdiler. Blackburn'de Paul Ince ışık vermiyor. Arsenal'den 4 yemeleri ağır bir darbe oldu. Bu maçta gollü bir oyun bekliyorum.

LIVERPOOL-STOKE 2.5 ÜSTÜ 1.45

Liverpool Manu karşısında kazanarak Premier Lig'de şampiyon olabileceği iddiasını güçlendirmiş oldu. Premier Lig'de sadece bir kere 2. olabilen Liverpool bu sene daha iddialı. Stoke takımıyla ilgili ilk maçtan sonra devamlı yazdığım eksik değişmiyor. Defansları EPL için yetersiz. Liverpool farklı bir skor alır.

WEST HAM-NEWCASTLE UTD. 10 1.17

Geçen hafta evinde Hull karşısında da kazanamayan Newcastle'de işler karışmış durumda. Bu maçta taraftarın büyük tepkisiyle karşılaşan başkan Mike Ashley kulübü satmaya karar verdi. Zola ise West Ham'ın başında çıktığı ilk maçta söz verdiği gibi açık bir oyun oynattı ve 83de gelen bir kontrayla kaybettiler maçı. West Ham kendi sahasında galibiyete daha yakın olan takım ama zor bir maç.

BOLTON-ARSENAL 2 1.40

Bolton Elmander'in sakatlığında ciddi problemler yaşayacak ki yaşamaya da başladılar. Kısır bir takım oluyorlar Elmander'siz. Arsenal haftaiçi Sagna'nın büyük hatasıyla geriye düştüğü maçta büyük baskı kurup 1 puanı kurtardı. Forvetleri sezona çok iyi başladı, bu deplasmanda da kazanabilirler geçen haftaki Blackburn maçındaki oyunu ortaya koyarlarsa.

WEST BROMWICH-ASTON VILLA 2.5 ÜSTÜ 1.80

West Brom sonunda ilk galibiyetini aldı ancak çok tatmin edici bir oyun ortaya koyamadılar. West Midlands derbisinde Aston Villa'yı ağırlayacaklar. Perşembe günü Bulgaristan deplasmanında olacak olan Aston Villa için zor bir maç olacak. West Brom'un evindeki ofansif futbolu gollü maçlar izletiyor bize yine öyle olur.

CHELSEA-MANCHESTER UTD. 1 2.00

İşte sezonun başından beri beklediğim karşılaşma. Chelsea-Manu geçen sene hem EPL'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibiydiler. Arada çok az fark vardı ve sezon boyunca kilit isimleri önemli sakatlıklar yaşayan Chelsea bu nedenle geri kaldı. Bu sene başında Ronaldo'nun sakatlığı, daha sonra Carrick ve Vidic'in sakatlıkları ile aynı problem Manu'nun başında. Chelsea'de önemli bir eksik yok bu maç öncesi Essien dışında, sezona harika başlayan Mikel de Essien'i aratmıyor. Chelsea kazanır.

HULL-EVERTON 02 1.17

Everton'da en önemli gelişme geçen hafta Cahill'in oyuna girmesi oldu. Cahill Everton için sadece 1 oyuncudan çok daha öte bir isim. Aynı zamanda bir lider, Hull geçen hafta Newcastle karşısında çok iyi kontraataklarla sonuca gitmesini bildi. Bunda Newcastle'ın motivasyon eksikliği de etkili oldu. Everton bu maçı kaybetmeyecektir.

MANCHESTER CITY-PORTSMOUTH 1 1.80

Perşembe UEFA maçı oynayan 2 takımın karşılaşmasında transferin son gününde Robinho'yu alarak sükse yaratan City için çok daha kilit bir maç. Chelsea'ye yenildiler ama Pompey, Aston Villa, Everton gibi takımlara karşı yapacakları maçlar onların ilk 4ü zorlayıp zorlayamayacaklarını gösterme açısından çok kritik olacak. Kazanabilirler bu maçta.

TOTTENHAM-WIGAN 1 1.50

Tottenham geçen sene olduğu gibi sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak başladı lige. Ramos ile gelişim göstermişlerdi ama bu sene özellikle orta sahanın ortasında Modric-Jenas gibi iki defansı zayıf oyuncu seçiöi başını ağrıtıyor Tottenham'ın. Wigan artık onların yenmesi gereken bir ekip. Wigan'da Cattermole'un cezası da çok kritik bu maçta Tottenham'ın orta sahayı kontrol etmesi açısından.

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

Orduspor-Malatyaspor 1 1.60
Bolton-Arsenal 2 1.40
Boca Juniors-Tigre 1 1.20
Torino-Inter 2 1.40

Toplam oran : 3.76

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

Denizlispor-Trabzonspor 2 1.80
Chelsea-Manchester UTD 1 2.00
Sampdoria-Chievo 1 1.40
Valencia-Osasuna 1 1.45

Toplam oran : 7.30

METİN HASANOĞLU ALT-ÜST KUPON

Liverpool-Stoke 2.5 üstü 1.45
Sunderland-Middlesbrough 2.5 üstü 1.80
Fenerbahçe-Gençlerbirliği 2.5 üstü 1.45
Atletico Madrid-Huelva 2.5 üstü 1.60

Toplam oran : 6.06

METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

Sunderland-Middlesbrough 0 2.90
West Bromwich-Aston Villa 0 2.90
Hull-Everton 0 2.90
Espanyol-Getafe 0 2.90
West Ham-Newcastle UTD. 0 3.00
Ankaraspor-Hacettepe 0 3.00

4-5-6

Hiç yorum yok: