4 Mayıs 2009 Pazartesi

Sezer Badur


20 Haziran 1984

Sivasspor'dan çok fazla oyuncuyu buraya taşımadık. Mehmet Yıldız'ı herkes tanıyor, Sebatspor'dan beri takip ettiğim Sedat Bayrak ve Abdurrahman Dereli ise 28 yaşına gelmeleri nedeniyle yaş kriterlerime uymuyor. Ancak Sivasspor'un geçen seneye göre daha da ileri gitmesinde çok önemli rol oynayan 2 isime, orta sahanın dinamoları Sezer Badur ve İbrahim Dağaşan'a değinmemiz gerekiyor.

Sezer'i Sivas'a gelmeden bir önceki sezonda Karşıyaka'da 3 ya da 4 kez izlemiştim ve dikkatimi çekmişti. O sezon Karşıyaka ile Türkiye macerasına başladığını sanıyordum ancak bu yazıyı yazmadan önce araştırma yaparken Sezer'in Mustafa Denizli döneminde Manisaspor'a geldiğini ancak o dönemde takımda yaşanan sıkıntılar üzerine kadro dışı bırakılan isimlerden biri olduğunu öğrendim. 2. Türkiye macerasında ise Karşıyaka'da çok iyi bir sezon geçirdi, 34 maçta 6 gol attı ki Karşıyaka'da hücuma daha yakın bir rolde oynuyordu. Şu an Karşıyaka kaptanı Cihan Yılmaz'ı da Sezer'e benzettiğimi ekleyeyim. Sezer geçen sezon başında Sivas'a geldi ve Bülent Uygun'un elinde defansif özelliklerini de geliştirerek çift yönlü bir ortasaha oyuncusuna evrildi. 51 maçta 7 gol ile iyi de bir istatistik tutturdu. Çok iyi şutlar çıkarabilen, oyun görüşü ve pas isabeti yüksek, mücadeleyi seven bir oyuncu Sezer. 2011 yılına kadar kontratı olduğu için alınması kolay değil ancak ben Sezer'i özellikle orta sahada çift yönlü oyuncu sıkıntısı çeken Fenerbahçe'nin kesinlikle alması gereken bir oyuncu olarak görüyorum. Fenerbahçe kadrosunda istikrarı yakalarsa çok önemli bir oyuncu haline gelebilir ancak en kötü ihtimalle iyi bir rotasyon oyuncusu olacaktır. Bu arada bu formu ve performansıyla A milli takımı da hak ettiğini ekleyeyim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sezer gercekten guzel cikis yapti son 2 sezondur.. Bursanin yuzune bakmiyip klubede curuttugu Ibrahim Dagasan ile super ikili oldular, her ne kadar Turbulent Uygunu sevmesemde karakter olarak, gercekten super verim aldi bu 2 oyuncudan.

Sivasin suyundan midir havasindan midir, son yillarda kimi transfer edip takima koysalar, takir takir oynayip gorevini yapiyor. Bir Bilica, Sylla , Kanamanin suratina 3 buyukler tukurup almaz ama Sivas aldi , super guzel takima monte ettiler bu sayedede su an sampionluk kovaliolar..

papaz dedi ki...

Bülent Uygun futbolcudan gerçekten anlıyor. Bir o Brezilyalı Sergio Oliveira fos çıktı onun dışında kimi aldılarsa parlattılar. Sivas'ta kariyeri kötüye giden bir tek oyuncu olmadı.