29 Mayıs 2009 Cuma

Ronaldo & Kaka


Real Madrid için adı geçen 2 büyük oyuncu. Barcelona'nın belki de tarihinin en iyi takımına sahip olduğu dönemde kupaları süpürdüğü sezonda Real Madrid nal topladı. 2 Barcelona mağlubiyeti arasında La Liga'da 17 galibiyet 1 beraberlik aldılar ama bu ne Juande Ramos'u ne de yaşlanan takımı kurtarabildi.

Florentino Perez'in seçimlerden sonra ilk icraatının 1 hafta içinde bir bomba transfer yapmak olacağını düşünüyorum. Ronaldo ve Kaka'dan birisi hatta belki 2si birden gelecek sezon Real Madrid formasını giyebilir.

Los Galacticos döneminde orta sahada tek defansif oyuncu koyup, onun önünde Figo-Beckham-Zidane 3lüsü ve ileride Raul-Ronaldo ile oynayan takımın elinde bugün yaratıcı oyuncu olarak sadece Robben kaldı ki Real Madrid'in en büyük problemlerinden birinin bu olduğunu düşünüyorum. Real Madrid defansı çok uzun zamandır iyi olmamıştı ancak hücum hatları hiç bu kadar zayıf kalmamıştı. La Liga'da yine çok gol attılar ancak La Liga'da müthiş bir düşüş var. Son yıllarda İspanyol takımlarının Avrupa sahnesinde kaybolmalarının altında da bu yatıyor. Barcelona ve Real Madrid'den sonraki takımlar kaliteli oyunculara sahip olmalarına rağmen çok sıradanlaştılar. Ne Atletico Madrid, ne Valencia kadrolarının hakkını veremiyor. Villareal ve Sevilla gibi 2 takım kendilerini aşan performanslar sergilemelerine rağmen ligdeki genel düşüş dikkat çekici.

Şampiyonlar Ligi'nde yıllardır hüsran yaşayan Real'in 9 kere kazandığı bu kupada tekrardan gücünü gösterebilmesi için bence hem Kaka hem Ronaldo'ya ihtiyacı var. Geçen sezon Manchester City'i reddeden Kaka için Real Madrid sıradanlaşan Milan'dan çok daha cazip gelebilir. İngiltere'de müthiş işler yapmasına rağmen Akdeniz kanıyla olay çıkartmayı seven Ronaldo içinse Barcelona'ya gider yapabileceği, devamlı gündeme gelebileceği, Ferguson'un sert disiplininden kurtulacağı Real Madrid çok daha ilgi çekici gelebilir. Sorun bu 2 transfer için gerekli finansman olabilir ancak bahsettiğimiz adam Florentino Perez, klüp de Real Madrid olunca bu sorunun kolayca ortadan kalkabileceği gerçeği ortaya çıkıyor.

Bu 2 oyuncuyu aynı takımda izlemek de inanılmaz bir zevk olacak ve durdurulmaz gibi görünen Barca karşısında Real Madrid'e bir şans doğuracaktır, tabii kilit nokta bu isimlerin arkasına kurulacak orta saha. Xavi-Iniesta'nın karşısına Lass-Gago ile çıkmaya devam ederse Real kaybetmeye mahkum olacaktır.

2 yorum:

lionel dedi ki...

açıkçası bir tanesini bile real alırsa bence başarılı sayılır transferde.ikisini birden alma şansı ise bence sıfıra cok yakın.galacticos döneminde (ki o zamanlar ekonomik kriz yoktu ve lazio ve parma gibi klupler 40 milyon odeyebiliyorlardı futbolcuya.) bile her sene bir yıldız transferi vardı.cok cok kucuk bir olasılık olarak goruyorum.

Adsız dedi ki...

bence kakada ronaldoda birlikte iyi bir oyun sergileyemiceklerdir realde takımda kesinlikle huzursuzluklar çıkarcahtır hah buraya yazıyorumm ve ÖYLEDE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM