3 Ağustos 2008 Pazar

Mevlut Erdinc


İlk kez izlediğimde 2006 yazıydı. U-17 Avrupa Şampiyonası'nda rezil defanslı, sağlam hücumlu (Arda,S.Ozkan,Gurhan,Ilhan Parlak) takımın 2.forvetiydi. Yaşına göre baldırları çok gelişmişti ki bu da zaten çabuk hızlanmasına ve ara paslarda etkili olmasına neden oluyor.

Geçen sene 1 maç 90 dakika izledim Sochaux'da,1 kere de ümit milli maçta izledim. Sonrası A milli takım maçları. Milli takım 23 kişilik kadrosu açıklandığında da yazmıştım, hücum özellikleri Nihat'a çok benziyor, aralara iyi kaçıyor, çabuk ve güçlü ama Nihat'tan şu an için iyi değil. Havada Nihat'a göre daha iyi, bir de Nihat'a göre daha çok ortada kalıyor, çok fazla kanatlara gitmiyor.

Neden Mevlüt bugü buraya konu oldu? Çünkü dün L'equipe'de bir açıklamasını okudum. Galatasaray vs PSV'nin kendisi ile ilgilendiğini, eğer yeni ve geliştirilmiş bir kontrat teklif edilmezse Sochaux'dan ayrılabileceğini söylemişti. Mevlüt GS'ye ilaç olmaz bence ama Fenerbahçe için Kezman giderse biçilmiş kaftan bence.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mevlüt çok kaliteli biri portekiz maçında da takımın kötü olmasına rağmen kaleyi bulan tek şutu atmayı başarmıştı sonra ki maçlarda şans bulamadı