11 Haziran 2008 Çarşamba

Çek Cumhuriyeti: 1 Portekiz: 3

Turnuva sanki aslında İtalya maçından sonra başladı. Araya karışan Yunanları saymazsak, o maçtan sonra izlediğimiz her maç çok zevkli ve gollü geçiyor.

Portekiz Çeklerin katı defansını biraz da Rozenhal'ın yardımı ile erken açtı. Aynı Rozenhal 2.yarıda da Nuno Gomes'e asist yaptı ama Gomes yavaş olduğu için yakalayıp bozdu pozisyonunu. Portekiz maçı değerlendirmemde "Nihat'ın formu ve frikikleri önemli silahlarımızdan. Hava toplarında bize yakın, hücumda etkili ama savunmada zayıf bir rakiple oynayacağız"diye yazmıştım, biz bu açığı değerlendiremedik ama Çekler her kornerde kafayı vurdular, golü attılar, 2.yarı Ujfalusi ile de çok yakşatılar.

50den sonra Portekiz çok iyi topa hakim olmaya başladı ve tek kaleye çevirdi, 2 kere yaklaştıktan sonra Ronaldo ile golü buldu. Bundan sonra Koller hamlesine Meira ile cevap verdi Scolari ki daha önce basın toplantısında Meira'nın önemine dikkat çekmişti Scolari Çeklerin boy ortalamasının 1.84 olduğunun altını çizerek. Koller girdikten sonra baya etkili oldu zaten Meira'ya rağmen.

Son dakikada gelen gol ise bizim açımızdan çok iyi oldu, Portekiz bizi de Çekleri de 2 farklı yenince İsviçre'den 3 puan Çeklerden 1 puanla çıkma şansımız doğdu.

Hiç yorum yok: