13 Mayıs 2009 Çarşamba

Beşiktaş: 4 Fenerbahçe: 2


10 günde ne kadar değişebilir 2 takım mı demeli yoksa 2 maçın arasındaki büyük farkların yarattığı doğal sonuç mu. 10 gün önce rahat olan Fenerbahçe, stressiz çıktığı maçta Sivas'ın kaybetmesiyle erken havaya girmiş, stresli Beşiktaş'a topa hakim olarak büyük üstünlük kurmuştu. 10 gün sonraki maça ise Beşiktaş ligde lider olarak geliyor ve bu maçı kaybetse de ligi kazanabileceğini bilerek rahat geliyordu. Fenerbahçe cephesinde ise kötü giden sezonu kurtarmanın tek yolu vardı, bu maçı kazanmak.

Bu ruh haliyle başladı takımlar maça. Aragones'in kaledeki sürpriz tercihi dışında 2 takım da beklenen 11lerle sahaya çıktı. Babacan'ın bir anlık dalgınlığı ile Beşiktaş erken bir golle başladı maça ki Beşiktaş'ın lig maçında olduğu gibi topu Fenerbahçe'nin kontrolü bırakarak başlamasını beğenmemiştim, ancak gol dengeleri değiştirdi. Beşiktaş orta sahası Ernst-Cisse ile bu kez Selçuk-Emre ikilisine üstünlük sağladı. 10 gün önce maçı alan Fener ortasahasının göbeği bu kez Beşiktaş'a teslim oldu. Problem Denizli'nin adam adama oynatmasıydı ki hücumda etkinlik gösteremeyen Fenerbahçe savunmanın bir çapraz koşu sonrasında bocalaması ile beraberliği yakaladı.

Ancak Beşiktaş oynadığı oyunla maçı alabileceğinin sinyallerini veriyordu ki 2.yarıda da gelen erken gol ile kazandığı avantajı bu kez doğru kullandı Beşiktaş. Alex'in ve Emre'nin yorulması ile iyice oyundan düşen Fenerbahçe seken topların hepsini Beşiktaş'a kaptırınca her pozisyonda Beşiktaş ortasahası Fener tandeminin üzerine gelmeye başladı ve sonuç da kaçınılmaz oldu. Sonuç olarak da Beşiktaş duble yapma yolunda önemli bir adım attı, Fenerbahçe'nin hasreti ise hala devam ediyor.

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, Ekrem, Yusuf, Ernst, Cisse, Holosko, Bobo, Tello

Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre, Uğur, Alex, Guiza

Hiç yorum yok: