28 Haziran 2008 Cumartesi

Tony Sylva ve Burak Yilmaz

2 transfer gerçekleşti bugün, daha önce de yazdığım gibi Trabzon'un kesinlikle bir kaleciye ihtiyaci vardı. Tolga yetenekli bir kaleci ama yer tutma ve yan toplarda önemli zaafları var, çoğu kaleci gibi morali çabuk bozuluyor. Tecrübeli ve Tolga-Onur ikilisine örnek olabilecek bir kaleci lazımdı. Slyva bu amaç uğrunda doğru transfer.

Ayrıca Hamburg altyapısından 1989 doğumlu sol bek Fatih Altundağ da 3 yıllık sözleşme imzaladı. Onun hakkında bir bilgim yok.
Günün en dikkat çekici transferi ise Fenerbahçe'den geldi. Burak Yılmaz 2 sene önce İstanbul'a geldiğinde pek tanınmıyordu,ilk sezonuna çok etkileyici başladı ama ben oldum diyip çalışmayı bırakınca 6 ay önce kovulurcasına yollandı Beşiktaş'dan. Şimdi TSL'de kendisini ispatlamış olarak daha güçlü dönüyor. İbrahim Akın ve Burak için hep aynı şeyi düşünmüştüm. Beşiktaş'dan önce bir TSL takımında 1-2 sezon oynayıp tecrübe kazanmaları, kendilerini ispat etmeleri halinde daha başarılı olacaklarını düşünmüştüm. 2si de Beşiktaş'dan ayrıldıktan sonra parlattılar kariyerlerine. Bu gidişle A milli olabilirler.

Fenerbahçe açısından da doğru transfer, her yerde oynayabilir Burak, ön libero dahil oynadı genç milli takımlarda. Terim A millide ortasahada oynatıyordu. Hava topu da alabilen hızlı bir forvet, görünüşe göre Fenerbahçe seneye 2 forvet oynayacak. Tuncay gittiğinde zaten Fener'den 4-3-1-2 oynamasını bekliyordum ama belki Appiah'ın da sakatlığı etkisiyle Zico dönemedi bu taktiğe. Milan'ın dizilişine benzer bir diziliş çok iyi gider Fenerbahçe'ye, ancak orta sahanın ortasına takviye şart bu sistem için. Kanatlarda 2 tüm kanadı kullanabilecek Gönül ve Roberto Carlos'la Fener'e çok uygun bu sistem.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

burak inonu'de taraftar baskisi nedeniyle tam performans sergileyemedi dusuncesi de agirlikta , saracoglunda nasil bir psikolojide olabilir ki . yetenekleri belli bi barajin uzerinde ama baski onemli bi etken bence.