4 Mayıs 2009 Pazartesi

Manisaspor ve Diyarbakırspor


Bankasya'da heyecanlı geçen sezonun bitimine 1 hafta kala yukarıda tablo netleşti. Hem Manisaspor hem de Diyarbakırspor 1 hafta kala TSL'ye yükselmeyi garantilediler. Yine aynı şekilde Kasımpaşa, Altay, Boluspor ve Karşıyaka da play-off'a katılmayı garantilediler. Kasımpaşa dışında hangi takım gelirse gelsin yeni bir renk katacağı kesin. 2 İzmir takımından birinin gelmesini istediğimi de ekleyeyim.

Gelelim yükselenlere. Manisaspor kadro itibariyle bu ligin en iyi takımıydı, rehavete kapıldıkları dönemler oldu, bu onların şampiyonluklarını daha önce ilan etmelerine engel oldu ancak sonunda hak ettikleri şekilde TSL'ye geri döndüler. Manisaspor'un giderayarak sattığı Holosko, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Uğur İnceman ile çok güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduğunun altı çizilmesi gerekiyor. Bunun üzerine ellerinde bu sene forvet arkasında harikalar yaratan 24 yaşındaki Sezer Öztürk, A milli takıma BA'dan çağrılan tek oyuncu 23 yaşındaki kaleci Ufuk Ceylan, ayağı kırılmadan önce A milli takıma çağrılan ve bu sezon eski günlerine dönen 27 yaşındaki Güven Varol, bir önceki ümit milli takımın sol beki 22 yaşındaki Ferhat Öztorun ve Dortmund altyapısı çıkışlı yetenekli ve oyunu 2 yönlü oynayabilen 22 yaşındaki Nizamettin Çalışkan gibi çok iyi sezon geçiren ve büyüklerin talip olacağı isimlere sahipler. Büyük ihtimalle Levent Eriş ile devam edecekler, statlarını daha modern bir hale getirdiler. Önceki tecrübeden çıkaracakları ile ellerindeki kadroya doğru yabancı takviyeleriyle ligde tutunması en kolay takım durumundalar. Gine Milli Takımı'nın stoperi Kalabane, Brezilyalı santrafor Rafael Marques iyi sezon geçirdiler, daha önce TSL'de iyi işler yapan Borbiconi'den ise yararlanamadılar bu sezon.


Diyarbakırspor ise tam bir peri masalı hikayesiyle yükseldi. Sezonbaşı hazırlık kampında ekonomik problemlerle takım kuramayınca en geç başlayan takımdılar. Coşkun Demirbakan devamlı Kasım ayında form tutacaklarını işaret etti ki o dönemde 5 maç üstüste kazandılar. Devre arası takımın as 11inin yarısı ayrıldı, yeni baştan bir kadro kurdular. Yine ilk haftalarda zorlandılar ancak sonradan seri galibiyetlerle onlar da TSL'ye geri döndüler. Daha önceki başarılarını bilmiyorum ancak benim için bu başarıda birinci pay Coşkun Demirbakan'ın. Kısıtlı kadrolu bir takımla, kontrollü oyun anlayışıyla müthiş bir iş başardılar. TSL'den düştükleri dönemden kalan dağ gibi borçları var ve bu yükselmenin onlara sağladığı kaynakla bu borçları kapatmayı düşünüyorlar öncelikle. Oynayan isimler arasında geleceğe yönelik tek isim Galatasaray'dan kiralık 19 yaşındaki Erhan Şentürk. O da geri dönünce tecrübeli isimlerden kurulu bir kadro haline gelecekler, dolayısıyla muhtemel bonservis gelirleri olmayacak. Piyasada serbest kalan isimleri toplamaya çalışacaklardır, ilişkilerini kullanıp Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tasviye edeceği isimlerin de talibi olacaklardır. Doğru yabancılar seçebilirlerse taraftar artısı ile içerideki sonuçları onları ligde bırakabilir ama şimdiye kadar hiç iyi yabancı seçememişlerdi.

Play-off maçları ise muhtemelen Ankara ya da Kayseri'de oynanacak. Son hafta maçları eşleşmeleri belirleme açısından önemli. 3. 6. ile 4. ise 5.ile oynayacak. Şu an herkes formda düşen Karşıyaka'yı istiyor rakip olarak, dolayısıyla 3.lük yarışı çekişmeli geçecek. Ama aynı zamanda kümede kalmak için kazanması gereken Erciyes Altay deplasmanında, Sakarya ise Kasımpaşa deplasmanına, Güngören Belediye ise Bolu deplasmanına gideceği için çok kritik maçlar oynanacak.

Hiç yorum yok: