6 Haziran 2008 Cuma

Euro 2008: B Grubu


Diğer ev sahibinin grubuna gelecek olursak İsviçreliler için beklentilerimizin Avusturya için benzer olması söz konusu bile değil. Geçen sene ülkelerinde milli takım turnuvadan çekilsin diye kampanya başlattıracak kadar iyi bir takımlar var(!). Son 16 maçta sadece Fildişi Sahilleri ve Malta'yı yenebildiler.

4 Orta Avrupa ekibi ve hepsinin tarihsel bağları çok yoğun. Almanya-Avusturya dostluğu bir yanda Almanya-Polonya düşmanlığı diğer yanda. Bana göre ilk 2nin çoktan belli olduğu ama en ilginç gruplardan biri.

Hırvatlar gruba rahat bir Avusturya galibiyeti ile başlarlar, Almanlar Benhakker'in Polonya'sının katı defansı karşısında zorlanabilirler ama çelik gibi sinirleri yine de onları galibiyeti getirmeye yakın.

Grubun liderini belirleyecek maç 2.maçlarda oynanacak. Almanya-Hırvatistan maçını kazanan gruptan 1. çıkacaktır. Beraberlikse Avusturya'ya en çok fark atan kazanır kuralına işlerlik getirecek.

Almanlar benim genelde turnuvadaki favorim. 2006'da Klinsmann'ın takımını izlemek büyük zevkti. Löw neredeyse tamamen aynı takımla buraya geliyor ancak özellikle Frings, Metzelder, Podolski gibi kilit isimlerin maç eksiklikleri Almanya'nın bu grupta olmasa da ilerleyen turlarda handikapı olabilir.

Hırvatlar ise Birmingham'lı Martin Taylor'a ne kadar küfretseler az. 23 Şubat'ta Eduardo'un ayağı kırılmamış olsa Hırvatlar hücum futbolu oynayan, müthiş bireysel yeteneklere sahip, genç, savasçı takımları ile zafere gidebilirlerdi. Hala şansları var ama Eduardo'suz iyi savunma yapan defanslara karşı zorlanacakları kesin.

Polonya Benhakker ile kesinlikle iyi savunma yapacaktır ve harika bir kaleciye sahipler. İleride dev Zurawski ve çabuk Smolarek ile klasik iyi bir 2li yakalayabilirler. Zor yenilen bir takım olabilirler ama gruptan çıkabileceklerini düşünmüyorum.

Avusturya içinse söylenecek pek çok şey yok. Evlerinde eğlenirler biraz, fark yemezlerse hele de gol atarlar müthiş coşku yaşarlar heralde.

1. Almanya
2. Hırvatistan
3. Polonya
4. Avusturya

Almanya-Hırvatistan rahat çıkar bu gruptan diyorum.

Hiç yorum yok: