10 Haziran 2008 Salı

Yunanistan v İsveç


İlk tur maçlarının kapanış maçında son şampiyon sahne alıyor. Rakibi İsveç ise turnuvalara katılma geleneğini sürdürüyor.

Defans ve orta saha hattını o zamandan beri çok yenilemeyen Rehhagel ileride öndemli değişiklikler yaptı. 3 forvet ile oynuyor ve bunların 2si kanatlarda yer alıp 4-3-3 düzeninde oynuyorlar. Takımın hala en güçlü yanı Basinas-Karagounis-Katsouranis'li sağlam ve topu çok iyi kullanan orta sahası. Forvetlerinde Amanatidis dışında formsuzluk vardı bu sezon, en önemli handikaplarından biri bu. En büyük handikapları ise herkesin artık onlara çok daha fazla dikkat edecek olması.

İsveç'te defansta kanatlarda sorun var. 2 kanatta da aslında ortasaha olan isimler olacak. Soldaki Nilsson aslında bir sağ açık hatta. Orta sahada Galatasaray'da çok uzun süre oynamayan Linderoth yetişti turnuvaya ve 11de olacak. Takımın en öneli isimleri arasında Linderoth ve kilit rol üstlenecek, fizik durumu çok önemli o yüzden. Forvette tekrar milli takıma dönen ve artık işi yalamaya çeviren müthiş golcü Larsson, sakatlıktan yeni çıkan İbo'nun partneri olacak. Yeniliğe açık olmamakla eleştirilen Lagerback güvendiği isimlerden vazgeçmiyor 11inde.

Muhtemel 11lerim: Yunanistan: Nikopolidis - Seitaridis, Krygiakos, Dellas, Torosidis - Katsouranis, Basinas, Karagounis - Gekas, Charisteas, Amanatidis



İzlenmesi Gereken İsim: Amanatidis - Milli takım adına 1i de İstanbul'da bize karşı olmak üzere sadece 2 golü var ama forvetler arasında sezonu en iyi geçiren oyuncu ve takıma teknik katan isimlerden birisi.

İsveç: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Hansson, Nilsson- Larsson, Svensson, Linderoth, Wilhelmsson - Larsson, Ibrahimovic

İzlenmesi Gereken İsim: Wilhelmsson - Gününde olduğunda herkesi geçebilecek harika bir kanat oyuncusu. Bilekleri çok çabuk, hızlı ve etkili ortalara yapabiliyor. Seitaridis'i çalımlarıyla erken sinirlendirirse kart da gösterebilir. 2 kanatta da oynayabiliyor.

Tahmin: Tam 0-0lık maç gibi duruyor ilk bakışta. Rehhagel Polonya gibi kalemizden çok uzakta durup gol yemek için davetiye vermeyecez dedi. İsveç de sağlam savunma yapan bir takım. Atan alır gibi duruyor ama çekişmeli, kıran kırana maç olacaktır muhtemelen. Erken gol olursa zevkli bir maç izleyebiliriz.

Yunanistan: 1 İsveç: 0

Hiç yorum yok: