10 Haziran 2008 Salı

İspanya v Rusya


D grubu değerlendirmesi yazacak vakit bulamadım. Genel olarak gruba bakacak olursak İspanya biraz ağır bakmakla beraber dengeli bir gruba benziyor. Kolay kolay elenir denilebilecek bir takım yok grupta. İspanya 1.çıkmak için favorim çoğu kişi gibi. 2.lik içinse Rusya-Yunanistan arasında olur çekişme diye bekliyorum. Bolca beraberlik olabilir bu grupta. Grupta 2.maçlar çok belirleyici olur diye düşünüyorum.

1. İspanya
2. Rusya
3. Yunanistan
4. İsveç de tahminim

Bugünkü maça gelecek olursak İspanya'da Raul konusu tartışılıyordu ama duruldu biraz artık maçlar öncesi. Villa-Torres kanatlardan Silva-İniesta destekli atak yapıcak İspanya. Xavi-Fabregas'ı beraber kullanmayı düşünmüyor Aragones. Xavi ve arkasında Senna seçimi yapacak muhtemelen.

Ruslar'da sakatlık problemleri can sıktı. Forvette harika sezon geçiren Zenit'li Prognebyak sakatlandı, kadrodan çıkarıldı ve yine takım arkadaşı Arshavin de ilk 2 maçı cezası nedeniyle kaçıracak finallerde. Rusların gruptan çıkmasını düşünmemi sağlayan adam ise Hiddink, bu adam nasıl başarılı olunacağını çok iyi biliyor.

Muhtemel 11lerim: İspanya: Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila - İniesta, Senne, Xavi, Silva - Torres, Villa

İzlenmesi Gereken İsim: Silva - Valencia'lı takımında çok iyi bir sezon geçirmemiş olsa da İspanya milli takımı için büyük koz. Hem kanat oyuncusu hem de forvet arkası özellikleri var ve 2 hızlı forvete çok etkili paslar atabilir. Müthiş şutları ile ayrı bir tehlike.

Rusya: Akinfeev - Anyukov, S.Berezutsky, Kolodin, Zhirkov - Semak, Semshov, Zyrianov, Ignasevich, Bilyaledtinov - Pavlyuchenko

İzlenmesi Gereken İsim: Bilyaledtinov - Çok etkili ve hızlı bir sol açık. Hücuma çıkmayı seven ve defansta adamını unutabilen Ramos karşısında Rusya'nın en önemli silahı olacaktır.

Tahmin: Ruslarda Arshavin-Prognebyak ikilisinin yokluğu hücum gücünü çok önemli derecede etkileyecek. İspanyollar iyi bir başlangıç yapabilirler. Bu turnuvada çok formda bir forvetleri de var artık. Torres İspanyolları sırtlayabilir

İspanya: 2 Rusya: 0

Hiç yorum yok: