21 Ağustos 2008 Perşembe

EPL 1 Review


Sonunda dünyanın en güzel ligi başladı. Bu yaz çok fazla transfer olmadı ama Chelsea, Manu, Liverpool zaten geçen yılın son 4ündeydi CL'de. Nokta atışları yaptılar.

Arsenal tecavüz modunda başladı West Brom karşısında ama yine klasik çok gol kaçırma hastalıkları sürdü ve 2.yarıda WBA puanı alabilecek şansları buldu.

Hull yenik duruma düşmesine rağmen, Fulham defansının adaptasyon sorunlarından iyi yararlandı. Geovanni müthiş bir başlangıç yaptı, maçın yıldızıydı.

Everton önemli eksikleri nedeniyle istenen oyununu ortaya koyamadı ve bunun üstüne komik defans hataları yaptı. Santa Cruz yine çok iyiydi doğum gününde ama Lescott'un doğum günü ofsayttan yenen golle kabusa döndü.

West Ham kazansa da iyi sinyaller vermedi, erken gollerden sonra Wigan ezdi onları ama atamadılar 2.golü. Mısırla Zaky ilk maçta çok iyi sinyaller verdi, güçlü ve savaşçı. EPL'de yıldız olabilir.

Tottenham'da Ramos'un kumarı baş ağrıtır böyle giderse. Zokora'yı sağbeke koyup ortasahada Jenas-Modric gibi 2 defansı zayıf adamla oynayınca her kazandığı topla tehlike yarattı Boro. Ön liberosuz oynamaya devam ederse yine geçen seneki gibi alt sıralarda kalırlar.

Stoke iyi başladı maça ama 2 önemli şansı kaçırıp bir de Steinsson'un şansı yaver gidince dağıldılar. 2. ve 3. goldeki defans hataları çok korkunçtu, Pullis çözemezse bunları çok az puan alırlar.

Aston Villa maçını sadece özet olarak izleyebildim, ezmiş göründü Villa. Agbonlahor, Barry, Carew, Young'la kadro Martin O'Neill ile birleşince benim 5.lik adayım Villa.

Manu forvetsizliğin sıkıntısını çekti. Campbell iyidi ama daha güçlenmesi lazım. Castle'da Taylor-Coloccini 2lisi yıllar sonra defans sorununu çözebilir gibi göründü.

Chelsea yorumu bir sonraki postta.

Hiç yorum yok: