29 Mayıs 2009 Cuma

Ferhat Öztorun ve Zafer Yelen Trabzonspor'da

Trabzonspor geçen sene de transfere en erken başlayan takımdı. Sezon bitmeden transfer hamlelerine başlamıştı yönetim, aynısını bu sezon da yaptılar. Geçen sezon başında Trabzon'a gelen ancak Hansa Rostock son anda fiyat artırınca transferi yatan Zafer Yelen bu akşam Trabzon'a geldi ve yarın sağlık kontrolünden geçecek.


30 Ağuston 1986

Zafer bu sezon Trabzon transferine karşı çıkan Hansa Rostock yönetimine resti çekerek sözleşmesini uzatmayınca kadro dışı bırakıldı ve sadece 2 maça çıkabildi. Zafer'i Rostock formasıyla hiç izlemedim ancak Ümit Milli takımda 2 maçta izlemiştim. Sağ ayaklı olmasına rağmen hem sol kanatta hem de forvet arkasında oynayabiliyor. En önemli ve dikkat çekici özelliği sert şutları ve etkileyici frikikleri. Yaratıcı oyuncu rotasyonunda sıkıntı yaşayan takım için çok akıllı ve doğru bir hamle.


8 Mayıs 1987

2. transfer ise çok daha gizli ve akıllıca yapılmış bir hamle. Hakan Balta'ya karşılık Manisa'ya verilen Ferhat 2 sezonda önemli gelişim gösterdi, bu dönemde Ümit Milli takımın değişilmezi oldu ve Manisa'nın TSL'ye şampiyon olarak yükselen kadrosunda çok önemli rol oynadı. Henüz 22 yaşında ve daha önce 1 kere A milli takım kadrosuna çağrılan Ferhat transferindeki en önemli nokta da oyuncunun serbest kalmış olması. Ferhat gibi bir yeteneği bonserbis ödemeden kadroya katmak çok akıllı bir hamle. Takımda şu ana Egemen, Cale ve Alanzinho dışında sol ayaklı oyuncu yok. Ferhat, Cale ile solbek mevkiinde rekabete girecektir ki bunun da 2 genç oyuncunun performansına önemli katkı yapacağını düşünüyorum.

3 yorum:

Jester dedi ki...

trabzon bu sene kulübeye takviye yaparsa seneye daha iyi yerlere geleceği kesin. papaz'a teşekkürler, başka yerlerde olmayan haberleri sayesinde okuyoruz...

http://kadifeayaklar.blogspot.com/

Her Yol Roma dedi ki...

Cale'nin Schalke transfer planları arasında olduğunu da görmüştük.

http://devrimderki.blogspot.com/2009/05/magathin-lincoln-aski.html

Cale gider, Ferhat ilk 11 oyuncusu olursa milli takım açısından da sevindirici olacaktır.

papaz dedi ki...

2si de alternatif olarak alınan isimler ancak 2si de form tutarsa önce takıma sonra milli takıma çıkabilecek isimler. Cale'ye teklifler gelecek ama geçen sene bonservisine 1.5 milyon civarı bir para verildi o yüzden 4-4.5dan aşağısına satılmayacaktır diye düşünüyorum. 2.lik gelirse Cale de takımda kalacaktır.