6 Haziran 2008 Cuma

İsviçre v Çek Cumhuriyeti


Heyecan yarın başlıyor, geri sayım başladı. Büyük bir heyecanla bekliyorum kendi adıma turnuvayı. Mümkün olduğunca her maç öncesi bu tarz bi yazı yazmayı planlıyorum.



İsviçre klasik 4-4-2 ile oynayacak gibi görünüyor. Daha önce Slovakya maç raporunda da yazdığım gibi defansın göbeğinde maç eksiği ve istikrar sorunları var. Senderos'un partneri muhtemelen tecrübeli ama sezonu sakat geçiren Müller olacak. Kanatlarda Degen ve Magnin'in yerleri garanti. Ortasahada yaratıcılık sıkıntıları var, kanatlardaki 2 genç yetenek çok önemli bu konuda. İleride Frei form tutmaya başladı sakatlıktan sonra ve Streller uzun boyuna rağmen hareketli ve Frei ile iyi anlaşan bir oyuncu.

Çeklerde defans bloğu çok oturmuş durumda. Arkalarında da Cech ile takımın en güvenilir bölgesi durumunda. Orta sahada 2 ön libero ile oynayacaklar muhtemelen Jarolim ve Polak ile. 4-3-2-1 gibi oynayabilirler burada seçim Vlcek-Matejovsky arasında olacaktır. Matejovsky oynarsa 4-4-2 oynayabilirler. Koller yaşına rağmen formda geliyor turnuvaya, Senderos ile mücadelesi zevkli olacaktır. Baros ise gol kralı olduğu 2004'den çok uzakta.

Benim tahminime göre Muhtemel 11ler:

İsviçre: Benaglio - Degen, Senderos, Müller, Magnin - Behrami, Inler, Fernandes, Barnetta - Frei, Streller

İzlenmesi Gereken İsim: Behrami - Lazio'lu sağ kanatta çok etkili, adrese teslim ortaları hava toplarında etkili İsviçre forvetlerini pozisyona sokabilir.

Çek.Cum: Cech - Grygera, Ujfalusi, Rozenhal, Jankulovski - Jarolim, Polak, Plasil - Vlcek, Baros - Koller

İzlenmesi Gereken İsim: Vlcek - Geç ünlenen sağ açık çok çabuk ve hücuma çıkmayı seven Magnin'in başına bela olabilir.

Tahmin: İsviçre evinde oynamanın verdiği avantaj ve çok koşan orta sahası ile oyunu kontrol edebilir. Ev sahibi kazanarak başlamaya yakın.


İsviçre: 2 Çek.Cum: 1

Hiç yorum yok: