8 Haziran 2008 Pazar

Almanya v Polonya


Portekiz'den sonra 2.favori de bu akşam sahne alıyor. Rengimi de belli edeyim, benim favorim Almanlar turnuvada, iskeleti korudular ve forvetleri çok formda.

WC 2006'daki as 11lerinde Jansen - Friedrich ( Lahm soldaydı o zaman), Fritz - Schneider, Gomes - Podolski dışında 8 isim aynen devam ediyor. Podolski de Low'un sürprizi ile 11de yer bulabilir. Klose ile en iyi anlaşan forvet olması onun avantajı.

Ballack'ın sakatlıktan sonra Chelsea'da yakaladığı muhteşem formu en büyük avantajları ama Frings, Metzelder gibi 2 önemli ismin uzun sakatlıktan çıkmış olmaları dezavantaj.

Polonya medyası maç öncesi olayı çok gerdi. İntikam maçı olarak görüyorlar bu maçı, oyunculara aşırı bir motivasyon yüklediler. Benhakker her takıma iyi savunma yaptırabilen bir hoca ve güçlü ama ağır Polonyalılarla da aynı savunmayı deneyecek. Ön liberoda eski bir stoper Dudka oynayacak. Smolarek, Zurawski'nin arkasında serbest olarak oynayacak. Polonya iyi kapanan, etkili hücumculara sahip bir ekip.

Muhtemel 11lerim:

Almanya: Lehhmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen - Fritz, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Klose, Gomez

İzlenmesi Gereken İsim: Klose - Milli takımda şimdiye kadar 39 golü olan yıldız isim ağır savunmaların arkasına sarkmada çok etkili, ince bilekleri ve takipçiliği ile bugün gol atmaya çok yakın.

Polonya: Boruc - Wwrynziak, Bak , Zewlakow, Wasilewski - Lobodzinski, Lewandowski, Dudka - Smolarek, Krynzowek - Zurawski

İzlenmesi Gereken İsim: Krynzowek - Leverkusen ve Wolfsburg formaları giyen sol açık defans Smolarek-Zurawski'ye odaklanmışken içeri koşular yapabilir, müthiş şutları ile formsuz Lehhmann'ı da şok edebilir. Kaleci Boruc'a da bugün çok iş düşecek.

Tahmin: Polonya iyi kapanabilen bir takım ama Almanlar'ın birden fazla silahı var ve takım oyununda çok iyiler. Gomez - Klose 2lisi herkesin sahip olmak isteyeceği türden 2 forvet. Almanlar zorlansa da kazanır.

Almanya: 2 Polonya: 0

Hiç yorum yok: