12 Haziran 2008 Perşembe

Hırvatistan: 2 Almanya: 1

Dün yazdık ya turnuva sanki İtalya maçı ile başladı diye, tam gaz devam ediyor o maçtan sonra turnuva. Portekiz maçından sonra yazmıştım bunu, ardından bizim maçımız ve bugünkü maç yine futbola doyurdu bizi.

Hırvatlar bu maçta Kranjcar'ın da gününde olması ile oyunu rakip yarı alanda çok güzel oynadı. Rakitic'in de orta sahada oynaması ile çok teknik bir takıma sahip oldu Hırvatlar ve topu istedikleri gibi ayaklarında tuttular ama asıl önemli olan Alman savunmasının ciddi hatalarıydı. İlk golde Jansen, 2.golde Lehmann çok büyük hatalar yaptılar. Hırvat savunması özellikle Kovac ile Almanların ortalarını savuşturdu ama en sonunda top gene turnuvanın şanslı ismi Podolski'nin önüne " bi vole de bana çak" diye düştü. Bu adam turnuvalarda cidden şanslı, ilk maçta iyi oynamıştı ama bugün iyi olduğunu söylemek fazla iyimser bir yaklaşım olur ama herşeye rağmen 3 golle ciddi bir krallık adayı.

Şimdi bu grup birbirine girdi. Polonya yenerse Almanlarla aynı puana gelecek ve son maçta Hırvatları da yenerse ki Almanya kardeşi Avusturya'yı her türlü yenecektir, 3 takım da 6 puana gelebilir. Bu durumda 3lü penaltı atışları istiyoruz:)

Hiç yorum yok: