26 Ağustos 2008 Salı

Bordomavi

2-0 gibi net bir skorla başlayınca vermiş herkes gazı Trabzon taraftarına bugün. Muhteşem oynadı, Ankara'yı perişan etti vs. diye gitmiş yazılar.

Trabzon taraftarı olarak daha aklıselim bir yorum yazmanın gerekliliğini hissettim. Öncelikle güzel noktalardan başlayalım, 10 yıl sonra pozisyon vermeden maç kapattı Trabzon takımı. Song'un müthiş katkısı olacak defansa, yanında şu an için Egemen'i düşünüyor Yanal ama ben doğru tercihin Giray olduğu konusunda ısrarlıyım. Ortasahada kısa takımda, hava topları açısından kesinlikle Giray lazım bu takıma. Sol bekte Cale takımın en iyisiydi, hem defansda hem hücumda çok etkiliydi.

Orta sahaya geçince sorunlar başlıyor, en büyük sıkıntı içeride kapanan takımlar karşısında yaşanacak, çünkü Yattara dışında yaratıcılık sıkıntısı var takımda, bunu önceki dönemlerde çok gördük, Yattara'ya direk adam markajı verildiğinde 0a indirilebiliyor etkinliği. Colman henüz ısınamamış, Selçuk ilk maçında hata yapmaktan çekindiği için çok fazla sorumluluk almadı ama gol güvenini yerine getirmiştir, ilerleyen haftalarda performansı kesinlikle artacaktır, dün gole rağmen iyi değildi. Yattara da etkisiz kaldı ama bunda Eren'in markajı da önemliydi, daha önce Gençlerdeyken de adam adama oynayıp durdurmuştu Yattara'yı.

Gökhan-Umut genelde aynı koşuları yaptı ama saha dışında da iyi anlaşıyor olmaları ileriki dönemde saha içine de yansıyacaktır. Umut pis işleri yapıp Gökhan'ı biraz daha rahatlatırsa 20yi geçebilir Gökhan bu sene.

Özetlersek

-Defans çok aşama kaydetti
-Forvet 2lisi birbirini tamamlayacak türde
-Selçuk-Colman daha çok sorumluluk almalı oyunkurma yönünde
-Yattara'yı rahatlatması açısından Barış üzerinde durulmalı, dün 2.yarıda Barış girip 4-4-2ye dönülüp 2 kanat çalışınca etkinlik çok arttı.
-Giray kesinlikle 11e girmeli.

Hiç yorum yok: