10 Haziran 2008 Salı

Günün Ardından


Çok kötü başladı turnuva adına gün ama mükemmel bitti.

Fransa klasik dizilişle sadece sakat Vieria ve Henry'den yoksun çıktı ama Domenech denen futbol katilinin orta sahayı sakın geçmeyin emrini dinleyen oyuncular yüzünden çok çok sıkıcı bir maç izledik. Romanya bizim oynamaya calıştığımızı bizden güzel oynadı tabi bunda rakibin payı da büyüktü, Portekiz tempo yapıp çabuk hücum ederken Fransa her zamanki gibi kağnı gibi oynadı. Ribery de gününde olmayınce yaratıcılık 0da kaldı. Çok sıkıcı maç normal şekilde 0-0 bitti.



2.maç süper başladı, İtalya 10 dakika çok iyiydi. Di Natale ve Toni'nin kafası ile tehlikeli geldiler ama ondan sonra Van Der Vaart ve Sneijder kontrolü eline aldılar. Bu 2li Milan 3lüsü perişan etti. Ambrosini ve Gattuso çok kötüydü zaten. Kuralı ben de bilmiyordum ama oyuncu içeride sayılıyormuş o yüzden ofsayt değil 1.gol. Ondan sonra 1-1 olacakken çizgiden çıkaran Van Bronckhorst harika çıktı kontraya Kuyt'a ortayı yaptı. Hollanda zevk verdi devre sonuna kadar tecavüz modundalardı.

Donadoni Materazzi-Grosso yapınca 2-5-2-1 gibi oynamaya başladı İtalya. Milan 3lüsü ve 2 bek defansın önüne geçtiler. Soldan Grosso, sağdan Zambrotta etkili geldi, özellikle Boulahrouz'un kanat açık veriyordu. Oraya zaten Heitinga'yı aldı Van Basten.

İtalya 2.yarıda çok güzel oynadı ama bu sefer de Van der Sar sahne aldı harika 2 gol çıkardı, Pirlo'nun frikiğinden dönen top da 2. golün aynısı gibi bir kontrayla 3-0a getirdi maçı.

Bugünkü oyunlardan sonra İtalya 3-0a rağmen yine çıkar bu gruptan izlenimi verdi.

Hiç yorum yok: