13 Haziran 2008 Cuma

İtalya: 1 Romanya: 1

Her yazıya böyle mi başlayacaz bundan sonra bilmiyorum ama o Hollanda-İtalya maçından sonra aptal Yunanları saymazsak her maç çok güzel oluyor. Romanya 3 ön libero özellikli oyuncu ile başladı ve orta sahada iyi bastı ve çok güzel ayağa tek pas yaparak akılcı çıkıyorlardı. İtalya'da Toni gününde olsa daha ilk yarıda golü bulurlardı ki buldular ofsayt diye iptal edilen bir şekilde. Donadoni doğru yolu buldu ve Lippi'nin 2006'da oynattığı gibi Grosso-Zambrotta'yı kanatlara atarak onlara tüm kanadı verdi ki özellikle Grosso soldan soldan çok güzel ortalar yaptı ama Toni Goian'in markajında kaldı.

Romanya ancak frikikden ya da böyle bir hatadan gol bulurdu heralde İtalyanlar da yaptı o hatayı, ama büyük takım olduğunu 2 dakikada gösterdi ve hemen cevabı 2 stoperin korner organizasyonu ile. Cassano bu takımda en yaratıcı isim, kulübede olduğu sürece hele ki Toni form tutamamışken İtalyanların gol bulması cidden zor.

Penaltı doğruydu bence, Panucci kıskacı attı boğazdan çaktırmadan indirmeye çalıştı ama gördü Norveçli. Gigi efsanevi bir kurtarış yaptı, aynı Melih Şendil'in dediği gibi eli, ayağı ve yüreği ile çıkardı o topu.

Hiç yorum yok: