6 Mayıs 2009 Çarşamba

Man Of The Match


Bu maçın üzerine çok fazla yazılacak şey yok. Barcelona'ya finalde başarılar, Manu karşısında tabii ki Barcelona'yı destekleyeceğiz. Ancak keşke finale kaleyi bulan tek şutlarıyla ve hakemin vermediği 2 penaltıyla çıkmasalardı. Yine de tüm sezon boyuncaki kaliteli performansları ile finali hakettikleri söylenebilir. Ama İngiliz takımına karşı 2 maçta pozisyona girememelerini çok iyi analiz etmeli Guardiola. Bu sene gol rekoru kırıyorlar ama La Liga'da müthiş bir kalite düşüşü var, İngiliz takımlarına karşı oynarken bu çok daha belli oluyor.

Drogba'yı oyundan alıp Anelka'yı sahada tutsan da yine de teşekkürler Hiddink. Kısa sürede büyük işler yaptın bu takımda.

15 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

1'i tartışılır,1'i net 2 penaltınız verilmedi.Bizimde kırmızı kart vardı gerçi.Keşke hiçbiri olmasaydı tabi...

Tur için ne gerekirse onu yaptı Chelsea.Çok iyi mücadele etti,hatasız oynadı.Tebrik ediyorum.

Bazen işler haketmekle yada şanslada olmaz,işin içine mantıkla açıklanamayacak faktörler girer.Buda öyle bir olaydı.Sahada mükemmele yakın oynayanın değil,milyonlarca futbolseverin istediği oldu.

Geçmiş olsun,ve müthiş mücadeleniz için tebrikler...

Lleyton dedi ki...

İlk maçtan sonra direk "Being a Winner Team 402"ye geçiş oldu, yazık oldu.

lionel dedi ki...

barçam bizi başkalarına karşı yuz ustu bırakmamıştır.başkalarının soyledikleri havada kalmıştır, bizi haklı çıkarmıştır.

umarım o başka başka yorum yapanlar kişilere laf sokanlar burda yeniden karşımıza cıkıp tebrik edicek yüzü bulabilirler.

Adsız dedi ki...

Chelsea 2 mactada eze eze futbol oynayipta Barcelonayi rezil etmedi ki. Cgdisi gelip nou campta 10 kisi defans yaptilar 0-0 i kurtardilar, neticede futbolun adaleti ama ne Barcelona hak etti , ne chelsea .. 2 sinden biri cikicakti cikan Barcelona oldu sadece..

Adsız dedi ki...

İyi tamam mücadele ediyor ama göze hiç hitap etmiyor Chelsea. Allah aşkına birisi de desin şu Chelsea'nin oynadiği oyundan deli keyif aliyorum diye... Kendi sahanda 6-3-1 taktigi ile oynanmaz ki... İyi oldu iyi Barca'mın finale çıkması...

Beytullah

papaz dedi ki...

Bu turu taktiksel olarak böyle oynamak zorundaydı Chelsea, çünkü karşısında efsanevi bir hücum takımı vardı. Önlemsiz çıkan Bayern ve Real'in ne hali geldiğini gördük.

Yine de İngilizlerin temposu Barca'yı cevap verebeildiği için Barca topla oynamada domine etse de genel anlamda domine edemedi maçı. Hatta dünün daha iyi oynayan ve maçı hakeden takımı Chelsea'yi. Drogba yerine Anelka çıkmış olsaydı 2-0 olurdu sanırım maç. E bide voleybol hakemi vermeselerdi maça :)

Neyse yazıda da dediğim gibi finalde Barcalıyım. Ancak İngilizlerle başedebilmeleri için bir kaç fırın daha ekmek yemeleri lazım gibi geliyor bana. Sir'in çocukları 2 sene üstüste kazanacak diye düşünüyorum.

lionel dedi ki...

birkaç gömlek üstün muhabbetlerini ben kabul etmiyorum.fiziksel olarak ustun de kabul edeyim.fakat bu barça dan daha üstün diyebileceğimiz bir takım gormedim ben su ana kadar.

Hakem konusunda barça da mağdurdu o verilseydi şu verilseydi muhabbetlerine girmek de doğru değil. evinde 10 kişi bir takıma bir gol daha atamıyorsan o golu yemeyi de kabul etmiş sayılırsın bence.hiddink te maç sonu buna benzer ifadeler kullanmış zaten.

neyse finalde gorusmek dilegiyle.saygılar.

papaz dedi ki...

Barca'nın bu sene İspanya'yı domine etmesinde kendilerinin çok iyi olmasının yanında ligin de kalitesizliği var. Barca'nın 6 attığı Real 17 galibiyet 1 beraberlik almıştı ligin diğer 18 takımına karşı 2 Barca maçı arasında.

Barca'nın temposu İspanya'ya fazla geliyor ama İngiltere'nin 4 büyüğü kendi aralarında yılda 6 kere böyle maçlar oynuyor zaten. Evet aralarında Barca kadar iyi top yapabilen belki biraz Arsenal var ama defans kaliteleri olarak Arsenal hariç 3 İngiliz takımı da Barca'dan çok üstün.

Bir başka nokta da Barca'nın oyuncularının çok kilit olması. Messi, Eto'o, Xavi, Iniesta ya da Henry'nin alternatifi yok. İngiliz takımlarında ise çok alternatifli kadrolar var ve sezon boyu çok yoğun bir maç fikstürü oynadıklarından takım rotasyon yapmaya mahkum ve 16-17 tane hazır oyuncuları oluyor.

Finalde Barca'lıyız daha önce de dediğim gibi ama Sir'in çocukları kazanacak diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

tebrikler arkadaslar tebrikler, vakilunchuk, lionel tebrikler napalim? takimimiz kaybetti 90 + da da olsa kaybettik, mac sirasinda bile kaza kursunu olmazsa chelsea goturdu diyordum e olmadi napalim, oturupta 1. pozisyon penaltiydi 2.si deildi 5 penalti felan vardi felan dioye tartisacak degilim, anasinin sutu gibi helal olsun barcelonaya, ama gelecek sefer karsida sir olacak, pep felan dinlemez sir, bakalim kupayi alabilecekmi pep? eger alirsa takimada pepede helal olsun ne diyim ilk senesinde takimi bu hallere getirdi, tekrardan tebrikler tum barca taraftarlarina

papaz dedi ki...

Lionel bu arada sen ODTU'de misin?

lionel dedi ki...

evet ?

papaz dedi ki...

Flying Dutchman'de şenliklere bakarken gördüm de, ben de ODTU'deyim :)

lionel dedi ki...

kaçıncı sınıf hangi bolum :) meğer aylardır takip ettiğimiz blog sahibiyle aynı kampusteymişiz haberimiz yokmuş. :)

papaz dedi ki...

Matematik 4.sınıf ancak kağıt üzerinde :)

senin bölüm?

lionel dedi ki...

iktisat 4.sınıf ama 3 dönem uzadı :), aşağı yukarı aynı dönemiz eğer hazırlık okuduysan :) erdem var birtek tanıdığım sizin bölümden dönemden.kısmet olursa tanışırız inşallah.