9 Mayıs 2009 Cumartesi

Kevin Scheidhauer


13 Şubat 1992

U-17 Avrupa Şampiyonası'ndan ilk yeteneğimizi yazalım hemen. Almanya'nın 20 numarası Scheidhauer (isimden kaybediyor aslında !) çok önemli bir oyuncu olabilme potansiyeline sahip. 2.forvet gibi oynuyor, sağ kanatta ve forvetin arkasında da görev yapabiliyor. Almanların kendi ırklarında bu tarz yaratıcı oyuncu yetiştirme sıkıntıları var. Genelde bu bölgelerde Hırvat, Türk ya da Arnavut asıllı oyuncuları kullanıyorlar. Ancak Scheidhauer bu sıkıntıyı çözebilecek bir oyuncu olabilir. Topla çok çabuk, hızlı ve güçlü.

U-17 takımına yeni katılan bir oyuncu. Wolfsburg altyapısında bu sezon 22 maçta 20 gol atarak çok etkileyici bir performans yakalamış.

Bu arada geçen sene U-19'da şampiyon olan Almanlar 92' kuşağında da çok iyi bir takımla geliyorlar. İlk maçlardan sonra Almanya'yı çok beğendiğimi belirtmiştim, bugün de İngiltere'yi 4-0 ile geçtiler ve yarı finale adını yazdırdılar. Milli takımımız maalesef Hollanda'ya 2-1 yenildi ve yarı final şansını kaybetti, ancak son maçın önemi büyük. İlk 3 sırada yer alacak takımlar Ekim ayında Nijerya'daki U-17 Dünya Kupası'na katılma şansı kazanacak, dolayısıyla İngiltere'yi yenersek Nijerya vizesi alacağız.

Hiç yorum yok: