31 Ağustos 2008 Pazar

Olgun Yanal


İlk 2 maça bakarak en net söylenecek olan Ersun Yanal'ın artık dengeli hücum yaptırmayı öğrendiğidir. Hatta kulübedekinin Ersun Yanal olduğunu bilmeseniz Yattara'nın yerine oyuna devre Tayfun'un girmesini görüp korkak hoca bile diyebilirsiniz.

2-0dan sonra Yattara sakatlanınca Serkan'ı öne çekip Tayfun'u geri alacak kadar sağlamcı oldu artık Yanal ve 10 yıldır en büyük sahaiçi problemi defansı olan Trabzon da 2 maçtır iyi savunma yapıyor, dün son dakikalarda konsantrasyon eksikliğinden verilen 2 pozisyon dışında yine sağlamdı savunma. Song'un müthiş etkisi var takıma, 2 beki de çok hücuma çıkartıyor Yanal ve Hüseyin geri çekilip bir bakıma defansı 3lüyor oyun kurarken, böylece 2 stoper oyuna girebiliyor topla beraber. Özellikle Song önemli çıkışlar yapıyor 2 maçtır böylece.

İlk maçın etksizi Colman harika bir asist yaptı Yattara'ya, aralara iyi girdi, yalnız biraz fazla yumuşak, cılız ve hava topuna bile sıçramıyor ama top tekniği çok iyi, ayrıca takım defansına da sadık. Orta sahada Selçuk güvenini kazanıyor, takımı çekip çevirecek adam Selçuk'dur ve her dakika yükseldi performansı 2 maçta da. Cale ilk maçta da çok iyiydi, dün yine çok başarılı işler yaptı.

Gökhan-Umut hızlılar ve bu da rakipleri çok zorluyor. 2side uzun, hava toplarında da tehlikeliler ayrıca çok hızlılar, her türlü tehlike oluyorlar. Beşiktaş maçında Isaac da dönmüş olacak, Umut için çanlar çalıyor.

Sonuç olarak 2 maçta 6 puan gereken başlangıçtı, genç takıma lazım olan güven aşılandı. Asıl kritik maç 2 hafta sonra Avni Aker'de Beşiktaş ile.

Hiç yorum yok: