20 Temmuz 2008 Pazar

Thiago Neves


27 Şubat 1985


Brezilya'nın Avrupa'ya göndereceği son bomba isim hakkında bişeyler yazmassak ayıp olur. Özellikle bu sene Fluminense'nin Copa Libertadores maçlarında bolca izleme fırsatı buldum Neves'i, o yüzden duyduklarımı değil izlenimlerimi yazacağım.

Klasik bir 10 numara'dan daha fazlası Neves, oyun görüşü çok üst seviyede, Deco'da sıkça gördüğümüz aralara çok ince paslar atma özelliğine sahip, ki son dönemde Diego dışında bu tarz bir oyuncu çıkmadı Brezilya'dan.

Bu kadar ünlenmesine imkan sağlayan en önemli özelliği ise müthiş sol ayağıyla her mesafeden atabildiği mükemmel şutlar, şutlarını da Rivaldo'ya benzetiyorum açıkcası. Ne Ronaldinho, ne Kaka ne de Robinho Brezilya'dayken Neves gibi şutlarıyla dikkat çekmiyorlardı. Roni ve Kaka Avrupa'da çok geliştirdiler bu özelliklerini ama Robinho halen düşük kısa bir atış alanı ile oynamaya devam ediyor. Rivaldo gibi iki büklüm olarak çıkartıyor şutlarını ki bu teknik çok zor olmakla beraber topa hem sert hem falsolu vurmak için ideal tekniktir.

26 Nisan'da İsveç maçıyla "Seleçao" ile de tanıştı ve ilk milli maçını oynadı, 7 Ağustos'ta başlayacak Olimpiyat kadrosunda da yer buldu kendine. Bu sezon gelmesi hiç şaşırtmaz, ama en geç gelecek sezon Avrupa'da olacaktır. La Liga'ya yakışır kendileri.

Hiç yorum yok: