7 Mayıs 2009 Perşembe

Drogba ve Chelsea'nin Geleceği


Dün akşama dönecek olursak Chelsea'nin açık ara hak ettiği bir maç hakemin hatalı kararlarıyla ellerinden alındı. Buna itiraz edecek kimse olmaz sanırım. Ben hakemlerin de oyunun bir parçası olduğunu kabul ederim dolayısıyla bu olayda Manu-Barca finali oynansın istedi tarzı bir kasıt aramıyorum. Ovrebo dün rezil bir maç yönetti ve bir daha başka bir takımın başına böyle bir yönetim gelmemesi için bir daha üst düzey maç yönetmemeli. Sonuçta bir sezonun emeğini alıp götürdü.

2.olay ise Chelsea'li oyuncuların, özellikle de Drogba'nın maçtan sonraki tutumu. Şimdi burada 2 nokta var, empati yaparak düşünelim. Drogba'yız ve bu büyük ihtimalle hayatımızdaki son Şampiyonlar Ligi finali şansı ve birisi sizin elinizden bu şansı resmen alıp götürüyor. Hele o son dakikada durum 1-1ken ( ki onun penaltı olduğunu düşünmüyorum ) pozisyon o kadar gerginliğin üzerine tuz biber ekiyor ve Drogba hakeme çok ağır ithamlarda bulunuyor maç sonunda. Şimdi Drogba aslında haklı ama aynı oğlu öldürülünce bunu kan davasını çevirip intikamını alan katil kadar suçlu. Drogba haklı konumdan haksız bir eylem yaparak kendini suçlu konumuna sokuyor. Ovrebo muhtemelen bu yönetimi için ağır bir ceza alacak ve tabii ki bu Drogba'nın kaybolan sezonunu geri getirmeyecek ancak Drogba'nın maç sonu yaptıkları da hiçbir şeyi geri sarmadı.

Chelsea için kilit bir sezondu. Son 6 yılda 4 kere yarı final oynayan, 1inde final oynayıp kupayı kaptan kayan ayağıyla kaybeden Chelsea'nin kadrosunun son yılıydı. Arsenal, Manu ve Liverpool Chelsea'ye göre çok daha genç takımlarla mücadele ediyor ve Chelsea'nin yeni sezon için baştan yapılanması gerekecek.

Dün akşam ipini çeken Drogba topun ağzında. Yine yaş haddinden Ballack, Carvalho, Belletti, Anelka, Malouda, Deco gibi isimler de büyük ihtimalle gönderilecek. Hatta Hiddink'in Lampard'ın da adını verdiği yazılıyor bazı yerlerde ancak Terry ve Lampard'ın takımın liderleri olarak kalacağını düşünüyorum. Cech, Terry, Alex, Ashley ve Joe Cole, Bosingwa, Lampard, Mikel, Essien, Kalou, Di Santo, Mancienne gibi isimler elde tutulup 7-8 transferle yeni baştan bir takım kurulacak. Böyle bir takım kuruyorsanız, hele ki EPL gibi oturmuş takımların olduğu bir ligde en azından gelecek sezonu gözden çıkarıyorsunuz demek. Dolayısıyla Chelsea'nin başına bu kadroyu uzun vadede ileri taşıyabilecek bir isim gerekli. Bu ne Ancelotti ne de Mancini. Chelsea semt olarak İtalyan ve Portekizli nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bir bölge ve kulüp içinde İtalyanlar'a karşı hep bir sempati olmuştu, ancak Abramovich sık sık gündeme gelen İtalyan sevdasından vazgeçmezse Chelsea için bu yeniden yapılanmanın geleceği açısından pek ümitli değilim. Eğer Wenger ikna edilip böyle bir kadronun başına getirilebilirse harika olacaktır. Eğer illa bir İtalyan'a bu takım teslim edilecekse bu isim aşağıda resmi de bulunan efsane isim olmalıdır. Zola'nın yeniden Stamford Bridge'e dönmesi beni ve pek çok Chelsea taraftarını daha memnun edecektir.

Hiç yorum yok: