30 Haziran 2008 Pazartesi

Şampiyon İspanya

Sonunda İspanya A milli takım seviyesinde birşeyler kazanabildi ve bunu da kesinlikle hakkıyla kazandı, ilk turda Hollanda'nın, gruptaki son maçlarla beraber Rusya'nın etkileyici futbolu vardı, bizimkilerin inancı ve mucizeleri vardı, Almanya, Portekiz beklentilerin altında kaldı, İtalya ve Fransa defansif oyunlarıyla ölürken İspanya Rusya maçında başladığı gibi bitirdi.

Yine müthiş pas yaptılar. 4lü ortasahayla başlamışlardı, hepsi seri üretim, finalde 5lediler Villa olmayınca bu sefer daha da rahat top yaptılar, kendilerinden alayı 20 cm uzun Almanlar karşısında yerden rahat rahat top oynadılar, Almanlar ancak kovalayabildi İspanyolları, istedikleri gibi girip çıktılar ceza sahasına. Almanlar yukarıdan anlamakta zorlandı İspanyolları.

Torres her topa koştu ve ne kadar geriden gelirse gelsin yakalayacak gibiydi, yakalayamadığı da olmadı heralde. Önce sağda faul aldı Metzelder'den, biraz sonra Lahm'ın ve Lehmann'ın ortak hatasında affetmedi.

Lahm'ın çıkması bence maçın en önemli hatasıydı, Almanların en önemli üstünlüğü hava toplarıydı ve takımdı adamakıllı orta yapabilen tek adamı dışarı aldı Löw. Ağır defansı iyice ağırlaştırdı, zaten İspanya önde bastığında çok komik pas hataları yapıyordu Alman defansı.
Heralde bu maçta sonra kimse İspanya'nın şampiyonluğu'na laf edemez. Turnuva başında favorim Almanya demiştim ama 2006'dakinden ve elemelerdekinden daha kötü bir Almanya vardı, özellikle Klose etkisiz kaldı ve turnuva öncesi yazdığım gibi Almanların korktuğu başlarına geldi. Frings ve Mertesacker'in uzun süreli sakatlıktan dönmeleri performanslarını önemli şekilde etkiledi ve Almanlar kolay taraftan rahat finale gelmelerine rağmen finalde perişan oldular.

Genel olarak çok güzel bir turnuva oldu ve hep oynayan kazandı, en güzel oynayan da şampiyon oldu. Futbol dolu bir geleceğin müjdecisi oldu artık bu turnuva.

Hiç yorum yok: