18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kasımpaşa


Kalbimizden geçen ve taraftarlarıyla, şehriyle TSL'ye yakıştırdığım takım Karşıyaka'ydı ancak alın terine saygısızlık yapmak haddimize değil. Kasımpaşa çok iyi yönetilen, borcu olmayan, istikrarlı bir yönetime sahip ve TSL'den düştükten sonra as kadrosunu Ankaragücü'ne kaçarak transfer olan Barbaros Barut ve Eskişehir'e giden Özgür Öcal dışında koruyan ve açıkcası BA'nın Manisaspor'dan sonraki en iyi takımıydı. Final maçında da iyi bir oyunla TSL'ye tekrardan yükselmeyi başardılar. Bu sefer ilk sezonki kadar kötü olacaklarını tahmin etmiyorum. Kasımpaşa'nın TSL'deki en büyük handikap Olimpiyat Stadı ve taraftarsız oynamaktı. Ancak Kasımpaşa Stadı'nda semtten önemli destek alıyorlar. 10000 kişilik küçük bir stadları var ancak önemli bir kısmını doldurdukları için iyi bir taraftar atmosferi yaratabiliyorlar.

Daha önce Manisa ve Diyarbakır hakkında yükseldikleri zaman tanıtıcı bir yazı yazmıştım, Kasımpaşa'yı da boş geçmeyelim. En başta da dediğim gibi Barbaros Barut ve Özgür Öcal dışında as kadrolarını korudular ve üzerine Batista ve Sertan Eser gibi 2 tecrübeli isim kattılar. Sezonun ilk yarısında anlam veremediğim bir şekilde Danimarkalı Askou'yu yedek bırakıyorlardı defansın göbeğinde, Fatih Akyel-Evren Kürkçü ikilisini kullandılar. Burada Evren'in müthiş performansının da altını çizmek lazım. 2.yarıda Fatih ayrılınca Askou takıma yerleşti. Beklerde 2 tecrübeli isim Ömer ve Alpaslan uzun zamandır takım kadrosunda. Orta sahanın ortasında Merthan uzun zamandır takımda, Batista sakatlanana kadar önemli rol oynadı. Batista'dan sonra Beşiktaş'dan kiralık aldıkları Rıza Şen ya da ilk yarıda sağ kanatta müthiş performans sergileyen 22 yaşındaki Belçika'dan gelen Murat Akın'ı kullandılar. 23 yaşındaki sezonun en önemli çıkışını yapan isimlerden Yekta Kurtuluş da yine göbekte ya da sağ kanatta kulladıkları bir oyuncu oldu.

Askou dışında 2 yabancıyı daha kadrolarında tuttular. 23 yaşındaki 2 oyuncu, Kamerunlu forvet Mawaye 4 gol, yine 23 yaşındaki Brezilyalı Andre Moritz de 3 kritik gol ile takıma katkıda bulundular. Özellikle Moritz harika bir sol ayağa sahip ancak biraz yumuşak bir oyuncu.

12 golle takımı sırtlayan ve harika sol ayağıyla hala bu takımda nasıl kaldığında çok şaşırdığım Erhan Küçük takımın yıldızı. Play-off'larda da 2 gol atarak yine takımı sırtladı. Forvette istikrar yakalayamadılar. 2.yarıda alınan Hüseyin Kartal ilk golünü play-off'larda attı. Sertan Eser'i genelde sol tarafta kullandılar. Mawaye, Özgür Karakaya'yı forvet rotasyonunda dönüşümlü olarak kullandılar.

Sonuç olarak iskeleti 3 yıldır beraber oynayan bir kadrosu var Kasımpaşa'nın. Ellerinde 3 kaliteli yabancı var. Özellikle orta sahanın ortasına defansif özellikli 2 oyuncuya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bunun yanısıra iyi bir forvet, kaleci ve sağ açık alırlarsa TSL'de bu sefer tutunma şanslarının olduğunu düşünüyorum. En başta da dediğim gibi semtlerinde maçlarını oynayacak olmaları Kasımpaşa deplasmanlarını zor bir hale sokacak.

Hiç yorum yok: