2 Haziran 2008 Pazartesi

Transferde Ne Lazım? (Galatasaray)

Takımlara gelecek sezon öncesinde genel bir bakış atalım istedim. Doğal olarak şampiyonla başlamak gerekir, öyle de yapacağız. Çok ilginç bir sezonun sonunda şampiyonluğa ulaştılar ama artık hedefin 2002'den sonra döküldüğü Avrupa arenasında tekrardan adını duyurması olması lazım.



Genel bi bakış yapacak olursak, kadroda Arda-Lincoln gibi 2 oyuncu varsa özellikle Avrupa'da 2 forvetle oynamak intihar olacaktır. Arda bu sene defansif yönü açısından da önemli gelişme kaydetti, maç boyu savaşıyor, kanadının savunmasına da yardım ediyor ama Lincoln'lü göbekte sadece tek ön libero ile sahaya çıkmak rakibe ortasahayı vermek olacaktır. 50 maçtan fazla oynanacak sezonda kadro geniş olmalı tabii ki, bu konuda güçlü altyapısı ile Galatasaray önemli avantaja sahip.

Kalede sezon sonuna doğru müthiş form yakalayan Aykut güven verse de Antalya'da kulağımla şahit olduğum Orkun'un transfer görüşmesi sonrası Galatasaray'da kaleye bir ismin gerektiği kesin. Gazetelerde yazan isimler arasından Jaaskaleinen en mantıklı isim, geçen seneye kadar EPL'de en iyi 5 kaleci arasındaydı. Bu sene form düşüklüğü yaşamasına rağmen çok iyi bir kaleci olduğu kesin.

Defansta kanatlarda sorun yok gibi. Sağda ve solda A milli seviyesinde 2şer sağ ve sol bek var. Volkan, Hakan solda; Sabri, Uğur sağda uzun sezonda idare edeceklerdir. Song'un ayrıldığını varsayarak göbekte A milli takımda olan Servet ve Emre Güngör ikilisi kalıyor, 2 tane daha stoper lazım dolayısıyla. 1i kadroyu genişletme açısından (ki kiradan dönen Emre Aşık var) 1ide defansa tecrübe katması açısından. Mümkünse CL ve milli takım tecrübesi olan bir stoper lazım.

Defansın önü Topal-Ayhan-Linderoth hatta Mehmet Güven ile gayet yeterli. Kanatlarda Arda, Baris, Hasan Sas,Serkan Calik kiradan dönecek olan ve Toulon'da etkileyici maçlar çıkartan Aydın ile alternatif çok görünse de sol ayaklı bir sol açığın kadroya katılması iyi olacaktır. Aslında transfer yapmadan Cafercan'ı takımda tutarak da sorun çözülebilir ama yabancı kontenjani Galatasaray için sorun olmadığından yine tecrübeli bir sol açık gerektiğini düşünüyorum.

Lincoln-Arda forvet arkası mevkiini paylaşacak isimler. Orada da transfer lazım değil.

Forvette kral gittikten sonra Karan-Nonda kalacak sadece, CL'den gelecek gelirler hesap edilip bu sene transfer politikası yıldız bir santrafor üzerine kurulmalı bence. Galatasaray'ın bunu yapacak gücü ve ünü var.

Toparlarsak kaleci, stoper ve forvet olarak 3 yabancı bana göre Galatasaray'ın ihtiyacı olan.

Hiç yorum yok: