5 Haziran 2008 Perşembe

Guardiola


Resmi açıklama bugün yapıldı ve imza töreni ile beraber Guardiola artık Barca'nın teknik direktörü. Geçen sezon onun yönetiminde B takım Tercera Division'dan Segunda B'ye yükselme hakkı kazandı. Klübün yapısını ve daha da önemlisi altyapı sistemini çok iyi bilen bir isim.

Rijkaard'ın 4-3-3üne çok müdahele etmeyecektir, zaten klübün sistemden yana bir değişiklikten ziyade temelde taraftar ve oyuncu tepkisi dolayısıyla kan değişikliği yaptığı biliniyor.

Barcelona'nın elinde Valdes,Puyol,Oleguer( maalesef), Xavi, İniesta, Pique gibi altyapıdan yetişmiş katalanların yanısıra Messi, Bojan, Dos Santos gibi yine altyapı ürünü yabancılar var.

Ayrıca U-17 turnuvasında harikalar yaratan 1991 doğumlu forvet arkası Thiago da A takım sistemi içinde yer bulabilir bu sezon.

Transferde gençleşmeye yönelik hamleler geldi şu ana kadar. Hala daha hücum hattına takviye yapılmadı, Ronaldinho'nun durumunun netleşmesini bekliyorlar orada sanırım.


Genel olarak Barcelona gibi endüstriyel futbolda bile göğüs reklamı almadan ve bir bölgeyi temsil eden saygı duyulması gereken klübün başına içinden yetişmiş birinin gelmesi beni gelecek adına heyecanlandırıyor. Bu sezondan daha iyisini yapması gerekiyor Guardiola'nın. Avantajı ise Rijkaard'ın karşısında olan tribünlerin ona tapıyor olması. Yukarıdaki gibi Katalan milli takım formasını giymiş olması da cabası.

Hiç yorum yok: