29 Haziran 2008 Pazar

Almanya v İspanya

23 günlük müthiş futbol şöleni sona eriyor, Fransa-Romanya gibi iğrenç bir maç da izledik ama genelde kaçıranların üzüleceği, yıllar sonra anlatılacak maçlar gördü, biz de turnuvanın içinde olunca hem de turnuvaya damga vurunca çok daha heyecanlı oldu bizim için turnuva.

Burada yazdığım üzere benim en baştan favorim Almanya'ydı. Portekiz'in beklentilerin altında kalacağını ve CR7'in mükemmel bir sezonun ardından burada bekleneni veremeyeceğini, dolayısıyla Almanya'nın bu taraftan rahatlıkla finale geleceğini düşünüyordum.

Almanlar Portekiz maçı dışında futbol olarak pek memnun edemedi beni. Özellikle Hırvatistan ve Türkiye maçlarında, karşılarında teknik, ayağa iyi top yapan , çabuk oyunculardan kurulu orta sahalar karşısında düştükleri acınası durum o işin kralını yapan İspanya karşısında Löw'ün kesinlikle önlem alması gerektiğini ortaya koyuyor. Löw'ün kesinlikle farklı bir şeyler denemesi lazım bu maç için yoksa İspanyollar top göstermez Almanlara. Almanların 2 stoperi de ağır ve kazma, Torres kenarlara kaçıp onları yormaya çalışacak. Fabregas'ın da 11de olması ile Iniesta-Xavi-Cesc-Silva bloğu araya harika toplar atabilir ve bu Almanların en zayıf noktalarından biri.

Almanya adına hem Portekiz hem Türkiye maçında attıkları 1.golün yani soldan Podolski'nin yardırıp Schweinsteiger'in ön direk koşusuyla attığı gollere de "Dede" önlem alacaktır, zaten Podolski'nin karşısında Avrupa'nın en iyi sağ savunucusu Ramos'un olması İspanya adına önemli bir artı, ki maçın kilidi bu kanat olacaktır muhtemelen. Lahm-Podolski, karşısında Ramos-İniesta, 2 tarafta da ofansif adamlar var bu kanatta.

İspanyolların en önemli problemi Almanya karşısında oynayan her takımın yaşayacağı gibi duran toplar olacaktır. Almanlar'ın çok akıllı varyasyonları var ve kısa boylu oyunculardan kurulu İspanyolların eşleşme problemi yaşayacağı pek çok oyuncu var kadrolarında. Ayrıca şu ana kadar etkisiz kalan Klose bu maçta patlayacak gibi bir his var içimde.

Dede için Villa'nın eksikliği önemli tabi, ki o da altını çizdi ama Fabregas'ın 11e girecek olması İspanyolları rahatlatan bir unsur, zorunlu olarak onlar da 4-5-1 oynayacaklar Almanlar gibi.

Sonuç olarak yukarıdaki kupa bu akşam sahibini bulacak, ya Lineker'in dediği gibi yine Almanlar kazanacak ya da İspanya müzmin kaybeden ünvanından kurtulacak. 4-4-2' da turnuva öncesi altı çizildiği üzere İspanya "top class" seviyesinde birşeyler kazanamamış olabilir ama kadrodaki oyuncuların tamamına yakını U-17, U-19 seviyelerinde İspanya ile Avrupa Şampiyonluğu kazandı ve final tecrübeleri çok fazla. İbre İspanyollardan yana olsa da zaman hep Lineker'in haklı olduğunu gösterdi bize.

1 yorum:

ADMINKRAL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.