26 Mart 2008 Çarşamba

Selcuk Inan


Selçuk İNAN Doğum Tarihi 10.02.1985


Selçuk İnan son yıllarda Türk futboluna Gökhan Zan,Okan Koç,Fevzi Elmas,Hasan Kabze gibi yetenekler süren Dardanelspor altyapısının bir başka ürünü.

Yıldızını ilk parlatması 2004'de finalde İspanya'ya yenilerek Avrupa 2.si olan U-19 milli takımını gerçekleşti.Orta sahadaki top hakimiyeti ve forvetteki arkadaşlarına attığı paslarla dikkat çekti.Ancak o milli takım oyuncuları 2004/05 sezonunda klüp takımlarında çok az şans bulduğu için 2005te U-20 Dünya Şampiyonası'nda dökülen takımın bir parçası olması kariyerine zarar verdi ve sezona gene Dardanel'de başladı.

Ancak Vestel sezon içinde Ersun Yanal'ı takımın başına getirince istediği oyuncuların başında Selçuk geldi ve devre arasında Süper Lig' transfer oldu...İlk yarım sezonunda 13 maçta oynayıp dikkatleri üzerine çekti...

2006/07 sezonu Selçuk'un çıkış yılı oldu,Özellikle sezonun 3.haftasında Manisa'da oynanan maçta yıllardır resmi maçlarda frikik golü yemeyen Mondragon'a Türkiye'deki ilk frikik golünü yedirtti.

2007/2008'de 32 lig maçında 3 gol atarak gene başarılı bir sezon geçirdi...Bu sezon da 24 maçta 5 golü var.

Bir roportajında genç milli takımlarda forvet arkası oynarken neden daha defansif oynamayı seçtiği ile ilgili soruya verdiği "Türkiye'de Türk 10 numaralara yeterli sabır gösterilmiyor,3-4 maç gol atamazsam harcanacağımı düşünerek 20 yaşından sonra defansif özellikleri de artırdım ve artık 2 yönlü oynayabiliyorum" cevabu beni çok etkilemişti.Orta sahanın ortasında yüksek top hakimiyeti ve pas yetenekleri ile iyi bir oyun kurucu olan genç yetenek defansın önünde ön libero olarak da görev yapabiliyor...Özellikle falsolu ortaları ile duran toplarda da çok etkili oluyor...Uzaktan sağ ayağıyla çok düzgün ve sert şutlar atabiliyor...Mondragon'a Süperlig kariyerinde duran top golü atan ilk oyuncu olarak ayrıca tarihe geçti.

Manisa'nın muhtemel küme düşmesi ile yazın transfer olması neredeyse kesin gibi.Türkiye'de ender bulunur 2 yönlü ortasahalardan,her takıma lazım.

Hiç yorum yok: