22 Ağustos 2008 Cuma

Fotomaç EPL Yorumları 23-25 Ağustos

244 BLACKBURN-HULL 1 1.45

Hull Premier Lig'e çok iyi bir başlangıç yapmış oldu. Yenik duruma düştükleri maçta özellikle 2.yarıda çok iyi oynadılar ve haklı bir galibiyet aldılar diyebiliriz. Blackburn ise ofsayttan kazandıkları bir golle deplasmanda Everton'u devirdi. Santa Cruz'u ellerinde tutarak ne kadar büyük bir iş yaptıklarını bir kez daha görmüş olduk. Blackburn evinde Hull karşısında kazanmasını bilecektir.

245 LIVERPOOL-MIDDLESBROUGH 1 1.20

Liverpool'da Benitez'in en büyük rakibininin klüp sahipleri hatta Benitez az daha Sunderland maçından 2 gün önce görevi bırakıyordu. Buna rağmen hücüm hattının kalitesi ile deplasmandan 3 puanla döndüler. Boro bu sezon gençlere çok önem veriyor ve tecrübesiz bir takımla mücadele ediyor. Tottenham'ın inanılmaz defans hataları onlara galibiyeti getirdi ama Anfield'da işleri çok zor.

246 NEWCASTLE UTD-BOLTON 2.5 ALTI 1.65

Newcastle'ı geçen hafta Manu karşısında izlerken çok şaşırdım ve heyecanlandım. Yıllardır defansda dökülen Castle Coloccini'nin gelmesi ile önemli aşama kaydetmiş göründü. Bolton ise Stoke'un tecrübesizliğinden iyi yararlandı. Stoke 2 iyi şansı değerlendiremeyip duran toplarda da büyük hatalar yapınca ilk yarıda işi bitirdiler. Bu maçta 2 takımın da savunmaları ön plana çıkacaktır.

251 STOKE-ASTON VILLA 2.5 ÜSTÜ 1.75

Stoke geçen hafta yaptığı defans hatalarını tüm sezon yaparsa işleri çok zor. Aston Villa ise tersine harika bir giriş yaptı. Agbonlahor, Young, Barry, Carew gibi harika oyunculara sahipler ve Martin O'Neill gibi büyük bir menajerleri var. Bana göre 4 büyük takımdan sonraki en iyi takım durumundalar. Bu deplasmanda da gol atacaklardır Stoke defansına karşı. Gollü bir maç bekliyorum.

252 TOTTENHAM-SUNDERLAND ?


Tottenham'da King oynamazsa savunmada işleri çok zor. Bunu geçen hafta bir kez daha gördük. Çünkü 2 kanat Lennon-Bentley de çok ofansif adamlar,defansa katkıları yok, ortasahada da Modric-Jenas gibi 2 teknik ama defansı zayıf adamla oynayınca Boro her kazandığı topla 2 Spurs stoperinin üzerine üzerine geldi ve çok fazla pozisyon buldular. Elde Zokora gibi çok iyi bir önlibero varken onu sağbeke almak ve macera aramak Spurs'ün başına ağrıtır. Sunderland iyi kadro kurdu ama forvette Jones olmayınca işleri çok zor zaten bunu farkeden menajer Roy Keane Djibril Cisse konusunda ciddi aşama kaydetti, büyük ihtimalle kiralık olarak alacaklar Cisse'yi. Sunderland bu deplasmanda henüz havasını bulamayan Spurs'ün başına bela olacaktır, bence uzak durmakta fayda var.

253 WEST BROMWICH-EVERTON 02 1.31

West Bromwich yeni gelenler arasında en hazır görünen takım oldu. Maçın başında Arsenal'in müthiş temposuyla şaşırsalar da özellikle 2.yarıda iyi oynadılar ve puan alabilecek şansları da yakaladılar. Everton ise Cahill, Hibbert, Anichebe, Pienaar gibi eksiklerinden dolayı kazanamadı ama bu deplasmandan puanla dönecekledir.

341 FULHAM-ARSENAL 2 1.40

Fulham çok transfer yaptı ve zaman ihtiyaçları var ayrıca Bullard'ın ayrılmak istemesi de onlar adına önemli bir sorun. Arsenal WBA karşısında müthiş başladı maça ama klasik gol kaçırma hastalıkları başlarını ağrıtmaya devam edecek gibi bu sezon da. Adebayor'un sözleşme uzatması onlar adına kafaları rahatlatan bir gelişme oldu. Arsenal kazanacaktır bu deplasmanda, Fulham'ın defans-kaleci hattında ciddi iletişim sorunu var.

465 WIGAN-CHELSEA 2 1.25


Geçen hafta özel işlerim için Londra'daydım ve Stamford Bridge'de Chelsea-Portsmouth maçı için yerimi aldım. Sıkı bir Chelsea taraftarı olduğumu da ekleyelim. Harika bir oyun oynadı Chelsea, sanki Brezilya'yı izler gibiydik. Kanatlarda Cole-Bosingwa defanstan çok iyi destek verdi hücuma ve ofansda adam fazlalığı sağlamış oldu Scolari. Deco'nun orta saha hücum bağlantısında çok etkili olması ve takıma hemen alışmış olması da çok önemli bir artı. Eğer Terry, Cech, Drogba, Lampard, Deco gibi kilit isimler uzun süreli sakatlıklar yaşamazsa Chelsea kolay kolay yenilmez ve rahatlıkla şampiyon olur İngiltere'de bu kadroyla. Kalou da Olimpiyatlardan döndü ve hücum alternatifleri artmış oldu. Drogba sakat hala ama Chelsea deplasmanda kazanacaktır, Wigan için çok üstünler.

525 MANCHESTER CITY-WEST HAM 1 1.95


West Ham geçen hafta erken gelen gollerle kazandı ama 2.yarıda Wigan çok üstündü onlardan. City kötü başladı sezona ve Shinawatra'nın durumu takımı etkiliyor ancak Mark Hughes tecrübeli bir menajer ve hemen duruma el koydu, kontrol bende mesajı verdi. West Ham bu sene çok zorlanacaktır, özellikle gündemdeki Ferdinand'ın Sunderland'e transferi gerçekleşirse. City kazanır.

666 PORTSMOUTH-MANCHESTER UTD 2.5 ALTI 1.60

Manu'da forvet sıkıntısı Newcastle maçında çok açık ortaya çıktı. Fergie de Berbatov konusunda ısrarını artırdı yalnız klübe yakın bir kaynak Henry'nin de her an imza atabileceğini söyledi. Özellikle Ronaldo dönmeden Eylül'de Chelsea ve Liverpool deplasmanları çok zor olacak Manu için. Ronaldo dönene ya da bir forvet gelene kadar kısır olmaya devam ederler. Geçen hafta çılgına dönen Redknapp defansı uyarmıştır, zaten 15 gün önce 0-0 bitti 2 takım arasındaki kupa finali, alt olur.

METİN HASANOĞLU BANKO

245 Liverpool-Middlesbrough 1 1.20
333 Feyoonord-PSV Eindhoven 1.80
465 Wigan-Chelsea 2 1.25

ORAN: 2.70

METİN HASANOĞLU İNGİLTERE ALT-ÜST


246 Newcastle UTD-Bolton 2.5 altı 1.65
251 Stoke-Aston Villa 2.5 üstü 1.75
666 Portsmouth-Manchester UTD 2.5 altı 1.60

ORAN: 4.62

METİN HASANOĞLU İDEAL

244 Blackburn-Hull 1 1.45
415 Hacettepe-Bursaspor 2 2.80
525 Manchester City-West Ham 1 1.95
616 Gençlerbirliği-Kocaelispor 1 1.60

ORAN: 12.66

Hiç yorum yok: