20 Mayıs 2009 Çarşamba

NBA Batı Final Serisi: LA Lakers vs Denver Nuggets


Final serilerini 2 parça halinde değerlendirmek istedim. İlk olarak yaklaşık 3 saat sonra Los Angeles'taki ilk maçla start alacak batı finaline değinelim.

Lakers normal sezondaki dominant performansını play-off'lara 12 maç olmasına rağmen taşıyamadı. Utah serisinde hiçbir maçı koparamadılar. 40 sayı farkla kazandıkları Houston maçında bile eski performanslarından uzaktaydılar. Bunda en kilit etken bana göre çok overrated bir oyuncu olan Bynum'un beklentilerin altında kalması. Bunun yanısıra Lakers için çok önemli bir parça olan Derek Fisher'in şu ana kadarki 2 seride de çok kötü oynaması da yaraya tuz biber ekti. Hem Deron hem de Brooks Fisher karşısında çok iyi maçlar oynadı ki Denver'da bu noktada bence ligde değeri en az bilinen isimlerden biri, Mr.Big Shot Chauncey Billups var. Billups Nuggets'ın ihtiyacı olan liderliği yapacak isimdi ve onun gelmesinden sonra hem oyun anlamında hem de sonuçlar anlamında Nuggets büyük aşama kaydetti. Billups'un oyun zekası ve soğukkanlılığı Denver'ın bu serideki en önemli avantajı.

Bunun dışında Batı'da bench gücü Lakers ile yarışabilecek bir takım varsa bu da Denver Nuggets. J.R Smith, Andersen, Kleiza gibi isimler bu seride çok ekstra katkı yapabilirler, tam tersi Lakers'da ise Kobe, Ariza ve Gasol dışında henüz kendi standartına yaklaşan bir isim yok.

Burada Gasol'un performansı çok kritik. 2 takım da aslında çok sayı yiyor olarak gözükmesine rağmen aralarında önemli fark var. Denver hızlı oynamayı seven bir takım ancak gerektiği anlarda çok iyi savunma yapabiliyor. Denver'ın çok fazla sayı yemesinin temel sebebi yüksek tempoda oynadığından maçlarında çok fazla hücum olması. Gasol'un sert savunmalar karşısında zaaf gösterdiği apaçık bir gerçek. Hem Martin, hem Nene sert oyuncular. Benchten gelecek Andersen ve Kleiza katkısı ile Gasol'un etkisi düşürebilirse Nuggets bence ibre Nuggets'a döner.

Melo da bu sene özellikle Billups'dan sonra önemli aşama gösterdi. Daha önce bu seviyelerde oynamamasına rağmen soğukkanlı olabiliyor ve takım sıkıştığında kritik toplarda güvenebileceğiniz bir isim. Lakers ve Nuggets'ın şu ana kadar oynadığı maçların büyük kısmını izledim, çok sürpriz gelecek belki ama Lakers'ın Nuggets'ı eleyeceğini düşünmüyorum. Bana göre ilk 2 maçta Denver Staples Center'dan bir galibiyet çıkartıp saha avantajını eline geçirecek ve 6.maçta bu işi bitirecek. 4-2 Denver Nuggets diyorum.

Hiç yorum yok: