17 Temmuz 2008 Perşembe

Aurelio


Fenerbahçe'nin Emre transferinde para konusu dışında dorğu yaptığını düşündüğümü belirtmiştim. Para fazla verilmiş olsa da yabancı sınırlaması nedeniyle Fenerbahçe'nin o mevkide yerli bir oyuncuya ihtiyacı vardı ve Emre'den iyisi yok şu an için. Aragones gibi disiplinli bir hoca ile de kaytaramayacağını hesaba katarsak ya batar Emre ya da yeniden parlar Fenerbahçe'de. Arada kalacağını düşünmüyorum.

Guiza ile de çok önemli bir bomba patlatan Fenerbahçe Aurelio'yu kaybederek çok büyük yara aldı. Bu takımın en kilit adamıydı Alex'den sonra Aurelio.

Onu ilk kez Ankara'da Gençlerbirliği-Trabzon TSYD maçında izledeğim günü hatırladım 7 yıl önce. Gelen 4 Brezilyalı arasında farklı olduğu ilk baştan belli olmuştu, Trabzon'da forvet arkası oynuyordu ve 64 maçta 15 gol gibi çok iyi bir istatistiği vardı. Fenerbahçe'de Daum önce onu istemedi sonra defansif ortasahaya koyduğunda Aurelio'daki müthiş gelişim başladı, top kullanma becerilerinin yanına uzun bacaklarının da faydası ile top kazanma ve yer tutma becerilerini de ekleyince Aurelio gittikçe 1.sınıf bir ortasaha oyuncusuna dönüştü. Milli takımda ilk oynadığı maçtan itibaren 1 tane kötü oynadığı maçı gösteremeyiz.

La Liga'da Nihat, Ersen, İbrahim Kaş'tan sonra 4. Türk oyuncumuz olarak yer alacak artık. Betis kendi adına müthiş bir transfer yaptı. Fenerbahçe ise Maldonado-Deniz-Selçuk'un 3ünü üst üste koysa yerini dolduramayacağı bir ismi kaybetti.

Hiç yorum yok: