18 Mayıs 2009 Pazartesi

Almanya U-17 Avrupa Şampiyonu


Turnuvanın ilk maçından beri domine ediyordu Almanlar evlerindeki şampiyonayı ve hak ettikleri şampiyonluğa biraz geç de olsa ulaştılar. Neden geç ulaştılar? Şampiyonluğu getiren gol uzatmaların bitimine 3 dakika kala geldi de ondan.

Grupta da karşılaşmıştı bu 2 ekip ve Almanlar o maçta çok üstün bir oyunla 2-0 galip ayrılmışlardı sahadan. Final maçında bu sefer daha dengeli bir oyun vardı sahada. Hollanda bundan önce 2 golü bulunan Luc Castaignos ile öne geçti henüz maçın başında. - ki buraya notumuzu düşelim, Hollanda'nın 9 numarası büyük gelecek vaad ediyor - Almanlar 2 gollü Werder Bremen forveti Thy ile eşitliği sağladılar ve maçın geri kalan bölümünde biraz daha üstün olan taraftılar. Almanlar turnuva sonuna doğru biraz performans kaybettiler çünkü yarı finalde de İtalya karşısında beklenmedik şekilde zorlanmışlardı. Finali de daha rahat kazanacaklarını düşünüyordum ancak uzatmalarda Trinks'in frikik golüne kadar beklemek zorunda kaldılar.

Sonuçta turnuvayı hak eden takım kazandı. Hollanda 2. oldu. İtalya ve İsviçre ise yarı finalde elendiler. İspanya ve Türkiye de gruplarında 3.olarak Ekim ayında U-17 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandılar. Milli takımımızın bu turnuvada kazandığı tecrübeyi oraya yansıtıp daha iyi bir savunma anlayışı ile daha başarılı olmasını umut ediyorum finallerde.

Hiç yorum yok: