10 Ağustos 2008 Pazar

Tiago


Tiago'nun Juventus macerası tamamen kabus gibi geçti. Geçti diyorum çünkü Fenerbahçe olmasa bile en azından başka bir klüple anlaşıp ayrılacak muhtemelen ay dolmadan. Sadece 20 maça çıkabildi ve çok silik maçlar çıkardı.

Chelsea ve Lyon'daki dönemlerinde çok iyiydi. Peki Fenerbahçe'nin aradığı ön libero mu? Öncelikle Tiago Aurelio, Makelel ya da Senna gibi bir ön libero değil ama bence tam Fenerbahçe'nin aradığı adam. Aragones geldiğinden beri 4-3-1-2 düşünüyor ve bu taktiği Uğur-Kazım ile oynamak imkansız gibi. Milan'ın baklava ya da diamond orta sahasında olduğu gibi, bir ön libero ki eldeki en iyisi Selçuk ve 2 oyunu çift yönlü oynayabilen orta saha Emre-Tiago ile öndeki Alex-Semih-Güiza 3lüsüne yeterli rahatlık sağlanabilir ve Fenerbahçe müthiş bir takım olabilir. Bu taktiğin en büyük gereklilikleri çok iyi bir forvet arkası ki Fener de bu zaten var ve kesinlikle çok iyi 2 bek ve bu beklerin tüm kanadı kullanabiliyor olması lazım. Carlos 5 yıl önceydi öyleydi şimdi dönüşlerinde biraz sıkıntılı ama hala bu sistemde oynayabilecek en iyi 5 sol bek arasına girer Dünya üzerinde. Sağda Gökhan Gönül, yerli Cafu, bu sistem için yaratılmış bir oyuncu.

Fenerbahçe için harika bir transfer olur Tiago. İtalyan basını görüşmelerin 1-2 gün içinde başlayacağını yazıyor. Saraçoğlu'ndaki finali kaçırmaması için büyük adım olur Fenerbahçe adına.

Hiç yorum yok: