6 Haziran 2008 Cuma

Euro 2008: A Grubu

Portekiz dışında 3 takımın da birbirine yakın olduğunu görüyoruz grupta. Evsahibi İsviçre, Tecrübeli Çekler ve Ateşli ve Genç Türkler.

4 takımı da turnuva öncesi izledim. Turnuvalarda kimin daha iyi takım olduğundansa yakalanan hava ve fikstür çok ön plana çıkıyor.



İsviçre altyapı takımlar gibi oynuyor, birbirini çok iyi tamamlayan, yıldızı olmayan bir takımlar. Ancak çoğu kişinin aksine benim düşüncem 2005de elendiğimiz takımdan daha zayıf oldukları yönünde. O zaman defansta Müller-Senderos ikilisi çok sağlam dururken, şimdi Senderos Arsenal'de Baki Mercimek muamelesi görüyor, Müller ise sezonu Lyon'da sakat ve maç oynamadan geçirdi.


İsviçre ilk maçta Çekler karşısında ağır basıyor bana göre, Çeklerin orta sahası zayıf kalıyor özellikle Rosicky yokken. En büyük avantajları Baros ile ağır İsviçre savunmasını zorlayabilemeleri olur ama Baros hiç formda gözükmedi şimdiye kadar.



Portekiz de Türkiye karşısında ağır basıyor malesef ama CR7'nin hayal kırıklığı olmasını bekliyorum genel kanının aksine. Sezonu klüp takımında harika geçirenlerin milli takımda hayal kırıklığı yaşattığını daha önce de pek çok kez görmüştük. Ayrıca demeçlerden çıkarımım takım içinde de herşeyin CR7'ye endekslenmesinden rahatsız olanlar var. Scolari " Manu'da takım Ronaldo için oynuyor ancak burada o takım için oynayacak" diyerek ilk günden koymuştu tavrını. Manu'da her top Ronaldo'ya giderken Deco, Queresma gibi isimlerin sahada maça ısınmaları zor olabilir. Scolari'nin "takım ruhu" konusunda çok işi var.

2.maçlarda Türkiye-İsviçre beraberlik maçı gibi duruyor. Portekiz ise ağır defanslı Çekler'i geçeceklerdir. Hem ortasaha hem de hücumda çok ağır basıyor Scolari'nin adamları.

Son maçlara Portekiz 6 puanla girerse İsviçre'yi çok zorlamayacaklardır ve İsviçre bu maçtan ihtiyacı olan puanı alır çıkar, ancak eğer ilk maçta Portekiz'den 1 puan alabilir son maça 2 puanla çıkarsak Portekiz-İsviçre bir final maçına dönüşürse grup çok karışır. Çekler bile İsviçre'den puan alırsa son maça şansla girebilir.

Kağıt üzerinde

1. Portekiz
2. İsviçre
3. Türkiye
4. Çek Cum

gibi duruyor benim gözümde grup, umarım Portekiz'den puan alabilir bu tabloyu sarsabiliriz. Ne de olsa Biz Çılgın Türkler'iz.

Hiç yorum yok: