30 Ağustos 2008 Cumartesi

Fotomac EPL Yorumları 29 Ağustos

212 BOLTON-WEST BROMWICH 2.5 ALTI 1.55

Hafta içinde şok bir mağlubiyet aldı Bolton ve League 2 takımı Northampton'a elendi. Maçtan sonra Megson da defans hatalarından yakındı. Çok basit 2 gol yediler maçın başında ve rakibin direnci de arttı. West Brom sezona iyi başlayamadı, yine asansör olma yolundalar. Bolton'da Elmander'in sakatlığı onlar adına çok kötü oldu. Elmander'siz zorlanacaklardır. West Brom'da iyi savunma yapabilecek kapasitede. Az gollü bir maç olur.

213 EVERTON-PORTSMOUTH 10 1.15

Goodison Park'ta denk bir maç. Everton ilk 2 maçında gol yemiş olmasına rağmen sağlam savunmaya sahip bir takım, Portsmouth henüz gol atmayı başaramadı ama bunda şampiyonluğun en büyük 2 adayı ile oynamış olmalarının da etkisi çok fazlaydı. Bu maçtan artık puan alıp bir an önce puanları toplamaya çalışacaktır Redknapp. Everton'da Cahill'in dönmesine ihtiyaç var ve aynı zamanda rotasyonu genişletmek için en az 2 oyuncu daha katmalı takıma Moyes. Tahmin açısından zor bir maç, illa tahmin vermem gerekirse Everton yenilmez derim.

214 HULL-WIGAN 02 1.37


Hull rüya gibi bir başlangıç yaptı sezona. Önce tarihlerindeki ilk Premier Lig maçını geriden gelip kazandılar, sonra da Blackburn gibi zor bir deplasmandan puan çıkardılar. Haftaiçinde uzatmada elendiler ancak bu maçta yedeklerle sahaya çıktılar. Wigan ilk 2 maçta gerçekten güzel bir oyun ortaya koydu. Hem West Ham hem Chelsea karşısında çok erken geri düştüler ama oyunlarıyla kesinlikle puanı hakettiler. Wigan'ın şanssızlığını bu deplasmanda kırmasını ve oynadığı oyunun karşılığını almasını bekliyorum.

215 MIDDLESBROUGH-STOKE 2.5 ÜSTÜ 1.65

Boro ilk 2 haftada beklediğimden fazlasını verdi. 2 maçında da bize kazandırdı ancak oyunları beni gerçekten şaşırttı. Forvetteki fazlalık şu an için rekabet olarak dönüyor takıma ve sonrada giren isimler gol atıyor. Mido 2 maçta da sonradan girerek gol attı ve haftaiçinde kupada gol atmayı başardı. Bu maçta 11de başlayacaktır. Stoke City'de en büyük sorun defansda. Her ne kadar Aston Villa'yı yenmiş olsalarda 2 maçta yedikleri 5 gol büyük bir sorun ve bu goller de defans hataları dikkat çekiyor. 2 takımdan da goller bekliyorum bu maçta, üst olur.

216 WEST HAM-BLACKBURN 2 2.60

West Ham Wigan'ı yenmesine rağmen ışık vermemişti ve City karşısında da iyi direnmelerine rağmen ilk golü yiyince dağıldılar. Haftaiçinde as takımla çıktıkları Carling Cup maçında uzatmaları oynamak zorunda kaldılar ve Blackburn'e göre bu maça daha yorgun geliyorlar. Daha da önemlisi henüz sezona hazır değiller. Blackburn ise geçen haftaki Hull kazasına rağmen bu sene iyi işler yapmaya aday. Santa Cruz'u ellerinde tutabilmiş olmaları çok önemli. Deplasmanda olmasına rağmen cazip oranıyla Blackburn kazanmaya yakın olan taraf.

261 ARSENAL-NEWCASTLE UTD. 1 1.20


Arsenal Twente karşısında hiç zorlanmadan adını gruplara yazdırmayı başardı. Newcastle ise haftaarasında Coventry deplasmanındaydı. Forvette 2 asını dinlendirdi Keegan ama işler sıkışınca Owen'ı sahaya sürdü ve süper bücür uzatmalarda turu getirdi Newcastle'a. Arsenal'in en büyük sıkıntısı deplasmanda istekli takımlar karşısında oluyor, kendi oyunlarını ortaya koyamıyorlar. Tabii Arsenal adına Fabregas'ın dönmesi çok önemli gelişme ve Twente karşısında farkını ortaya koydu Cesc. Arsenal kazanır.

413 CHELSEA-TOTTENHAM 1 1.30


Tottenham takımında böyle bir başlangıcı kimse beklemiyordu heralde. Ancak geçen hafta da yazdığım gibi bu ortasaha dizilişi ile işleri çok zor. Defansif hiçbir oyuncu kullanmadan ortasahada topu kazanmaları zaman alıyor ve topu kaptırdıklarında çok tehlikeli kontralar yiyorlar. Chelsea Wigan karşısında erken golü bulunca idare etmeye çalıştı kalan sürede ama kendi oyunlarını oynamayarak hata yaptılar ve mahkum oynadılar, yine de ilk Portsmouth maçındaki oyun gelecek adına çok ümit vericiydi. Chelsea evinde kazanmasını bilecektir. Spurs'un bu mantalite ile şansı yok.

435 SUNDERLAND-MANCHESTER CITY 1 1.90

Sunderland menajeri Roy Keane oyuncuyken en sevdiğim isimlerden biriydi ve şimdi menajer olarak da doğru işler yapıyor. Premier Lig'e henüz geçen sene çıkmış bir takımı bu yaz yaptığı hamlelerle çok güçlü bir hale getirdi ve bu sene ilk10'a girebilirler. Diouf, Cisse, Malbranque gibi transferlerin yanında bu haftaiçi de Ferdinand'ı ekledi defansa West Ham'dan. Manchester City'de ise tüm planlar Uefa kupası maçına göre yapılıyor. Bu yazıyı o maçtan önce yazmam gerekiyor, ancak muhtemel bir elenme City'de işleri iyice karıştıracak. Eğer turu geçseler bile çok yıpranıcaklar. Sunderland evinde çok güçlü ve kazanmaya yakın olan taraf.

463 ASTON VILLA-LIVERPOOL 10 1.47

Liverpool 2 haftadır son dakikalarda kazanıyor, özellikle geçen hafta Boro önünde mucizevi bir galibiyet aldılar. Çarşamba akşamı da Standart karşısında turu ancak uzatmalarda geçebildiler. Kendime ait blogumda (papazmetin.blogspot.com) devamlı yazdığım üzere Benitez kanatlara adam almayarak çok büyük bir hata yaptı. Takımın defansı, ortasahasının ortası ve forveti çok iyi ama yaratıcı kanat oyuncuları yok. Rakiplerde Joe Cole, C.Ronaldo gibi isimler varken Liverpool'da böyle oyuncular yok. Aston Villa karşısında 3.kez sıçrayamazlar. Villa Park'ta evsahibi yenilmez.

METİN HASANOĞLU BANKO

344 Marsilya-Sochaux 1 1.25
351 Valencia-Mallorca 1 1.45
362 Celtic-Glasgow Rangers 1 1.80
413 Chelsea-Tottenham 1 1.30

ORAN: 4.24

METİN HASANOĞLU ALT-ÜST


144 Manchester UTD.-Zenit 2.5 altı 1.55
164 M'Gladbach-W.Bremen 2.5 üstü 1.50
215 Middlesbrough-Stoke 2.5 üstü 1.65

ORAN: 3.83

METİN HASANOĞLU GENİŞ


216 West Ham-Blackburn 02 1.37
212 Bolton-West Bromwich 2.5 altı 1.55
316 Karabükspor-Giresunspor 1 1.80
435 Sunderland-M.City 1 1.90
546 R.Betis-Huelva 1 1.65
615 Eskisehirspor-Hacettepe 1 1.75

ORAN: 20.97

METİN HASANOĞLU İDEAL


211 Wolfsburg-E.Frankfurt 1 1.45
261 Arsenal-Newcastle United 1 1.20
463 Aston Villa-Liverpool 10 1.47
614 Denizlispor-Antalyaspor 1 2.00

ORAN: 5.11

Hiç yorum yok: