7 Ağustos 2008 Perşembe

Hazırlık Maçı


İlk maçta çok açık ve net göstermişti ki 2 takım arasında dünyalar kadar fark vardı. Bu kadar kalitesiz liglerin takımları zaten belli bir direnç gösterebilseler bile oyunun son 20-25 dakikalık bölümlerinde kondisyon olarak oyundan düştükleri için rahat galibiyetler alabiliyor büyük takımlar. Bu da Fenerbahçe'nin eleme maçından öte rahat bir hazırlık maçı yapmasını sağladı.

Fenerbahçe için erken gelen golle çok çabuk biten bir maçtı. Aragones'in disiplini sahada çok açıkca belli oluyordu. 4-1-3-1-1 olarak ifade edilebilir Fenerbahçe'nin dizilimi. Alex geçen seneye göre daha geride, ama herkesin söylediği gibi Xavi rolünü vermiyor Alex'e Aragones. O da çok iyi biliyor ki ikisi arasında dünya kadar fark var. Ayrıca Fenerbahçe'nin eldeki 2 kenar oyuncusu da sadece çizgi oyuncuları ve içeri girmeden oynuyorlar, dolayısıyla ortasahanın göbeğinde Alex-Selçuk ikilisi kalıyor ve bu Türkiye Ligi'nde bile problem yaratacaktır Fenerbahçe defansı için. Fenerbahçe defansında geçen sene defansın önünde Deniz de Selçuk da iyi performans verdi, önlerinde de Aurelio ile Edu-Lugano'yu çok rahatlattılar ki bu ikilinin en büyük kabusu üzerilerine gelen çabuk forvetler. Fenerbahçe bu oyun anlayışıyla oynarsa (ki ben değişeceğini ve Emre'nin takıma yerleşip,alınacak bir ön libero ile 4-3-1-2 gibi oynayacağını düşünüyorum) orta sahayı çabuk geçecek takımlar ağır 2 stoperinin üzerine geleceği için çok gol yiyecektir.

Fenerbahçe'nin bu sezonki en önemli kazancı hücumda 2 aktif oyuncusunun olması. Eldeki 2 forvet de çok istekli ve gol vuruşları çok iyi. Semih'in mükemmel performansı ve artık kendini tamamen ispat etmesi harika oldu. Hem Fenerbahçe hem de milli takım için önünde çok faydalı olacağı yıllar var. Son yıllarda Türkiye'ye bu kadar kaliteli bir santrafor gelmedi kesinlikle.

Guiza bugün gününde olmasa da bitiriciliği ve isteği Fenerbahçe adına artı. Emre de girdikten sonra oyuna çok iyi katkı yaptı. Emre'nin kesinlikle 11e dahil edilmesi lazım ideal taktikte yoksa Fenerbahçe orta sahası çok zayıf kalacaktır.

Sonuçta Fenerbahçe rahatlıkla Partizan'la eşleşti. 3.ön elemede de zorlanmadan Şampiyonlar Ligi'ne kalacaklardır. Asıl mücadele orada başlayacak. Geçen seneyi en azından tekrarlamak için işleri zor.

Hiç yorum yok: