7 Haziran 2008 Cumartesi

İsviçre: 0 Çek Cumhuriyeti: 1


Saçma ve kısa açılış seremonisinden sonra hızlı başladı maç beklenenin aksine. İsviçre daha istekli olan taraftı. İlk dakikalarda dikkat dediğimiz Behrami sağdan çok etkili toplar getirdi, forvette de kaptan Frei çok istekliydi. Frei'in 2 güzel şutu vardı ilk yarıda ayrıca bir de Streller'in indirdiği topta karşı karşıya bir gol kaçırdı.



Çekler topa daha çok sahip olsa da hücum etmek yerine top çevirmeyi tercih ediyordu. Vlcek oynar diye bekliyordum ama onun yerine daha ünlü Sionko oynadı sağda ve eski Rangers'lı hücuma çıkmayı çok seven Magnin'i baya zorladı, zaten gol de onun yarattığı bir kornerden geldi.

Frei'in şanssız sakatlığı ve gözyaşları ile bitti ilk yarı. Hakan'la başlayarak daha yaratıcı bir takım yaptı Kuhn ve sağdan çok etkili geldiler gene. Hakan'ın kafası ve Barnetta'nın volesi ile çok yaklaştılar gole. Koller-Sverkos değişikliği yaparak bir sürpriz yaptı Bruckner ve bu hamlesi genç golcünün biraz da şansa yaptığı vuruşla Çeklere çok önemli bir 3 puanı getirdi.

Frei'siz İsviçre için artık ölüm-kalım maçı olacak 2.maç, bugün Portekiz'e yenilsek bile İsviçre'den en az 1 puan alarak Çek maçına final maçı olarak çıkabiliriz. Ne Çekler ne İsviçre çok iyi görüntü vermedi, yalnız Çeklerin hava toplarında çok etkili savunması dikkat çekti. Havadan oynamayı sevmeyen takımımız yerden geçebilir Çekleri.

MATCH INFO

1 yorum:

kenzavey dedi ki...

Maçın yıldızı burnunu karıştıran adamdı sanırsam :)